+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Ontzagwekkend en wonderbaarlijk gemaakt

1 apr 2022 | Algemeen, Andrew Wommack Ministries, Uitgelicht AWM

Nu we vlakbij de datum komen dat in 1973 de abortuswet ‘Roe vs. Wade’ ingevoerd werd, waardoor abortus in de VS gelegaliseerd werd, moest ik denken aan iets dat een paar jaar geleden in Colorado is gebeurd. Het Huis van Afgevaardigden van Colorado vierde de negentigste verjaardag van de organisatie Planned Parenthood (‘Gepland Ouderschap’). Ze hadden een jonge vrouw uitgenodigd om ons volkslied te komen zingen. Zij had bij haar geboorte een gedeeltelijke hersenverlamming opgelopen en terwijl ze zong, werd de stemming erg emotioneel. Veel mensen in de zaal zongen met haar mee. Daarna kwam één van de leden van het Huis van Afgevaardigden naar voren en ging het levensverhaal van de jonge vrouw vertellen. Ineens veranderde de hele atmosfeer. De jonge vrouw, genaamd Gianna Jessen, was de overlevende van een abortus door middel van een zoutoplossing, waardoor ze haar handicap had opgelopen. Dus op dit moment, terwijl ze ‘Gepland Ouderschap’ voor het voetlicht haalden, kreeg de kwestie van abortus en wat dat met mensen doet, een persoonlijk gezicht!

 In die vergadering werd de vertegenwoordiger die dit verhaal van Gianna deelde, beschuldigd van het spelen van een politiek spelletje. Maar hij reageerde door te zeggen: ‘Het gaat niet om politiek. Het gaat over mensen.’ En dat is juist één van de belangrijkste punten die ik wil bespreken als het om abortus gaat. Het gaat om mensen, niet om politiek.

Een baby is een persoon. Een baby is niet alleen een onderdeel van het lichaam van een vrouw, maar heeft zijn eigen DNA, hartslag, bloedgroep, etc. Een baby is een mens met een eigen identiteit. In de Bijbel staan mooie dingen over een baby in de baarmoeder, namelijk in Psalm 139: 13-16: ‘Want Ú hebt mijn nieren geschapen, mij in de schoot van mijn moeder geweven. Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed. Mijn beenderen waren voor U niet verborgen, toen ik in het verborgene gemaakt ben en geborduurd werd in de laagste plaatsen van de aarde. Uw ogen hebben mijn ongevormd begin gezien, en zij alle werden in Uw boek beschreven, de dagen dat zij gevormd werden, toen er nog niet één van hen bestond.’

 Uit deze verzen leren we dat God alles al van ons wist toen we nog in de baarmoeder waren. Elk detail over ons – onze haarkleur, onze oogkleur, onze persoonlijkheid, onze eigenschappen, onze talenten – was vastgesteld vanaf het moment van de conceptie. Natuurlijk moeten je talenten worden ontwikkeld door opleiding en training, maar je kunt niet iets inbrengen wat God niet erin gelegd heeft.

Toen het Hooggerechtshof in 1973 besloot abortus toe te staan, was de rechtvaardiging daarvoor dat de baby slechts een deel van het lichaam van de moeder zou zijn. Dit is een  gebrekkige redenering, maar het punt is dat mensen destijds niet zo veel over de ontwikkeling van een baby hadden begrepen. We hadden nog niet de kennis en de echo-technologie die we vandaag hebben, die bewijzen wat het Woord van God al duidelijk gemaakt heeft. Via de wetenschap ontdekken we dat de ontwikkeling van een baby in de baarmoeder zó wonderbaarlijk is. Op dag 23 beginnen de hartslag en bloedsomloop van een baby al te werken.

 Leviticus 17:11 zegt: ‘Want het leven van het vlees is in het bloed.’ In de vijfde week van de zwangerschap krijgt de baby in de baarmoeder een ruggengraat, een wervelkolom en het zenuwstelsel. De lever, nieren en darmen worden gevormd. In week 6 kunnen er al hersengolven gedetecteerd worden. In week 7 worden de oogleden, tenen en neus van de baby gevormd, en de baby zwemt. Al in week 8 zit elk orgaan op zijn plek en gaan harde botten het kraakbeen vervangen, en worden vingerafdrukken gevormd. Bedenk dat vingerafdrukken belangrijk zijn om ons als individu te kunnen identificeren. Het is gewoon ongelooflijk hoe een baby zich in de baarmoeder in slechts een paar weken ontwikkelt. Of je nu uitgaat van het wetenschappelijke bewijs of wat de Bijbel zegt over het feit dat een baby in de baarmoeder een zelfstandig persoon is, in beide gevallen heeft niemand het recht om dat leven te nemen.

 Sommigen van jullie zijn het misschien eens met wat ik zeg, maar toch kun je je afvragen: ‘Wat heeft dit met mij te maken? Ik heb geen abortus ondergaan….’ Wat het met jou te maken heeft is dat ieder van ons op zou moeten komen voor het leven van baby’s, juist omdat ze niet voor zichzelf kunnen opkomen. Het is aan ons om liefdevol de waarheid te spreken over abortus.

 Het is aan jullie om overheidsfunctionarissen te steunen die tegen abortus zijn. En het is aan jullie om centra voor zwangerschapszorg te steunen, waar mensen hulp kunnen zoeken en hoop kunnen krijgen, waar ze horen dat er een zegen op rust als je kiest voor het leven.

In mijn programma ‘Gospel Truth’ heb ik  op 18–22 januari een interview gehad Janet Porter. Ze heeft geholpen bij de introductie van The Heartbeat Bill (‘De Hartslag Petitie’) in 29 staten, die in tien staten al is aangenomen!  Deze petities bestrijden de abortuswetgeving en ze worden doorgezet naar het Hooggerechtshof. Wij gaan het meemaken dat de wet Roe vs. Wade tijdens ons leven afgeschaft zal worden en Janet heeft er een groot aandeel in om dat mogelijk te maken. Deze vrouw is zo moedig als een leeuwin.  Ze daagde me ook uit. Ik voelde me klein toen ik haar vasthoudendheid en durf ervaarde. Ze zal jullie ook enthousiast maken om mee te werken aan het stoppen van deze holocaust van ongeborenen.

De Heer heeft onze bediening al in staat gesteld om vier zwangerschapscentra in onze omgeving te helpen starten en te ondersteunen, die in de afgelopen vijfendertig jaar het leven gered hebben van onnoemelijk veel baby’s. Wij hebben de toezegging om een artikel in de krant te plaatsen waarin vermeld wordt dat in één provincie het abortuscijfer met 50% omlaag is gegaan en in heel Colorado met een derde. Prijs de Heer! Door jullie maandelijkse steun aan AWM is dit mogelijk geworden.