William Franklin “Billy” Graham Jr.

Billy Graham had de beste dag van zijn leven op 21 februari 2018, toen hij werd verwelkomd in glorie door miljoenen mensen wiens leven hij heeft aangeraakt en hij hoorde de woorden “goed gedaan, goede en trouwe dienaar” van Degene die hij heeft gediend zijn hele leven. We zullen zijn persoonlijke invloed hier op aarde zeker missen, maar die invloed leeft voort door de talloze levens die hij tijdens zijn lange bediening heeft aangeraakt.

Billy Graham heeft waarschijnlijk meer levens voor Jezus aangeraakt dan wie dan ook die ooit heeft geleefd. Toch ging het nooit over hem. Ik herinner me vaak dat ik hem hoorde interviewen en dat hij het gespreksonderwerp altijd naar Jezus zou sturen. Hij beïnvloedde koning- en koninginnen en elke voormalige Amerikaanse president sinds Eisenhower. Maar hij is nooit afgeweken van de eenvoud van het evangelie.

Hij kreeg posities in de regering aangeboden, maar ik hoorde hem zeggen dat hij zichzelf niet zou verlagen om ze te accepteren. Hij ervaarde het Jezus vertegenwoordigen in deze wereld als de hoogste roeping die iemand zou kunnen hebben. En hij deed dat op uitzonderlijke wijze.

Zijn normen voor moraliteit hebben mijn eigen leven en bediening beïnvloed. In tachtig jaar bediening heeft hij nooit een morele mislukking gehad en heeft hij zijn focus op de Heer gehouden. Heel weinig mensen in de geschiedenis zijn ontsnapt aan de valkuilen van roem.

Zijn invloed zal nog heel lang in de wereld ervaren worden door alle mensen die veranderd zijn door zijn boodschap. Het is onze beurt om de boodschap van het evangelie voort te zetten en onze cultuur te beïnvloeden zoals hij deed. Ik kijk ernaar uit om hem persoonlijk te ontmoeten op de beste dag van mijn leven.

Reacties

[Fancy_Facebook_Comments]

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.