Werkt je gebedsleven niet? Neem een andere afslag!

Bijbelleraar Andrew Wommack komt binnenkort naar Nederland voor de Grace and Faith Conference in Veenendaal. Daarom duiken we komende periode in een aantal van zijn boeken. We trappen af met ‘Afslag naar echt gebed’. “Als je niet de gewenste resultaten verkrijgt in je gebedsleven, overweeg dan eens om van richting te veranderen. Misschien is er een afslag naar echt gebed.” 

Gebed is gemeenschap met God. Het is omgaan, relatie, en intimiteit met Hem. Bidden is samenspraak. Het is een dialoog (gesprek tussen twee personen), geen monoloog (gesprek gevoerd door één persoon). Gebed is zowel praten als luisteren. Vijfennegentig procent van de tijd die ik doorbreng in gebed ben ik alleen maar aan het danken, loven, prijzen, verheerlijken en relaxen bij de Heer – niets bijzonders of dramatisch.

“Als je niet de gewenste resultaten verkrijgt in je gebedsleven, overweeg dan eens om van richting te veranderen.”

Constant in gebed
Gebed behoort iets te zijn wat je kunt inpassen in je normale dagelijkse leven. Als je de mogelijkheid hebt om een tijdje alleen te zijn, op je knieën of met je ogen dicht en waar je door niets wordt afgeleid, maak er dan gebruik van. Maar denk eraan dat je met die manier van bidden God niet tevreden hoeft te stellen. Je moet in staat zijn om te bidden terwijl je door de straat rijdt (met open ogen natuurlijk!), aan het werk bent, je huishouden verzorgt, de was aan het doen bent, enzovoort. Wees creatief en bedenk manieren om de hele dag door met Hem te communiceren!

Ik herinner me dat ik héél lang opbleef en probeerde te bidden. Maar na een poosje viel ik in slaap en voelde me enorm schuldig! Op een keer, toen ik midden in de nacht – op mijn knieën – wakker werd en me weer zo vreselijk schuldig voelde, bad ik: ‘O God, het spijt mij verschrikkelijk! Wat moet ik doen om te verhinderen dat ik telkens weer in slaap val wanneer ik aan het bidden ben?’ Hij antwoordde: ‘Ga naar bed en zorg dat je een goede nachtrust krijgt. Dan kun je bidden zonder in slaap te vallen!’

Niet meer zeuren en klagen
Broeders en zusters, waar wij ons het meeste mee bezig houden is geen gebed. Het is zeuren en klagen. Het geeft je het gevoel dat je door iets te doen, dingen kunt verdienen bij God. ‘God zal me nu verhoren, want ik heb een uur lang gebeden!’ Fout! Zo werkt het niet! Het ‘oprekken’ van je gebed is van nul en generlei waarde. Het is niets anders dan religie.

“God wil je verlossen van de religieuze gebondenheden die op jou zijn gelegd.”

Als je tot God gaat naderen met een geheel andere houding, zal dat een groot verschil maken in je leven. God wil je verlossen van de religieuze gebondenheden die op jou zijn gelegd. God heeft dat niet gedaan. Anderen legden dat op jou. Of je hebt het misschien jezelf op- gelegd. Maar aangezien Hij zo niet is, wil Hij dat jij er vrij van zult zijn!

Het doel van gebed is niet om die ‘arme, verkeerd ingelichte’ God van informatie te voorzien! Jouw hemelse Vader weet allang wat je nodig hebt. Word dan aan hen niet gelijk, want uw Vader weet wat u nodig hebt, voordat u tot Hem bidt. (Mattheüs 6:8) Hem vertellen wat de dokter heeft gezegd, hoe ellendig jij je voelt, en dat die lieve oude tante Beppie aan hetzelfde gestorven is, werkt averechts. Houd op en zit niet zo te zeuren en te klagen, de Heer heeft al voorzien! Door Zijn striemen ben je genezen! (1 Petrus 2:24).

Onze Vader
De Heer heeft ons een voorbeeld gegeven voor gebed en dat is niet bedoeld als iets wat je als een lesje opzegt! Als je de woorden aan het opzeggen bent: ‘Onze Vader die in de hemelen zijt…’, dus op deze manier het ‘Het Onze Vader’ opzegt, zal het geen andere betekenis voor je hebben dan iets doen waar jij je geweten mee sust (Matthëus 6:9).

“Als je eerst Gods koninkrijk zoekt, zal wat je nodig hebt gewoon op bovennatuurlijke wijze worden toegevoegd.”

Als er niet méér uitkomt dan alleen maar het gevoel van: ‘Hé, ik voer echt mijn religieuze plichten uit!’, dan zul je alleen maar door deze woorden te zeggen, niet echt iets van God ontvangen. Want dit is dan niets anders dan de zinloze veelheid van woorden zoals die door Jezus werd afgewezen in Matthëus 6.

Hoofddoel
Als je het hoofddoel het hoofddoel laat zijn – liefhebben, aanbidden en omgang hebben met God als zijnde jouw belangrijkste reden om te bidden – dan zou je al snel tot de ontdekking komen dat je eigenlijk niet zoveel nodig hebt! Als je eerst Gods koninkrijk zoekt, zal wat je nodig hebt gewoon op bovennatuurlijke wijze worden toegevoegd.

Benieuwd naar meer van Andrew Wommack? De Grace and Faith conference is op 30 en 31 mei 2018 in Veenendaal. Koop je kaarten hier.

Dit artikel is geplaatst op CIP.nl

Reacties

[Fancy_Facebook_Comments]

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.