Weggaan uit Elkton

Gebouwen worden deel van onze geschiedenis en als wij ze achterlaten, blijft er een stukje van onszelf achter. Het “Te Koop” bord buiten onze kantoren op Elkton Drive, spreekt over het einde van een hoofdstuk in de geschiedenis van Andrew Wommack Ministries. Tegen het eind van 2001, realiseerde Andrew zich dat hij een nieuw gebouw nodig had om de groei van de bediening op te kunnen vangen. Terwijl Andrew en Jamie naar gebouwen aan het kijken waren, werd hun de gelegenheid aangeboden om het gebouw aan Elkton Drive te kopen. Alhoewel het nieuwe gebouw slechts 930m² kantoorruimte had en voor de rest uit opslagruimte bestond, zag Andrew toch de mogelijkheden van dit gebouw. Toen hij het kocht, was het meer dan de transactie van een gebouw, het was een stap in geloof.

In de Bijbel staat een verhaal van een man, die een klein mosterdzaadje in zijn veld zaaide. En toen het groeide, werd het groot genoeg voor de vogels om er nesten in te bouwen (Matt.13:31-32). Het Elkton gebouw was als die boom: het begon klein, maar groeide uit tot het huis voor de bediening.

In november 2004 kwam er een eind aan de verhuizing naar het Elkton gebouw. Uiteindelijk werd het noodzakelijk om de laatste 9.250m² opslagruimte om te bouwen voor de televisieafdeling, de extra 100 telefoonlijnen, computers en vier nieuwe klaslokalen. Het was een enorm project voor de bediening, maar het geloof van Andrew was niet het enige geloof wat aan het werk was om de visie tot stand te brengen. Andrew Wommack Ministries’ partners en vrienden zaaiden hun mosterdzaadjes van geloof en gaven meer dan $3 miljoen dollars om de verbouwing schuldenvrij te realiseren.

De omgebouwde locatie gaf Charis Bible College de hoognodige ruimte op dat moment. In de jaren in Elkton werd het Derdejaars Programma toegevoegd. Het was een programma om praktische lessen mee te geven aan afgestudeerden in hun specifieke gebied van bediening. Charis creëerde ook een onlineprogramma als een geweldig alternatief voor het bestaande correspondentie programma. Nieuwe workshops op het gebied van zakelijk ondernemen, media, bediening, zending en aanbidding werden aangeboden. Vlak daarna werd de School van Genezing geopend om mensen een gelegenheid te geven om meer te leren over goddelijke genezing in een sfeer van geloof en liefde.  

Iedere centimeter van dit gebouw werd gebruikt. Pastor Lawson Perdue verhuisde naar Colorado Springs, wetend dat God wilde dat hij daar een kerk zou stichten die genade, geloof en gerechtigheid zou onderwijzen. Toen hij op zoek was voor ruimte voor zijn jonge kerk, opende Andrew voor hem de deuren van het Elkton gebouw en heette Lawson’s nieuwe kerk, Charis Christian Centre, welkom. Van oktober 2004 tot 2010 hield Pastor Lawson daar diensten, totdat zijn eigen kerkgebouw klaar was.

Als de muren van dit gebouw konden spreken, zouden ze vertellen van wonderen, van lofprijs dat tot aan de hemel reikte, van bezoek van engelen en van grote overwinningen over de vijand. Nu is de tijd aangebroken voor de bediening om over te stappen naar onze droom locatie in Woodland Park. Maar we zullen nooit de boom vergeten, die ons toegestaan heeft ons nest op zijn takken te bouwen en ons de ruimte gaf om te groeien en onszelf klaar te maken voor de toekomst.

Dank je wel, dat jullie deel zijn van deze geschiedenis en we zien er naar uit de toekomst samen met jullie in te gaan!

Andrew Wommack

 

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
  • Bic NR: ABNANL2A   
  • KVK nr. 34384289   
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
  • Bic NR: RABONL2U 
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

13 + 7 =