Wees méér dan bekeerd!

Ga dan heen, onderwijs al de volken, hen dopend in de Naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest, hun lerend alles wat Ik u geboden heb, in acht te nemen. Matt. 28:19

Het Griekse woord matheteuo, wat in dit vers als ‘onderwijzen’ is vertaald, betekent: letterlijk: “een leerling worden; overdrachtelijk, te onderwijzen, d.w.z. student worden” (Strong’s Concordantie). Tien verschillende vertalingen vertalen dit Griekse woord als ‘discipelen’, (als een werkwoord gebruikt dus) of ‘discipelen maken’. Er bestaat geen twijfel dat Jezus gebood om te onderwijzen en discipelen te maken, en niet alleen wat anderen omschrijven als evangeliseren.

Over het algemeen heeft de moderne kerk haar bekeerlingen niet gediscipeld. De nadruk werd gelegd om mensen opnieuw geboren te laten worden, maar de volgende stap was armetierig in de meeste gevallen. De kerk zou de waarheid van het Woord van God erin moeten grondvesten.

Vine’s Expository Dictionary zegt, dat het Griekse woord mathetes (waarvan het woord matheteuo is afgeleid) “een leerling” betekent (van manthano: ‘leren’ van de wortel math-, wat verwijst naar denken gevolgd door doen). Vine’s gaat verder door te zeggen, dat een ‘discipel’ niet alleen een leerling was, maar een aanhanger; zodoende werd er gesproken over imitators van hun onderwijzer; Joh. 8:31 en 15:8.

Veel moderne ‘Christenen’ spenderen een uur per week in de kerk, en dat is het dan. Het is onmogelijk om in zo’n korte tijd gediscipeld te worden. Daar is veel meer voor nodig, o.a. ook systematisch studeren. De meeste kerken gaan niet systematisch door de Bijbel. Vele voorgangers worden opgeslokt door andere taken, om een gemotiveerde boodschap te brengen, die iemand kan bemoedigen of in een tijdelijke nood kan voorzien. Weinigen grondvesten hun leden in het Woord van God tot het punt dat de individuele leden zelf van God kunnen ontvangen. Daarom is het lichaam van Christus afhankelijk van de geestelijke leiders om antwoorden en inzichten van God te krijgen. Dat is niet wat Jezus opgedragen heeft. Bekeerlingen zouden gediscipeld moeten worden; dat dit niet gebeurt is de wortel van de meeste problemen in de kerk en in de maatschappij.

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.