+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Wat is liefde?

Door Barry Bennett (senior leraar Charis)

Rond Valentijnsdag in februari, richten veel mensen hun aandacht op liefde. Dit brengt ons op de belangrijke vraag: wat is liefde? Het onderwerp liefde kan behoorlijk complex zijn.

We spreken erover dat we liefhebbers zijn van ijs of koekjes, en spreken over het liefhebben van God. We zeggen ook dat we van iemand houden. Maar we weten tevoren al dat liefde na verloop van tijd zal vervagen.

Menselijke liefde is vaak gebaseerd op de waarde
van het ding of de persoon waarvan we houden.

Zoals we allemaal weten, verandert onze kijk op mensen en dingen in de loop van de tijd. Als gevolg daarvan zal menselijke liefde zich richten op het volgende ding of de volgende persoon die waardevoller lijkt dan het vorige ding of devorige persoon waar je ooit zoveel van hield. Dit is de reden van zoveel echtscheidingen. Menselijke liefde is erop uit om zijn eigen verlangens te bevredigen. Gods liefde is echter niet gebaseerd op de aantrekkelijkheid van de persoon of het ding, maar rijst op in het hart van Degene (God) die liefheeft, ongeacht de toestand van hetgeen geliefd is. Gods liefde gaat uit naar alle mannen en vrouwen, ongeacht hun toestand, schoonheid of wat ze voor Hem kunnen doen. Het is een onvoorwaardelijke liefde gebaseerd op het hart van de Minnaar die geen beperkingen kent. De Bijbel verklaart dat God liefde is; Hij hield zo veel van ons dat Hij Jezus stuurde om voor ons te sterven om ons te bevrijden van zonde en dood (Johannes 3:16). Is het mogelijk dat Gods liefde na verloop van tijd kan vervagen? Ben je waardevol genoeg in Zijn ogen om te voorkomen dat Zijn liefde zich verplaatst naar iemand die het meer verdient?

Gods liefde komt voort uit Zijn hart en is oneindig en onwankelbaar.

“De liefde is geduldig, zij is vriendelijk, de liefde is niet jaloers, de liefde pronkt niet, zij doet niet gewichtig, zij handelt niet ongepast, zij zoekt niet haar eigen belang, zij wordt niet verbitterd, zij denkt geen kwaad, zij verblijdt zich niet over de ongerechtigheid, maar verheugt zich over de waarheid, zij bedekt alle dingen, zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen. De liefde vergaat nooit.” (1 Kor. 13: 4–8).

Als we liefde meten in termen van waardig zijn, komen we allemaal tekort. We zijn ons maar al te bewust van onze fouten en mislukkingen. Als God alleen het lieflijke liefheeft, lopen we allemaal gevaar. Dat is het verschil tussen menselijke liefde en goddelijke liefde. Gods liefde is niet gebaseerd op onze waarde of prestatie, maar op Zijn integriteit en beslissing om Zijn leven voor ons te geven. Diezelfde Goddelijke liefde leeft nu in ons en is beschikbaar om aan anderen te geven. Baseer jouw liefde voor anderen niet op hun waarde voor jou, maar veeleer op hun oneindige waarde voor God.

 

Barry Bennett is senior leraar aan het Charis Bible College. Hij en zijn vrouw Betty Kay hebben op het zendingsveld in Mexico, Guatemala en Chili gediend. Barry kwam in 2007 naar Andrew Wommack Ministries en werkte aan de hulplijn als gebedsbedienaar voordat hij een baan als docent aanvaardde. Barry is gepassioneerd over het onderwijzen van de praktische waarheden uit Gods Woord.

Populair in onze webshop:

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

[wpforms id=”11351″ title=”false” description=”false”]

[paytium name="Formulier naam" description="Gift via website Andrew Wommack NL" button_label="Overmaken / Donate"] [paytium_field type="open" label="Maak jouw gift over / Donate now" amount="25" tax="0" /] [/paytium]