Wat is de opbrengst je waard?

Wie heeft nou niet het verlangen om meer van God in ontvangst te nemen? Wie wil nou niet Gods stem verstaan? Wie wil nou niet dat wonderen en tekenen hem/haar zullen volgen? Wie wil er nou niet een gezond en voorspoedig leven? Wie wil er nou niet ontdekken wat Gods plan voor zijn/haar leven is?

Het onderwijs van Charis Bible College wijst je de weg naar ‘meer van God’, naar ‘beter Gods stem verstaan’, naar ‘veelvuldig uitstappen in de Gaven van de Geest’, naar een ‘gezond en succesvol leven’…. naar ‘Gods plan voor jouw leven’!

Over enkele weken – op 8 en 10 februari – houden we bij Charis weer Open Huis. We verwachten veel bezoekers, omdat we merken dat meer en meer gelovigen geïnteresseerd raken in dit fundamentele bijbelonderwijs van het Ware Evangelie van de Liefde en Genade van God in en door Jezus Christus.

Misschien is het jou hetzelfde vergaan als bij mij toen ik – zo’n 14 jaar geleden – voor het eerst een onderwijssessie hoorde van Andrew Wommack. “Kan het écht zo eenvoudig en duidelijk zijn? Is dit écht wat het Woord zegt? Hoe heb ik het zo anders kunnen lezen…, kunnen leren, ….zo anders aan hebben kunnen nemen dan wat er werkelijk staat in de Bijbel…?”
Een ‘Aha’-ervaring waar ik meer en meer van wilde! Vandaar dat ik – toen de gelegenheid zich in Nederland voordeed – ging studeren aan Charis Bible College in Naarden….. niet wetende waar de Heer me, door het volgen van deze studie, voor zou gaan gebruiken.

De uitdagingen, die er voor velen liggen, om Charis te gaan volgen zijn over het algemeen: afstand, tijd en geld.
Aan de eerste twee hebben we geprobeerd tegemoet te komen door o.a. de Hybride studievorm in te voeren. Slechts één zaterdag per maand hoeft de afstand – als die voor jou ver is – overbrugd te worden. En, als je gebrek aan tijd hebt om op doordeweekse dagen overdag te studeren: de deeltijdstudievorm beslaat twee avonden per week (op school), en in de hybride studievorm bestudeer je thuis de videolessen op momenten dat jij daar de gelegenheid voor hebt.

Voor de meesten blijft er dus één hobbel over: geld.
‘Om niet hebt gij het ontvangen, geeft het om niet.’ (Matth. 10:8)

Bovenstaande Bijbeltekst wordt dan ook nog wel eens genoemd als potentiële studenten tegen het struikelblok ‘geld’ aanlopen. Echter, de meesten begrijpen wel dat onze school niet gratis gebruik kan maken van gebouw, energie, apparatuur, werknemers, instructeurs, drukwerk, multimedia en andere mogelijkheden, enz. enz. enz. enz. Dat zijn geen dingen die wij ‘om niet’ ontvangen, en die wij ‘om niet’ weg kunnen geven. Daarvoor moeten wij kosten berekenen.

‘Ja, maar’, … er zijn toch zeker bijbelscholen die gratis (online) studie aanbieden…. Hoe doen zij dat? Zij hebben toch ook kosten? Klopt. Deze kosten worden gedragen door hun financiële partners. Dat is hetzelfde als dat wij ‘gratis’ studies op TV (family7) en YouTube aanbieden, studie bijeenkomsten (conferenties) organiseren die gratis toegankelijk zijn.  Dat zijn activiteiten die door onze financiële partners worden bekostigd.

Heel vaak zijn we geneigd om vast te zitten in ons denken over geld. ‘Omdenken’ is de uitdaging! (Er zijn overigens prachtige Bijbelstudies hierover beschikbaar op ons YouTube kanaal.
Een voorbeeld hiervan hoorde ik eens van een van onze leiders in Amerika, Billy Epperhart*.
Hij daagde ons uit om niet naar de ‘kosten’ van iets te kijken, maar naar de ‘waarde’ ervan. Als je voor ogen houdt wat het volgen van Charis jou aan ‘waarde’ zal kunnen brengen – kijk eens naar de 2e alinea van dit artikel; waar vind je dat elders dan bij Charis? Als je dit in ogenschouw neemt, dan vallen daarbij de kosten in het niet…. Toch?

Marijke Lamers 

* Billy Epperhart komt in maart naar Nederland. Op de avonden van 16 en 17 maart a.s. onderwijst Billy over ‘Bijbelse Principes van Welvaart’. De toegang is vrij, maar aanmelden is noodzakelijk. www.andrewwommack.nl/agenda/

1 Reactie

 1. Ingrid

  Lieve allen,
  Ja als ik terugkijk op mijn roeping (via een droom) om een bijbelstudie te gaan doen, zat ik inderdaad ook met vragen maar hoe dan? Nu weet ik als geen andere gelovige, dat wat God op je hart legt, je ervoor moet gaan. Ik leer steeds meer los te laten en de zorgen bij God neer te leggen. Ook mijn financien. Ik bad en legde alles bij Hem neer; mijn wensen om mijn moeder te bezoeken in verband met haar jaardag, en ook dat deze studie wel een verschil zou maken. Ik vroeg het niet alleen voor mij, maar dat ik een zegen mocht zijn. En het wonder geschiedde, uit het niets kreeg ik na een week post van een pensioenmij. Ik mocht een deel afkopen. Precies voor o.a. mijn studie en een reis (na 20 jaar) naar Suriname. Veel geleerd en nog steeds. Ik kan niet wachten om het tweede jaar te doen. In ieder geval raad ik iedereen aan bij twijfel toch de open dagen te bezoeken of de gratis proeflessen bij te wonen. God houdt onvoorwaardelijk van je! Je bent het waard Hem te leren kennen via Charis Bible College! Ga ervoor!

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis