Verandering van lestijden op Charis Bible College in schooljaar 2019/2020

De afgelopen jaren hadden studenten, die de Charis opleiding voltijds of deeltijds volgden, een keuze om de lessen op maandag en dinsdag, in de ochtend of de avond te volgen. Dit schooljaar lopen we echter tegen een aantal lastige roostertechnische zaken aan, omdat de lessen op de ochtenden én de avonden identiek zouden moeten zijn. Neem nu een Open dag die onlangs op de maandagavond was – als de ochtend identiek moet zijn, hoe moeten we de ochtend dan invullen? Dit is maar een klein voorbeeldje, maar zo zijn er tal van ‘probleempjes’ waar we tegen aan lopen.

Daarnaast blijkt dat in de loop van de tijd de aanwezigheid van het merendeel van de studenten is verschoven naar de avonden. De meeste deeltijdklassen hebben slechts een handjevol studenten op de ochtenden in de klas zitten. We nodigen dan sprekers uit om live lessen te geven, om dan voor soms maar twee studenten les te komen geven.

Weloverwogen hebben we nu besloten om met ingang van het schooljaar 2019/2020 geen lessen meer aan te bieden op de maandag- en dinsdag OCHTENDEN. Dat betekent dat er alleen lessen worden aangeboden op de maandag/dinsdag avonden, en op de woensdag/donderdag ochtenden.

Even alles duidelijk op een rijtje:

Voltijders kunnen kiezen voor

 • vier dagdelen per week op school de lessen volgen: op de maandag- en dinsdag avonden, en op de woensdag- en donderdag ochtenden.

OF

 • twee dagdelen per week op school voor de deeltijd studievorm, en daarnaast de Hybride studievorm (één zaterdag per maand op school; videolessen thuis bestuderen).

 

Voor deeltijders* betekent het dat

 • De startende deeltijdklassen voor zowel leerjaar 1 en 2 ( d.w.z. de klassen Deeltijd 1 en Deeltijd 3) kunnen kiezen voor de maandag/dinsdag avonden ÓF de woensdag/donderdag ochtenden.
 • De klassen Deeltijd 2 en Deeltijd 4 kunnen hun lessen alleen op de maandag/dinsdag avonden volgen.

* De deeltijd studievorm bestaat uit vier schooljaren, waar de voltijd studievorm uit twee schooljaren bestaat. Deeltijd heeft twee schooljaren voor leerjaar 1, en twee schooljaren voor leerjaar 2.

Kortom, het programma van elk deeltijdjaar kan in ieder geval gevolgd worden op de maandag/dinsdag avonden, maar kan ook in hybride studievorm worden gevolgd. Daarnaast kan het programma van DT1 en DT3 ook gevolgd worden op de woensdag/donderdag ochtenden. Tussentijdse ‘overheveling’ van de ene combinatie van dagdelen naar de andere, of overheveling van hybride naar deeltijd (of omgekeerd) is niet mogelijk, omdat de programma’s niet identiek verlopen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kijk bij de bijbelschoolpagina op onze website.

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
 • Bic NR: ABNANL2A   
 • KVK nr. 34384289   
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
 • Bic NR: RABONL2U 
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

2 + 6 =