+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Triomfeer over je problemen

Als je een mens bent, heb je vaak problemen. Óf je komt net uit de problemen óf er komt weer een nieuwe aan. Maar weet je… God heeft ons toegerust om alle problemen die we hebben te overwinnen. Daar hebben we alle genadegaven voor gekregen. In Filippenzen 4 geeft Paulus 6 belangrijke principes voor het omgaan met problemen.

G         1. Gericht zijn op Gods liefde
E          2. Eenheid bewaren met elkaar
L          3. Liefde en betrokkenheid uitstralen
O         4. Onbezorgd zijn
O         5. Onvoorwaardelijk verblijd zijn
F          6. Functioneren vanuit het Woord

Als je de beginletters neemt, staat er ‘GELOOF’. Geloof, dat is het wat je door problemen heen zal helpen.

Het eerste en belangrijkste als je met een beproeving wordt geconfronteerd, is je te concentreren op de liefde van God. Paulus behandelt dit principe in Filippenzen 4:1 met vijf woorden die Gods liefde uitdrukken. Als je je concentreert op Gods liefde en op het feit dat je geliefd bent, dat Hij naar je verlangt, dat je de vreugde van de Heer bent, de kroon van de Heer en de geliefde van de Heer, dan kun je standvastig zijn in Zijn liefde.

Het tweede principe is om altijd de eenheid na te jagen. In Filippenzen 4:2 vinden we twee dames die in de kerk vechten, dus Paulus zegt dat ze eensgezind moeten zijn. Dit is dezelfde geest hebben als Jezus die een dienaar werd en Zichzelf vernederde tot in de dood toe (Fil. 2:5-8).

Het derde principe is dit: In een conflict moeten we de mentaliteit van een dienende aannemen en soms aan onszelf sterven. Om een probleem met een relatie op te lossen doe je dit: verneder jezelf voor de Heer en voor je medemens, kijk omhoog en begin je te verheugen in Jezus (Fil. 4:4).

Het vierde principe is: ‘Wees in geen ding bezorgd’. (Fil. 4:6) Er is niets te groot of te klein om met God over te praten. Betrek God in het gebed bij al je problemen. Als je zorgen hebt, heb je problemen die je aan de Heer moet overgeven.

Het vijfde principe waar Paulus het over heeft in Filippenzen is: controle nemen over je gedachteleven (Fil. 4:8). Onze neiging is om over ons probleem te mediteren. Paulus zegt dat je je gedachten moet filteren door blijdschap.

Ten slotte is het zesde principe:  Doe het Woord. Dit betekent doen wat je weet wat je te doen staat (Fil. 4:9). De vijand komt om dat Woord uit je hart te stelen. Hij zal niet iets uit je hart kunnen stelen dat er niet is.

In de christelijke wandel falen we meestal in een van de fundamenten. Als je je op deze zes principes concentreert en de Heer je laat leiden, geloof ik dat Hij je door de wateren van moeilijkheden zal leiden. Je zult vandaag in alle problemen zegevieren.

 

Over Rick McFarland

Rick McFarland studeerde in 1991 af aan de Oklahoma State University met een bachelor’s degree in marketing. Daarna studeerde hij af aan het Rhema Bible Training Center in 1993. Hij volgde ook de School of the Local Church in Tulsa, Oklahoma en studeerde daar af, in 1996. Rick was zestien jaar lang pastor bij Grace Church en verhuisde in 2011 naar Colorado om met zijn vrouw Joann naar het Charis Bible College te gaan. Rick is momenteel de decaan van de faculteit en instructeur bij Charis Bible College Woodland Park.

Populair in onze webshop:

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.