Strijd de goede strijd van het geloof

Strijd je op de goede manier?

1 Timotheüs 6:12 zegt: ‘Strijd de goede strijd van het geloof. Grijp naar het eeuwige leven, waartoe u ook geroepen bent en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen.’ Dit doet een beroep op elke gelovige om echt te leven en te genieten van de voordelen van een ‘Goddelijk soort leven’.

Maar helaas, in zo’n gekke tijd als deze, is het voor vele mensen lastig geweest om hier iets mee te doen. In zo’n tijd als deze zouden wij als kerk moeten kunnen leven volgens een andere standaard dan de wereld. Helaas, veel mensen begrijpen niet wat het is om een leven van geloof te leiden en voor wie dit leven uit geloof weggelegd is. Als mensen stappen gaan zetten om zo uit geloof te gaan leven, komt er heel wat tegenstand, en dan gaan ze denken dat alleen mensen met een heel sterk geloof dit kunnen. Maar dit is niet zo! Dagelijks leven uit geloof is iets dat we allemaal moeten kunnen, het maakt niet uit in welke omstandigheden we zijn. Jezus heeft nooit gezegd dat je een enorm geloof moet hebben om tegen je berg te kunnen spreken. Hij zei: ‘Als u een geloof had als een mosterdzaad, zou u tegen deze berg zeggen: Verplaats u van hier naar daar! En hij zou gaan, en niets zou voor u onmogelijk zijn.’ (Matt. 17:20)

Als je nog steeds denkt dat je niet zo kunt zijn als je kerkleiders of je voorganger, denk dan aan de discipelen van Jezus in Lucas 8: 22-25. Jezus sprak tegen hen in vers 22 en zei: ‘Laten wij overvaren naar de overkant van het meer. En zijn discipelen stapten uit in geloof; ze vonden een boot en voeren weg. Maar toen de storm opkwam en de angst hen overviel, merkten ze iets heel belangrijks niet op: ‘De boot liep vol water, en ze waren in gevaar’ (vers 23), en toch zonken ze niet!! Ze hadden gehandeld naar wat Jezus hen had verteld te doen, ze gingen met de boot het water op, en zelfs toen alles wat mis kon gaan, ook mis ging, bleven ze drijven!

Een leven van geloof wordt gevoed door de wetenschap hoeveel God voor zijn volk zorgt en ons waardeert. Als je het moeilijk vindt om te blijven doorgaan, dan moet je weten dat God blij met je is! Als je uit durft te stappen en op Hem vertrouwt zal Hij voor je opkomen. Hij zal je naar jouw doel in je leven leiden, net als Jezus die Zijn discipelen door de storm heen leidde.

Over Arthur Meintjes

Arthur is adjunct-instructeur bij Charis Bible College. Arthur doordrenkt zijn studenten met de boodschap van Gods onvoorwaardelijke liefde en genade en brengt Gods verlangen tot uiting om mensen op te bouwen en herstel te geven. Met onderwijsseries zoals ‘Essentiële waarheden van het Nieuwe Testament’, ‘Het Hart van het Evangelie’ en ‘Laat Vrijheid Regeren’ krijgen de studenten een groter begrip van genade, dat hen sterk maakt om een Goddelijk leven te leiden.

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.