+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Stemmen tot zwijgen brengen

Door Marijke Lamers (directeur en docent Charis)

Waar luister jij naar?

Waarschijnlijk zijn velen van jullie, net als ik, de laatste maanden meer dan voorheen de natuur ingetrokken. Heel Nederland leek aan de wandel te zijn gegaan….overvolle parkeerplaatsen bij natuurgebieden leken daarvan het bewijs.

Op meerdere van mijn wandelingen kwamen we paarden tegen, die het leuk schenen te vinden om – gelukkig achter een hekwerk – een stukje met ons op te wandelen. (Ik heb ooit meegemaakt dat we door de leider van een roedel paarden, die min of meer in het wild leefden, achterna zijn gezeten…. en dat was echt niet leuk!)

Behalve dat een paard een prachtig dier is om te zien, is het zo grappig om te zien dat het zijn oren 180° kan draaien en ze zo kan richten naar waar het geluid vandaan komt. Toen ik las in Spreuken 4:20 ‘Sla acht op mijn woorden, neig je oor tot wat ik zeg’  werd ik daar attent op gemaakt. Zoals een paard z’n oren kan richten, zouden wij onze oren moeten richten….naar wat God zegt. Maar wat doen we over het algemeen, ook als Christenen, we neigen onze oren naar wat de wereld ons te vertellen heeft….

Ik las pas geleden op onze nationale nieuwswebsite dat de vaccinatiebereidheid in Oost-Europa erg laag ligt; in Bulgarije zegt 61 procent van de ondervraagden een prik te weigeren, in ons land zegt 31% van de ondervraagden dat te weigeren, maar in Ierland is dat slechts 10%. Er ligt, volgens dat artikel,  een duidelijk verband tussen de vaccinatiebereidheid en de informatie die wordt verspreid via diverse (social) media in die verschillende landen. Die media worden gezien als informatiebron, waardoor mensen zich laten beïnvloeden in hun keuze.

Ik wil hier geen pleidooi houden voor wel/niet vaccineren, daar gaat het mij niet om. Maar hieruit blijkt wel dat velen van ons hun oor neigen, en hun keuzes en handelen laten beïnvloeden/bepalen door wat de diverse media naar voren brengen. We worden hoe dan ook beïnvloed door waar we onze informatie vandaan halen; door wat anderen ons willen laten weten…..

Maar Spreuken 4:20 zegt ons heel duidelijk dat we onze oor moeten richten naar Gods Woord. Als wederom geboren christenen hebben we ‘geestelijke’ oren…. Wie oren heeft die hore …. En Jezus stelt heel duidelijk: Mijn schapen hóren Mijn stem!

Maar evenals Samuël gaan we vaak voorbij aan het horen met geestelijke oren. We laten ons te veel in beslag nemen door de ruis die we op de lijn laten ontstaan…. we laten stemmen uit de wereld Gods Woord overschreeuwen, waardoor Zijn Woord in ons leven verstikt (Markus 4:19).
Pas toen Samuël – of eigenlijk Eli – niet meer de ruis toeliet van een ‘natuurlijk’ denken en hij zich ging richten naar Gods Woord, kon Samuël zeggen: Spreek Heer, want uw dienaar luistert…. (Uw dienaar heeft oren die horen…)

Als je Gods Woord wil verstaan en begrijpen zul je de ruis tot zwijgen moeten brengen. Dan wordt Gods Woord jouw handleiding en informatiebron voor het leven. Onder elk van onze keuzes en onder elk van onze meningen zou Gods Woord als fundament moeten liggen…..

Wil je Gods Woord meer en meer verstaan en begrijpen wat God tegen jou wil zeggen, ontdek het op Charis Bible College. Je kunt de opleiding bij Charis volgen op verschillende manieren: in deeltijd, voltijd, online of hybride (= een combinatie van online en één of twee zaterdagen p/m op school). Voor elk wat wils! Vraag nu de brochure aan en ontdek welke opleiding het beste bij jouw situatie past!

 

Populair in onze webshop:

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.