Spreek tegen de berg!

Want, voorwaar, Ik zeg u: wie tegen deze berg zal zeggen: Word opgeheven en in de zee geworpen, en niet zal twijfelen in zijn hart, maar zal geloven dat wat hij zegt, gebeuren zal, het zal hem gebeuren wat hij zegt. Markus 11:23

Iedereen, die geloof op dezelfde manier gebruikt als Jezus dat deed, zal dezelfde resultaten krijgen. Drie keer in dit vers benadrukt Jezus het spreken. Dit is een cruciaal onderdeel van geloof. We kunnen geloof niet alleen ‘bedenken’. Het moet uitgesproken worden. (Spr. 18:20-21)

Ook is het belangrijk wie of wat we aanspreken. Dit vers zegt, dat we tegen de berg moeten spreken. De berg is een symbool van ons probleem of dat wat weg moet. De meeste mensen spreken tot God over hun problemen; dit vers zegt dat we tegen onze problemen over God moeten spreken. Dit houdt in, dat gelovigen hun autoriteit moeten gebruiken en het probleem gebieden om weg te gaan (Jes. 45:11 in de Engelse KJV). De Heer zei niet: “Bid voor de zieken.” Hij zei: “Genees de zieken.” (Mat. 10:8 en Lukas 9:2) Er is een heel groot verschil tussen die twee.

Tegenwoordig hoor je meestal mensen op deze manier voor genezing bidden: “Vader, dank U wel, dat ik door de striemen van Jezus genezen ben. Ik claim mijn genezing in de naam van Jezus.” Dat is allemaal goed en waar, maar dat is niet wat Jezus ons opgedragen heeft te doen. Wij moesten direct tot het probleem spreken en, onze autoriteit in Jezus gebruikend, het probleem gebieden weg te gaan.

Mensen moeten geloven dat de woorden die zij zeggen, ook daadwerkelijk tot stand zullen komen, zonder dat ze het in hun hart betwijfelen. Mensen, die geen waarde aan woorden hechten en constant maar dingen roepen, die ze niet menen, kunnen dit niet doen. Zij trainen hun lichamen om niet in hun woorden te geloven en het niet serieus te nemen, doordat ze altijd gekke dingen zeggen. Degenen die de wonderbaarlijke dingen tot stand zien komen, die Jezus ons beloofd heeft in dit vers, zijn diegenen, die hun tongen bedwingen en niet alleen wanneer ze een probleem hebben of iets van God nodig hebben.

Boekentip:

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.