Run after your destiny

‘Run after your destiny’… Dit stond op ons hardloopshirt tijdens onze sponsorloop dit voorjaar. Misschien weet u het nog… op 14 april nam ik samen met collega Allart en Charis studente Marieke deel aan een hardloopwedstrijd met een afstand van 10 km. Wij hadden ons laten sponsoren voor het goede doel: het studentenfonds van Charis.

Door iedereen die ons financieel een figuurlijk ‘duwtje in de rug’ heeft gegeven,
mocht het mooie bedrag van €920 binnenlopen!
DANK daarvoor!

Al maanden voordat dit hardloopfestijn plaatsvond, had ik mezelf tot doel gesteld dat ik over die 10 kilometer niet meer dan één uur zou lopen. Maar, door te weinig training was ik daar niet aan toe op het moment suprême. Ik liep enkele dagen voor de wedstrijd een tijd van ruim 63 minuten…en ging daarbij tot het uiterste. Toch, bij de start op 14 april zei ik tegen m’n medelopers: “Ik ga voor het uur!”

Met het oog op het einddoel, terwijl ik alles had afgelegd wat maar een belasting zou hebben kunnen vormen, begon ik volhardend aan deze wedloop. Constant m’n aandacht vestigend op het einddoel. Samen met mijn mede wedlopers, die dezelfde weg hadden af te leggen, vormde ik een eenheid in de gerichtheid op het einddoel. Eenheid in verscheidenheid, want ieder heeft zijn eigen tred en snelheid… maar toch allemaal op weg naar dat ene doel, en daarin elkaar – meestal woordeloos – stimulerend om toch een tandje sneller te gaan, om toch te volharden als je het op wil geven, om toch samen verder te gaan.

Helaas zie je onderweg lopers die afhaken, die de eindstreep niet halen. In dergelijke gevallen komt dat dan meestal door een gemis aan een stevige basis, waardoor er weinig vertrouwen is opgebouwd in een goede afloop. Komt er dan wat tegenslag, dan geven ze het op.
Of lopers die zich te veel laten afleiden van het einddoel; hun aandacht is gericht op allerlei situaties en omstandigheden die plaatsvinden, waardoor hun tred verzwaart en hun weg moeizamer wordt.

Je leest hierboven een metafoor van wat Paulus zegt in Hebreeën 12.
Afleiding, door wat dan ook, kan onze gang in het leven behoorlijk verstoren en ervoor zorgen dat we nooit tot ons doel komen. Eén van onze studenten had ooit een droom waarin ze op een straat liep, met als doel het einde van de straat. Ze kwam er nooit, omdat uit de huizen ‘afleiding’ schreeuwde om hulp. Hulp voor een ziek kind, hulp om een verhuizing, hulp om op een oude vrouw te passen, noem maar op. Allemaal héél nobele zaken, goede doelen…maar niet bedoeld voor haar om op in te springen; haar doel was het einde van de straat.

God heeft een plan met een ieder van ons, en ieder voor zich zal in dat specifieke plan vrucht dragen. Dat is het doel: vrucht dragen voor God (Rom.7:4). Paulus’ levensdoel was de heidenen tot geloof in Jezus Christus brengen; dat was Gods plan voor zijn leven. En hij spreekt er in Filippenzen 2:16 over dat hij de wedloop niet vruchteloos wil lopen.

Laat je niet afleiden…Loop je doel achterna!
En als je eerst nog een stevige basis nodig hebt om vol vertrouwen je doel achterna te gaan…. Charis Bible College start weer met een nieuw schooljaar in september 2019. Bezoek vrijblijvend de open lesweek van 2 t/m 5 & 7 september. Bij ons vind je de studievorm die bij je past: voltijd, deeltijd, thuisstudie of een combinatie. Meer dan welkom!     Marijke: (en oh, ja, mijn eindtijd: 57 minuten en 59 seconden……nee, daar maken we geen 58 minuten van! ;-))

0 reacties

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
  • Bic NR: ABNANL2A   
  • KVK nr. 34384289   
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
  • Bic NR: RABONL2U 
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

7 + 9 =