Rob: “Ik was niet te redden… dacht ik”

Rob heeft veel meegemaakt in zijn leven. Hij was een avonturier en hield van een ruig en zondig leven. Hij heeft veel dingen vergooid maar God heeft zijn leven hersteld. Door Gods genade is hij op een nieuwe weg gaan wandelen, samen met Jezus en als getuige van Hem.

Vanaf zijn jeugd woonde Rob bij zijn moeder. Zij hertrouwde met een Joodse man en dat werd de stiefvader van de jonge Rob. Hij had ook 2 stiefbroertjes en een stiefzusje. Het was een goed gezin, maar God had geen plaats in hun leven. De enige manier waarop God werd genoemd was als er gevloekt werd. De ouders zorgden best goed voor hun kinderen en Rob had wel een goede jeugd. Een ‘kleine rijkdom’ noemt hij dat. Maar telkens was het een hoogtepunt voor hem als hij bij zijn opa en tantes in Groningen mocht logeren. Opa had een eigen bedrijf, een houtzagerij. Rob voelde zich daar echt thuis. Er heerste daar liefde en orde en dat was een verademing. Er waren ook een paar neven en nichten met wie Rob goed overweg kon; hij heeft daar ook tijdelijk gewoond.

Leven zonder God in een christelijke omgeving…

In de kerk in Groningen zat Rob als 12-jarige jongen, hij kreeg pepermuntjes toegestopt, maar hij vond de hele dienst en de preek niet boeiend. Toch was het in Groningen beter dan thuis in Den Haag. Daar groeide hij op zonder God maar was wel op een christelijke school. Het gezin woonde midden in de stad. Geld was heel belangrijk thuis, en dat werd ook deel van het leven van Rob. Geld werd zijn afgod.

Als volwassene werd hij kunstschilder, en dat was een vrij maar ook losbandig leven. Hij produceerde abstracte schilderkunst, waar hij 18 jaar lang de kost mee verdiende. Hij had een goede reputatie als kunstenaar, maar was ook vertrouwd met drank en drugs: cocaïne en hasj.

Ondertussen leefde hij zonder God, want hij kende Hem niet. Op de leeftijd van 43 jaar liet hij alles achter en ging op avontuur, de wereld in. Hij kwam eerst in Griekenland terecht. Intussen was wel Robs zoektocht naar God begonnen. Hij sprak met veel mensen over het geloof, en maakte de keus om Jezus te volgen. Daarna woonde hij in Israël en pakte daar ook zijn oude beroep van kunstschilder op. Rob bracht een bezoek aan de Klaagmuur, zocht juist op die plaats naar God maar vond Hem daar toch niet. Na een half jaar kwam Rob weer terug in Nederland, is hier getrouwd en ze kregen een zoon.

Maar intussen was hij ook weer terug in het oude leven van schilderkunst, drank en drugs. Hij heeft dit 17 jaar lang volgehouden. Hoe lang kan een mens het zonder God volhouden, als hij al eens Gods stem gehoord heeft? Het was wel duidelijk dat God in Zijn genade Rob niet had vergeten. Rob kreeg in Den Haag een flyer van een vrouw uit christengemeente De Deur. Rob vertelt hierover:

“Ik had een nieuwe computer besteld en had die op mijn bureau gezet. Ik zat erachter een sigaret te roken en het was heel vreemd, ik kwam opeens tot de conclusie: Ik red het niet meer. Mijn leven loopt stuk op deze manier. Ik voelde me totaal leeg. Ik kon mezelf niet redden, en mijn geld kon me niet redden, maar wat dan wel? De volgende dag was het zondag. Ik liep in het park te wandelen, en haalde de flyer tevoorschijn, en ik nam een besluit: ik moest naar die christengemeente. Ik kwam daar binnen en werd door God aangeraakt. Daar gaf ik mijn hart aan de Heer. Op dit moment ben ik 6 jaar geleden tot bekering gekomen, en ben 5 jaar in deze gemeente De Deur geweest. Ik heb daar een fijne tijd gehad en veel geleerd, maar ben daar toch weer weggegaan. God had iets anders voor mij bestemd. In het afgelopen jaar heb ik heel dicht bij God geleefd en ben ik gegroeid door het onderwijs van Andrew Wommack, wat ik toen ontdekt heb. Nu loof en prijs ik Hem vanuit Zijn liefde. Ik vertrouw alleen op Hem. Ik ben zo blij met Jezus! Zelfs als je het niet merkt is Hij er. Ik heb overwinningen behaald, maar ben ook wel een paar keer goed uitgegleden. Daar heb ik verdriet over, want je oude leven is wel een grote rugzak. Het kost tijd om de oude dingen te overwinnen. Vernieuwing van je denken, dat kost wel tijd.

Geestelijke groei door gebed, evangelie en onderwijs

Ik mag heel vrijmoedig over God spreken. Mijn relatie met God wordt steeds beter. Veel gebed, en mijn focus is op het Evangelie. Ik ben echt geestelijk gegroeid door het onderwijs van Andrew Wommack! Ik lees veel boeken van hem. Als ik een boek uit heb, bestel ik weer een nieuwe, en het gevolg is, dat ik van binnen moeiteloos veranderd ben. De boeken van Andrew en het kijken naar zijn onderwijs op tv geven me zo veel geestelijke groei!

We zijn al gered, we hebben al genade ontvangen! Geen ik-gerichtheid meer, maar alles uit Hem. Het genade-onderwijs geeft een extra stimulans om God beter te leren kennen! Dat heeft mij sterker gemaakt in mijn relatie met God. God is heel dichtbij! Het is mijn verlangen om mijn leven alleen nog voor Hem te besteden.

Ik ben gewoon blij, het is de vreugde van de Heer! Het nieuwe leven gaat steeds meer stromen. Ik ben dankbaar, en ben niet meer met geld bezig. God voorziet in alles voor mijn eigen onderhoud en geeft ook genoeg om uit te delen!”

Zo komt het dat je Rob met een grote banner in Den Haag op straat kunt zien staan. Op den duur wil hij daarmee ook naar andere steden, zoals Amsterdam. Rob verwacht nog wel een opwekking in deze tijd, en daar zeggen wij ook ‘amen’ op!

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.