+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Rik schrijft: ‘Zie jouw probleem aan dat kruis hangen in Jezus en leef! ‘

6 jan 2024 | Algemeen, Charis Bible College, Uitgelicht Charis | 0 Reacties

Rik schrijft: ‘Zie jouw probleem aan dat kruis hangen in Jezus en leef! ‘

Rik van der Noord is verantwoordelijk voor de maandelijkse Healing School avonden van Charis Bible College Nederland. In deze blog schrijft hij wat hem bezig houdt in zijn wandel met God.

Schreeuwen van frustratie

Ik maakte me klaar om te gaan douchen nadat ik net een telefoongesprek had gehad met mijn vriendin. En ik realiseerde me ineens dat sommige dingen zoveel beter zouden kunnen in mijn leven en ik voelde echt een heilige ontevredenheid. In mijn relatie kwam ik dingen tegen die ik anders wil aanpakken, ik vond het lastig om in mijn bediening dingen echt te starten en in mijn relatie met God zou ik ook wel wat meer ‘quality time’ willen. Op dat moment voelde ik een schreeuw uit mijn hart opkomen  waardoor alle frustratie en ‘het zat zijn’ er helemaal uit wilden komen! Maar omdat ik in een leefgemeenschap woon, hield ik me in en schreeuwde ik van binnen.

De volgende dag in de auto kwam er alsnog, vanuit mijn diepste binnenste, een grote en lange schreeuw! Het moest er gewoon uit! Dit gaat veranderen, ik neem weer heerschappij over mijn leven. Vastberaden om de komende tijd te vechten tegen ellende, dingen die niet goed gaan en de duisternis, dacht ik: “Weet je wel wie ik ben? Ik ben een zoon van de allerhoogste God! Ik ben meer dan een overwinnaar door Hem die mij heeft liefgehad! Ik ben een compleet nieuwe schepping, al het oude is voorbij! Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus die mij kracht geeft!”

Tijd voor verandering!

Misschien is het wel herkenbaar om aan het einde van het jaar  voor jezelf te evalueren of je gestelde doelen hebt behaald, of je tevreden bent met waar je staat en alvast vooruit te kijken naar wat je het komende jaar wilt bereiken. Op dat moment in de auto deed ik dat en er gebeurde iets in mijn hart. Ik dacht bij mezelf: “Ik wil meer en ik wil dat dingen beter gaan!” Ik bereikte een punt, waar ik het zat was om het zat te zijn. Dat punt bereiken is eigenlijk heel goed, omdat het je  motiveert om er echt voor te gaan om verandering in je leven te krijgen.

En hoe  kan je dit bereiken? Ik begon me weer te realiseren dat alles al volbracht is door mijn Jezus. En als alles echt volbracht is, dan is het dus aan ons om te zeggen: Tot hier en niet verder! Jezus heeft met alles afgerekend aan het kruis, zodat wij in de volheid kunnen leven die Hij voor ons heeft. Vervolgens kan de vraag komen: Zijn wij dan verantwoordelijk en aan zet? Daarop zou ik volmondig JA willen zeggen!

Verantwoordelijkheid nemen en de strijd aangaan

Maar wat houdt die verantwoordelijkheid dan in? Als dat zou betekenen dat wij vanuit eigen kracht gaan strijden om dingen te bewerken, komen we bedrogen uit en werkt dit juist averechts. Je strijdt op de juiste manier door te zorgen dat je de waarheid weet over de betreffende situatie of het probleem. De waarheid leer je door van God te horen en de waarheid te zien vanuit het Woord. Als we de verantwoordelijkheid nemen om de waarheid te leren, kunnen we rusten in die waarheid en rusten in Hem. We kunnen dan op deze waarheid gaan staan en in geloof spreken en handelen. Als dat niet lukt, dan weten we (nog) niet de waarheid over het probleem.  Dan is het zaak om tijd met God door te brengen en Zijn Woord (opnieuw) te horen, zodat we de strijd van geloof strijden en niet van eigen werken. Daarom staat er zo mooi in 1 Timotheüs 6:12 strijd de goede strijd van het geloof! Grijp naar het eeuwige leven, waartoe u ook geroepen bent.

Daarnaast mogen we onszelf als kostbaar zien om die waarheid ook zichtbaar te zien worden in ons leven. Als het bijvoorbeeld om genezing en gezondheid gaat, heb ik zelf meegemaakt dat ik met ‘kleine’ ongemakken zat en dan de strijd niet aan ging, omdat ik het niet belangrijk genoeg vond. En dat terwijl ik al heel veel genezingen heb gezien bij anderen en bij mezelf. Ik heb een bekende voorganger weleens horen zeggen: “Als ik klachten heb in mijn lichaam blijf ik net zo lang bij God zitten totdat ik er van af ben, omdat ik weet dat het volbracht is.” Met deze houding geven we Jezus alle eer, omdat we ontvangen waar Hij voor geleden heeft!

De strijd is dus om te rusten in de waarheid en te geloven; om van Hem te horen over gebieden in ons leven die nog niet overeenkomen met de waarheid van Zijn Woord en (opnieuw) vanuit Hem in geloof te staan en te handelen en te spreken. Accepteer de leugen niet langer meer! Of het nu gaat om ziekte, armoede of iets in relaties, als de waarheid zichtbaar wordt, accepteren we de leugen niet meer!

Jouw probleem hangt aan het kruis

Ook op het gebied van genezing is het belangrijk om de waarheid te zien over ons probleem. Kijk naar het verhaal van de slang in de woestijn. Numeri 21:8: En de HEERE zei tegen Mozes: Maak u een gifslang en zet hem op een staak. Het zal gebeuren dat ieder die gebeten is, in leven zal blijven, als hij daarnaar kijkt.

Hier zien we dat het voor iedereen geldt en er geen onderscheid is. Ook zien we dat de oplossing van het probleem is dat de slang (het probleem) gekruisigd wordt. Zij moesten hun probleem gekruisigd zien! In Johannes 3:14 zegt Jezus: zoals Mozes de slang verhoogd heeft, zo moet ook de Zoon des mensen verhoogd worden. Vaak lezen we dit als dat we naar Jezus moeten kijken en dit klopt natuurlijk, zoals dat ook in vers 15 staat, het gaat om het geloof in Hem.

Maar wát zie je dan als je naar Jezus kijkt? Wat deed Hij daar en wat gebeurde er met Jezus aan dat kruis? En waarom leven wíj als we naar Hem kijken? Zoals de Israëlieten naar de slang keken aan het kruis en daardoor leefden, zo mogen ook wij zien dat ons probleem gekruisigd is en wij daardoor leven! Dit is namelijk letterlijk wat Jezus heeft gedaan voor jou aan het kruis. Hij droeg niet alleen jouw zonde, ongerechtigheid en ziekte maar Hij wèrd jouw zonde, ongerechtigheid en ziekte! Aan het kruis werd Hij ziekte voor jou! (Jesaja 53:10). Aan het kruis werd Jezus de vloek voor jou! (Galaten 3:13). En Jezus werd zonde voor jou! (2 Korinthe 5:21). Opdat wij vrij zijn van elke ziekte, vloek en duisternis!

Zie jouw probleem aan dat kruis hangen in Jezus en Leef!

Ik schrijf deze blog terwijl ik in voorbereiding ben om te spreken op de maandelijkse Healing School van Charis Bible College. Tijdens deze Healing Schools willen we meer en meer in deze openbaring gaan staan met elkaar. Dat we met ons hart zullen zien: de  waarheid is dat Jezus mijn ziekte nam! En dat we mogen leren om dit ook aan elkaar te bedienen zodat wij allemaal gezond zijn naar geest, ziel en lichaam. Ben jij er 13 januari ook bij? Wij geloven dat tijdens de Healing School ziekte moet verdwijnen! We zien al zo ontzettend veel mooie dingen gebeuren en zullen ook deze avond weer zien dat het Leven -Jezus zelf- alle duisternis verdrijft! Exodus 23:25b Ik zal ziekte uit uw midden doen wijken.

Voor meer info en opgave over de Healing School  ga naar www.charisbiblecollege.nl/evenementen-agenda.

Populair in onze webshop:

Andrew Wommack Ministries
Charis Bible College

ADRES:
Nikkelstraat 3A
1411 AB Naarden

TELEFOON:
+31(0)35 533 88 75
E-MAIL:
vraag.nl@awmcharis.com

KVK nr. 37137450

Bankgegevens:
GIFTEN
IBAN: NL83RABO0114176485
Bic Nr: RABONL2U
BETALINGEN
IBAN: NL33ABNA0544385306
Bic Nr: ABNANL2A

Verstuur een bericht

2 + 15 =

Terugblik 2023 l Brazilië

De missietrip is een geweldige ervaring die ik niet had willen missen. Onze reis naar Brazilië was goud waard. Een fantastische toegevoegde waarde in onze levenswandel met de Vader die niemand meer van ons kan afpakken. Een echte aanrader voor het volgende team, je...

Terugblik 2023 l Roemenië

The God who sees Ik schrijf dit op ongeveer 10 kilometer hoogte tijdens de terugreis van de missiereis Roemenië met mijn gedachten bij al die mensen die we hebben ontmoet. Wat heerlijk om die blije gezichten te zien na genezing, na bemoediging, maar ook na gewoon er...

Terugblik 2023 l Zuid-Afrika

De Missietrip naar Zuid-Afrika was geweldig. Zuid-Afrika is fantastisch, maar het zijn vooral de mensen die de reis van waarde maakten. Wat een onvoorstelbaar lieve mensen wonen er in Zuid- Afrika. De Missietrip was een aaneenschakeling ontmoetingen met impact: we...

25 april 2023 l Zuid-Afrika

Verslag van de terugreis van Ruth.

24 april 2023 l Roemenië

Maandag was de laatste dag voor de groep in Roemenie. De vrouwen hadden een programma gemaakt voor de weduwengroep. En de mannen gingen met oud Charis-medewerker Henk van Dijk mee om te helpen bij het jeugdvoetbal team. Deze bijzondere missiereis werd afgesloten met...

23 april 2023 l Zuid-Afrika

Yes, een dag vrij na het drukke schema. Na 2 weken met bedienen, reizen, evangeliseren en veel mensen ontmoeten nu een hele dag rust in het programma. Heerlijk uitgeslapen vanochtend, dat was ook een keer lekker. Daarna gestart met ontbijt, gevolgd door een prachtige...

23 april 2023 l Roemenië

Op zondag stonden twee kerkdiensten inclusief gebed op het programma. In de ochtend bezochten we een dienst waarbij de jeugd zorgde voor song and praise en de dienst zelf werd via een headset vertaald naar het Engels. Na de dienst hebben we heerlijk met elkaar pizza...

22 april 2023 l Roemenië

Zaterdagochtend hadden we een ‘prayer & breakfast leadershipbijeenkomst voor een aantal kerkleiders uit de omgeving. Na een croissantje en een kopje koffie/ thee gaf Marcel onderwijs over ‘geest, ziel en lichaam’. Daarna gingen we in 2 groepen uiteen. James gaf...

21 april 2023 l Roemenië

Benieuwd wat we vrijdag 21 april allemaal beleefd hebben? Kijk dan gauw het filmpje. Hierin vertellen we over ons bezoek aan Valchid waar we een gevarieerd programma met om en nabij 200 kinderen hebben gehouden. Alle kinderen hebben een heerlijke hotdog en banaan...

22 april 2023 l Zuid-Afrika

Vandaag begon onze dag rond 07.00 uur, zoals we gewoon zijn in onze menscave werden er eitjes gekookt en genuttigd onder het genot van een kopje Jacobs koffie! Om 07.45 onze dagopening dit keer was Jacqueline degene die het had voorbereid, mooi om elke dag samen op...