+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Partners veranderen levens: Afrika leiden vanuit genade

2 mrt 2023 | Algemeen, Uitgelicht AWM, Uitgelicht Charis | 0 Reacties

Jouw doel is groter dan je denkt.

Ricky Burge groeide op in  een achterbuurt van de stad Gary in Indiana (Verenigde Staten). Door het mislukte huwelijk van zijn ouders had hij het vanaf jonge leeftijd al erg zwaar. In zijn zoektocht naar een doel kwam hij in aanraking met bendes, feesten en drugs. Maar na een confrontatie met de dood, door toedoen van bendeleden, besefte hij dat hij zijn leven grondig moest veranderen, anders zou hij eindigen zoals zovelen die zichzelf hebben verwoest door het volgen van zo’n levenspad.

Nadat een familielid hem leidde tot de Heer begon Ricky’s leven drastisch te veranderen. Maar ondanks zijn ontmoeting met God had hij nog steeds het gevoel dat er iets ontbrak. Ricky werd uitgenodigd voor één van Andrews gratis conferenties waar hij leerde over de genadeboodschap en over Charis Bible College. Door God gedreven om zich in te schrijven voor Charis, nam hij de eerste stap naar de vervulling van de weg die God voor hem klaar had liggen.

Gedurende zijn studie bij Charis kreeg Ricky een diepere openbaring van Gods genade en vond hij eindelijk zijn ‘ontbrekende puzzelstukje’. Door middel van een vers uit Jesaja bevestigde God Ricky’s roeping naar Afrika:

En wie uit u voortkomen, zullen de verwoeste plaatsen van weleer herbouwen; de fundamenten, van generatie op generatie verwoest, zult u herstellen. En u zult genoemd worden: hij die bressen dichtmaakt, hij die paden herstelt, opdat men er weer kan wonen. Jesaja 58:12

God liet aan Ricky zien dat hij, als Afro-Amerikaan, zou terugkeren naar zijn broeders in Afrika – net als Mozes – en hen zou bevrijden door Gods onvoorwaardelijke liefde en genade.

Ricky zou de harde grond van Afrika, waar de liefde van God ontbreekt en die bezaaid ligt met religie en bijgeloof, omploegen.

Vandaag de dag leidt Ricky, als directeur van Charis World Outreach African Expansion, Afrika vanuit Gods genade. Daarbij zet hij in zoveel mogelijk Afrikaanse landen AWM-kantoren en Charis-campussen op! Landen waarin hij momenteel opereert, zijn Congo, Nigeria, Kenia en Zambia. Na de opening van elk kantoor en campus leidt hij iemand op om de activiteiten te runnen zodat hij zelf weer naar de volgende plaats kan vertrekken. Met honderden mensen die door AWM’s Discipelschaps Evangelisatie-programma aangeraakt en gediscipeld worden, wordt Afrika getransformeerd door de boodschap van Gods liefde en genade!

Jouw doel is groter dan je denkt. Dank jullie wel, vrienden en partners, dat jullie samen met Ricky de bressen dichtmaken en paden herstellen. Jullie rusten de studenten van Charis toe om buitengewone leiders te worden die de wereld veranderen – één persoon per keer!

Als je geen partner bent maar wel samen met ons het Evangelie zo ver en diep mogelijk wilt verspreiden, bezoek dan www.andrewwommack.nl/partnerschap/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ricky en Nina Burge tijdens hun huwelijk in de zomer van 2022.

Om het World Outreach African Expansion project te leiden, wordt Ricky vergezeld door zijn pasgetrouwde vrouw Nina, die zelf afstudeerde aan Charis in Kaapstad en een achtergrond heeft in Afrikaanse zendingsmissies.