+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Naar het nieuwe normaal?

Door Marijke Lamers (directeur en docent Charis)

Een van mijn vorige blogs teruglezend over ons verlangen om terug te gaan naar de gewone gang van zaken van vóór de Corona tijd, bedacht ik me dat we intussen een halfjaar verder zijn en nog steeds in een abnormale situatie verkeren.

We worden opgeroepen te volharden v.w.b. het handhaven van de maatregelen, maar het valt ons zwaar… we willen terug naar ons normale leven en we verheerlijken wat normaal was…

Nogmaals wat ik toen schreef:

“We willen terug naar ons gewone leven,
terwijl dat leven soms buitengewoon veel van ons vroeg.
Misschien moeten we ons eerst eens afvragen,
in deze buitengewone tijd,
In welke van de gewone dingen willen we écht terug gaan?”

Ons dagelijks, gewone leven kan zo volgepropt zitten met dingen die onze tijd, aandacht en energie opslurpen, terwijl – als we er bewust over zouden nadenken – deze dingen niet écht nodig zijn, niet écht onze keuze zijn, niet écht is wat we willen…. We zijn er als het ware ingerold, maar het vergt dus wel veel van onze aandacht, energie en kostbare tijd.
Jezus zei het al toen hij de gelijkenis van de zaaier uitlegde aan zijn discipelen:
‘Het zaad dat tussen de distels is gezaaid, dat zijn zij die het woord horen, maar bij wie de zorg om het dagelijkse bestaan en de verleiding van de rijkdom het Woord verstikken, zodat het zonder vrucht blijft.’ (Matth. 13:22)
Het dagelijks bestaan, het gewone leven, kan dus in de weg staan om het zaad van Gods Woord in jouw leven te laten opgroeien en vrucht te laten dragen. Net zoals dat is met zaad van bloemen en planten… er zit leven in, maar als je het in het zakje laat zitten zal er niets mee gebeuren. Als je Gods Woord op je nachtkastje laat liggen, zal het ook geen vrucht dragen. Gods Woord komt pas tot leven als je het in je hart zaait, laat ontkiemen en opgroeien.
Spreuken vertelt ons dat je hart de bron is van waaruit je leeft.
Dus: Als je het Woord in je hart zaait, zaai je Leven (Joh. 6:63)…. Zaai je Genezing, Genade, Geloof, Voorziening, Vrijheid, Vreugde, Vrede …. En noem maar op! En als dat in je hart gaat ontkiemen, groeien en vrucht dragen….. dan leef je daaruit! (Spr. 4:23)
De allereerste module van het onderwijs van Charis Bible College gaat over dit onderwerp: Gods Woord in je hart zaaien, het Woord dagelijks tot je nemen en daarmee je gedachten… én dus je leven vernieuwen. (Want je Gedachten beïnvloeden je gevoelens, je Gevoelens bepalen voor het overgrote deel je gedragingen, en Gedrag wordt vaak een manier van leven.)
En wees eerlijk…. Je gedachten dagelijks laten beïnvloeden door Gods Woord….dat komt er in het dagelijkse, gewone leven vaak niet van.
Vandaar dat deze buitengewone periode bij uitstek de tijd is om over je dagelijkse, gewone leven na te gaan denken…. “in welke van de gewone dingen wil ik echt terug gaan, en welke buitengewone dingen wil ik gewoon – dagelijks – maken.”
Een soort bewustwording: ‘Wat is voor mij écht belangrijk?’ Veel mensen willen wel graag meer van God, meer Gods stem verstaan en meer beloftes van God in hun leven gestalte zien worden, maar vinden niet de tijd om ‘te verblijven’ in Gods schuilplaats… (Psalm 91). Verblijven is niet maar af en toe op visite gaan. Het betekent: ‘in verbinding blijven’ met het Woord, met Jezus (Joh. 15:5).
Als je daar geen tijd voor vindt, zal de vrucht uitblijven…..

Naar een ‘nieuw’ normaal… met God!

Veel mensen lijken gehoor ten hebben gegeven aan deze oproep tot bewustwording om Gods Woord DAGELIJKS te gaan maken, want nooit eerder hadden wij zoveel aanmeldingen voor onze ‘on campus’ studievormen. Dit komende schooljaar verwachten wij meer dan 100 studenten te mogen opleiden…. En dat is dan exclusief de thuisstudie cursisten.
Maar er kunnen er nog meer bij! Je kunt je nu nog aanmelden, maar de tijd dringt.
Bij de inrichting van ons schoolgebouw, en de indeling van de klassen en de lesdagen, is rekening gehouden met het maximaal te huisvesten personen op een dag(deel). Dit i.v.m. de 1,5 meter afstand waarborging. Dat aantal is nog niet overschreden, dus meld je nu nog aan en stap binnen in een nieuwe normaal…met God!
Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de open dag (van 29 augustus 2020) en de open lesweek (direct volgend op de open dag) al verleden tijd. MAAR… je hebt nog de kans om één van de Hybride Open Lesdagen te bezoeken.

Op zaterdag 5 september a.s. – van 09.00-16.45uur – voor geïnteresseerden in Hybride Voltijd
Op zaterdag 19 september a.s. – van 09.00-16.45uur – voor geïnteresseerden in Hybride Deeltijd.

Hybride wil zeggen: een combinatie tussen thuisstudie (d.m.v. online video-onderwijs) en studie op school in Naarden. Voor Hybride Voltijd kom je dan 2 zaterdagen per maand naar school, en dat twee jaar lang. Voor Hybride Deeltijd kom je één zaterdag per maand naar school, en dat vier jaar lang. Het video-onderwijs dat je thuis bekijkt neemt voor Hybride Deeltijd ongeveer 2,5 uur per week in beslag; voor Hybride Voltijd is dat het dubbele. Daarnaast moet je thuis toetsen maken, soms een essay schrijven en enkele praktijkopdrachten en/of presentaties voorbereiden.

Als je op één van de Hybride open lesdagen, geheel gratis en vrijblijvend, de lessen wil bijwonen, de sfeer wil proeven, en ondervinden of een studie aan Charis ook iets voor jou is, registreer je dan via www.andrewwommack.nl/event/openlesweek-charisbiblecollege/
(Registratie is verplicht i.v.m. Corona-maatregelen.)

We hopen en bidden dat jij een keuze gaat maken voor een nieuw normaal met God … en dat jij buitengewone dingen, gewoon – dagelijks – gaat maken.

En in dat laatste willen wij jou bijstaan, als jij gaat kiezen voor een studie aan Charis, om op die manier Gods Woord DAGELIJKS te maken… en vandaaruit te gaan leven.

Je zal ervaren: Het is buitengewoon LEVENSVERANDEREND.

Populair in onze webshop:

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

[wpforms id=”11351″ title=”false” description=”false”]

[paytium name="Formulier naam" description="Gift via website Andrew Wommack NL" button_label="Gift overmaken"] [paytium_field type="open" label="Maak jouw gift over via iDeal" amount="25" tax="0" /] [/paytium]