+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Meer dan welkom!

Marijke Lamers volgt als directeur van Charis Bible College in Nederland zelf ook regelmatig nieuwe modules uit het Charis onderwijs. In deze blog schrijft Marijke over het effect van het onderwijs van Charis: Het verandert je leven!

“Wie van jullie kent dat gevoel….. Je ziet een film of documentaire over een bepaald gebied, en je denkt: Dát wil ik in het echt zien! Hoewel foto’s of video’s geweldig zijn om een indruk te krijgen, is het niets in vergelijking met ‘het zijn’ in die bepaalde omgeving.

Voor de directors meeting met alle AWM en Charis directeuren moeten wij jaarlijks in juni naar de Main Campus in Woodland Park te Colorado (Verenigde staten). In 2015 heb ik daar, samen met anderen, een vakantie aan vastgeknoopt en ben in de Rocky Mountains gaan wandelen. Geweldig! Zo imposant! Bij thuiskomst natuurlijk foto’s laten zien, maar ik had het gevoel dat ik niet echt kon overbrengen wat ik had gezien en ervaren. Ik wilde graag dat mijn echtgenoot het zelf zou kunnen zien en ervaren, pas dán zou hij begrijpen wat ik over wilde brengen.

Ik moest hieraan denken bij het overdenken van deze blog, waarin ik jullie graag wil laten beleven wat het is om aan Charis te studeren. Ikzelf heb het ervaren als levensveranderend, een veilige plek, een discipelschapsplaats, een plek met gelijkgestemden, waar je vriendschappen voor het leven aangaat, een plek waar je gevormd wordt, waar je karakter wordt bijgeschaafd, waar je wordt opgebouwd in je geloof, waar je geestelijk groeit, waar je ware vrijheid ontdekt. Juist het fysiek aanwezig zijn op zo’n plek, waar je in relatie met God en je medestudenten, door groeiprocessen heengaat, is van zóveel waarde en geeft zoveel vrucht voor de rest van je leven. Je gaat zien wie je bent, en wat het plan van God voor jouw leven is. Ik heb dat niet alleen zelf ervaren; vraag het Charis studenten en je zult hetzelfde horen. Je krijgt daarvoor de gelegenheid tijdens onze OPEN DAG op zaterdag 12 februari 2022.

Bij Charis onderwijzen we het pure Woord van God, ontdaan van religie, tradities, en ‘zo zijn onze manieren’. Jezus zei zelf tegen de Farizeeërs van Zijn tijd: Je ontkracht het Woord van God door tradities van mensen! En als we Gods Woord bestuderen vinden we daarin de Genade die ons is gegeven door Jezus’ volbrachte werk. Door die Genade wordt ons genezing, vergeving, voorziening, bevrijding, redding, etc., geschonken; door Geloof pakken we dit geschenk uit, en wordt het ons deel. Bij Charis ontdek je dat Genade en Geloof samengaan; het één kan niet zonder het ander. Genade alleen zou kunnen doorslaan in ‘alverzoening’: Jezus stierf voor de zonde van de hele wereld, dus iedereen is gered. Geloof alleen zou kunnen doorslaan in ‘een verdien systeem’ (wetticisme): Ontvang je geen genezing, voorziening of iets dergelijks, dan heb je niet genoeg geloof. En dus moet je je stinkende best doen om meer geloof ten toon te spreiden; je moet het verdienen. Maar wij ontvangen door wat Jezus heeft gepresteerd, niet door wat wij zelf presteren.

Samenvoegend: een plek waar, én onderwijs waardoor je wordt gediscipeld…. Dat is wat Charis is! Een Bijbelschool zoals je wil dat een Bijbelschool is. Kom daarom eens kijken op de Open Dag, op 12 februari a.s., en laat je informeren welke studievorm het beste bij jou past.

Ik kan proberen je enthousiast te maken, en vertellen hoe geweldig het is om aan Charis te studeren, maar – net zoals een foto of video van een bepaalde plek niet dát is wat het in het echt is – je zult het eerst zelf moeten meemaken, om de echte waarde ervan te ondervinden. Naast het bezoeken van de open dag, mag je geheel vrijblijvend 5 studiedagdelen meelopen met de studenten, om al een beetje te ervaren wat het is om te studeren aan Charis. 

Je bent meer dan welkom!”

Marijke Lamers

Populair in onze webshop:

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

Stap 1 van 2