Levens in Afrika transformeren

Dit verhaal gaat over Ricky Burge, die afgestudeerd is aan Charis Bible College en die de afgelopen vijf jaar in Afrika bezig geweest is met het veranderen van mensenlevens door middel van de boodschap van Gods onvoorwaardelijke liefde en genade. Ricky’s leven werd allereerst zelf veranderd door een krachtige ontmoeting met God.

Ricky, afkomstig uit Gary, Indiana, had het moeilijk in zijn jeugd. Zijn ouders scheidden toen hij pas acht jaar oud was. Hij is een lange tijd alleen geweest, kwam op het verkeerde pad terecht, en sloot zich aan bij drugsbendes. Op een nacht, na feesten en drinken, werd Ricky wakker in een verlaten huis. Ze hadden hem beroofd en voor dood achtergelaten. Voor hem was dit een wake-up call! Hij besefte dat zijn leven moest veranderen. Ricky zocht contact met zijn neef, de enige persoon die hij durfde te vertrouwen, en die gaf hem een Christelijke rap-cd. Bij het luisteren naar de cd hoorde Ricky herhaaldelijk Romeinen 3:12 – ‘Allen zijn zij afgedwaald, samen zijn zij nutteloos geworden. Er is niemand die goeddoet, er is er zelfs niet één’.

Dit vers hielp Ricky beseffen dat we allemaal een redder nodig hebben, en ook dat God hem liefhad en hem accepteerde.

Hij bezocht de Bijbelstudie bij zijn neef. De groep bad voor hem en legde hem de handen op, en dit was Ricky’s eerste ontmoeting met God. Daarna kreeg hij een baan en begon met een normaal leven. Maar in zijn hart voelde Ricky zich leeg en hij wist dat God een hoger doel voor zijn leven had. Eén van de oudsten van zijn kerk nodigde hem uit voor de Gospel Truth Conferentie van Andrew in Chicago. Ricky ervaarde daar Gods roepstem om naar Charis Bible College te komen. Ricky verhuisde naar Colorado om zich bij Charis in te schrijven. Als student las hij de Bijbel en deed aandachtig mee met alle lessen. God sprak door Jesaja 58:12 tot hem: ‘En wie uit u voortkomen, zullen de verwoeste plaatsen van weleer herbouwen; de fundamenten, van generatie op generatie verwoest, zult u herstellen. En u zult genoemd worden: hij die bressen dichtmaakt, hij die paden herstelt, opdat men er weer kan wonen.’

Door dit Schriftgedeelte zag Ricky parallellen tussen zijn leven als een Afro-Amerikaan en Mozes’ leven als een Israëliet die opgegroeid was in Egypte. Hij besefte al snel dat God hem naar Afrika riep. Mark Rowe, de directeur Discipelschap Evangelisatie Missionaire Outreach (DEMO, één van de afdelingen van AWM, merkte Ricky’s passie en gaven op. Hij benoemde hem tot directeur van Africa DEMO. Ricky gebruikte in Afrika de Discipelschap Evangelisatie cursus, gemaakt door Andrew Wommack en Don Krow. Ricky legt uit: “Er is niet één plaats waar ik heen ga waar mensen de ganade van God begrijpen. Met het DE-programma zie je ze groeien. Je ziet wedergeboren christenen die vrijgezet worden. Hun ogen worden geopend. De waarheid maakt ze vrij.”

Na vijf jaar bediening in Afrika is Ricky teruggereisd naar Colorado om nauw samen te werken met het Charis World Outreach team. De zaden van genade en geloof die hij in Afrika plantte, groeien nog steeds door om het leven van mensen te veranderen.

Beste lezers, dit geeft me de gelegenheid om jullie als onze financiële partners te bedanken! “! Jullie stellen ons in staat om leiders zoals Ricky op te voeden die erop uitgaan en de wereld veranderen!”

Om meer te weten te komen over Ricky’s verhaal, kijk eens op awmi.net/RickyBurge.

Winkelmand

Aanstaande evenementen

 1. Charis open dagen

  mei 29 @ 10:00 - mei 31 @ 22:00

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.