Leven in het beste van God

Een best mogelijke leven leiden… dat is de wil van God, maar de meeste mensen komen daar nooit aan toe. Het beste van God is totale gezondheid, niet alleen wat beter dan andere mensen, maar perfecte gezondheid. Ook is het beste van God dat je volledig schuldenvrij bent. God wil dat je op financieel gebied meer dan voldoende hebt zodat je ook nog eens ‘overvloedig kan zijn in elk goed werk’ (2 Kor. 9: 8). Gods ‘beste’ voor jou is het vervullen van de bestemming die Hij voor je leven heeft.

Helaas nemen de meeste mensen genoegen met veel minder. Ze volgen Gods leiding niet en ze ontvangen niet het beste van God voor hun kinderen, hun roeping of de visie die God voor hen heeft.

God heeft nog nooit rotzooi gemaakt

Sommige mensen denken misschien dat ze het beste van God niet waardig zijn. Ik geloof echter dat God nog nooit een stuk rotzooi heeft gemaakt. Hij heeft nooit een mislukking gemaakt, en Hij heeft nooit een fout gemaakt. In Jeremia 29:11 zegt God: “Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven.” Dit Bijbelvers zegt dat God ‘hoop en een toekomst’ voor jou in gedachten heeft. God houdt van je en heeft een geweldig plan voor je leven, maar de meeste mensen leven ver beneden Gods maatstaven.

In feite geloof ik dat er geen levend mens is
die alles heeft bereikt wat God voor hem heeft.

Ik weet dat dat zeker geldt voor mijn leven. Ik heb God een aantal geweldige dingen zien doen. Ik ben zo gezegend en dankbaar voor wat God heeft gedaan in mijn leven en ook door mij heen om andere mensen aan te raken. Maar ik garandeer je dat er meer is. God heeft me meer laten zien wat Hij door mij wil bereiken, en ik ben er nog niet. Maar prijs God, ik ben vertrokken. Ik ben op weg naar waar God wil dat ik ga, maar ik heb nog niet alles wat God voor me heeft.

God heeft meer!

Of je het nu beseft of niet, God heeft meer voor je dan wat je ervaart. Velen van jullie kennen de Heer en houden van Hem, maar toch ben je niet tevreden. Hier zijn veel redenen voor, maar soms is dit de reden: God heeft je ontevreden gemaakt. En dat kan sommigen van jullie choqueren en je denkt misschien: Wat zeg je nou? God kan niet degene zijn die me depressief of ontmoedigd maakt. Maar er is een vervulling die je alleen ervaart als je in het centrum van Gods wil bent. Ik heb dit persoonlijk ervaren.

God stuurt

Toen ik voor het eerst in de bediening begon, was ik predikant in een kleine kerk in Seagoville, Texas. Ik was daar twee jaar en we hebben daar weinig succes gehad. Het was een strijd om te overleven, en toch was ik helemaal aan de bediening toegewijd. Ik hield van die plek. Ik bad voor die mensen. Maar ik herinner me dat ik op een dag in de kerk aan het bidden was en ik uit het raam keek en op dat moment waren mijn bewogenheid en vreugde en vrede helemaal weg. Ik keek naar buiten en dacht: Waarom ben ik hier? Ik houd niet van deze plek. Ik wil hier weg. Mijn stemming was zo snel veranderd dat ik erdoor geschokt was, en ik bracht twee of drie uur door met bidden: “God, wat is er gebeurd? Was dit van U of is er iets mis met mij?”

Hoe meer ik erover bad, hoe meer de Heer me ervan overtuigde dat Hij het verlangen om in Seagoville te zijn uit mijn hart wegnam. Het was tijd voor mij om te vertrekken en God gaf me zelfs een datum: 1 november 1975. Ik bad erover totdat ik zeker wist dat God dat zei. Ik ging naar huis om Jamie te vertellen wat God tegen me had gesproken en toen ik thuiskwam, stond er een bord met ‘Te koop’ in onze tuin. We huurden een huis, dus ik ging naar binnen en vroeg Jamie ernaar. Ze zei dat de huisbaas langskwam en ons vertelde dat hij het huis ging verkopen en dat we er op 1 november uit moesten zijn. Het was een perfecte bevestiging.

Dus één van de manieren waarop God ons leidt, is door een heilige ontevredenheid in ons te brengen. Ik heb het niet over het verdriet van deze wereld, het verdriet dat komt als je fouten hebt gemaakt.

Soms zal de Heer je ontevreden maken omdat er zoveel meer is.
Hij wil niet dat je tevreden bent met waar je bent.

Ga leven vanuit het beste van God!

Er zijn nog andere redenen waarom mensen ontevreden raken: soms zijn mensen ontevreden omdat ze de Heer niet zoeken en hun gedachten niet op Hem gericht houden. Jesaja 26:3 zegt: ‘U zult volkomen vrede bewaren, want men heeft op U vertrouwd.’ Terwijl sommigen van jullie van God houden en terwijl je de Heer zoekt, ervaar je toch een heilige onvrede in je leven. Ik durf te zeggen dat er een reden voor is, namelijk dat God meer voor je heeft. Ik heb gelezen dat moedervogels soms hun kuikens uit het nest duwen om ze te leren vliegen. Soms gaan ze de veren en het mos aan de binnenkant verwijderen, zodat de takjes er doorheen gaan steken en de vogels porren de kleintjes aan om eruit te gaan. In zekere zin is dat wat God met sommigen van jullie aan het doen is. Hij heeft een heilige ontevredenheid bewerkt. Dingen die vroeger goed waren, voldoen opeens niet meer. God heeft je een zetje gegeven en je weet dat er meer moet zijn.

Ik zou willen dat ik de ruimte had om hier meer over te delen. In het uitgewerkte onderwijs ‘Leven in het beste van God’ geef ik veel Bijbelse en praktische voorbeelden en leg ik in detail uit wat het betekent om in Gods zegen te leven. Ik gun jullie met mijn hele hart dat jullie het best mogelijke leven zullen ervaren, dus ik beveel dit onderwijs van harte aan! ‘Leven in het beste van God’ is in het Nederlands beschikbaar als boek.

Wij houden van jullie,

Andrew en Jamie

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.