Jolien: “Mijn Healing Journey”

Mijn geloof was lauwtjes toen het slechte nieuws kwam. Ik was eerst flink overstuur toen de uitslag van een bevolkingsonderzoek uitwees dat ik niet alleen een slechte PAP had, maar echt baarmoederhalskanker. Na 1,5 dag paniek besloot ik echter dat ik een andere optie had dan de medische weg. Ik wist dat God geneest.

Ik wist van genezing door handoplegging,
maar niet dat ik het ook zelf zou kunnen ontvangen.

Een zus stuurde me een link van de ‘Healing is Here’ conferentie 2019, die net in Colorado was geweest. Toen ik de conferentie-video’s bekeek ging er een nieuwe wereld voor me open. Ik wist van genezing door handoplegging, maar niet dat ik het ook zelf zou kunnen ontvangen.

Door de conferentie wist ik wat ik moest doen. Ik moest mijn geloof opbouwen. Ik moest geen slechte maar juist goede woorden over mezelf en de situatie uitspreken (Spreuken 18:21 “Dood en leven is in de macht van de tong”). Daarnaast deelde ik mijn situatie met zo min mogelijk mensen die niet met mij in geloof zouden staan en startte ik met het vernieuwen van mijn denken.

Zo’n beetje mijn hele leven was ik een bang en stressvol persoon geweest. Ik begon mijn gehele dag te vullen met het Woord van God. Ik bad in tongen, las in de Bijbel en luisterde preken van met name Andrew Wommack, Barry Bennett, Carly Terradez en Tom de Wal. Hoe radicaler de prediker hoe beter de boodschap binnen kwam.

Toen ik zag dat er een healing avond werd georganiseerd bij Charis in Naarden bedacht ik dat dit mijn kans was. Het werd mijn doel om vóór die avond mijn denken te vernieuwen en af te rekenen met angst. Ik begon mezelf in te beelden dat ik op die avond genas en zag ik mezelf op een podium mijn getuigenis vertellen.  

Ik zou dit overwinnen met het Woord!

Mijn gedachten werden enorm aangevallen. Ik hoorde in mijn hoofd dat ik dood zou gaan. Ik koos er echter voor om door te zetten. Ik zou dit overwinnen met het Woord! Zo groeide ik stap voor stap en kreeg steeds diepere openbaringen in het Woord.

De dag voor de healing avond werd ik aangevallen op mijn lichaam door heftige koliekpijnen, zoals bij nierstenen. Ik besloot om niet naar de dokter te gaan. Ik hoefde nog maar één dag vol te houden. Ik begon God te prijzen en vroeg alleen aan mijn schoonouders gebed. Daardoor heb ik kunnen slapen, maar onderweg naar de healing avond kwam de pijn terug.

Aan het begin van de avond was de healing journey-video van Cindy Mezas te zien. Vanaf het eerste beeld maakte de video een diepe indruk op mij: een jonge vrouw waarmee ik mezelf kon identificeren. In haar verhaal zaten veel gelijkenissen met mijn eigen situatie. Cindy bleek ook nog eens in de zaal te zitten! Dit moest mijn genezing zijn!

Na afloop van de avond ben ik direct naar haar toegegaan. Cindy bad voor mij en de kracht van God kwam heftig binnen en alle pijn verdween. Op dat moment wist ik dat mijn lichaam was genezen. In de week daarna probeerde satan me te laten geloven dat het weer terug was gekomen doordat ik weer pijnklachten begon te krijgen. Gelukkig had ik op dat moment de begeleiding van Cindy en van de Charis gebedslijn, Bert en Hannie, die mij enorm steunde.

De dokter wilde een grotere biopt afnemen om te kijken hoe ernstig het was. Ik kreeg daar een erg onrustig gevoel door en besloot om het onderzoek uit te stellen. De dokter vond dit bijzonder en gaf aan dat ik nu 2 à 3 maanden moest wachten.

 Ik ging door met het vernieuwen van mijn denken en vroeg oudsten uit de kerk om nog een keer met mij in te stemmen dat nu ook de laatste pijn zou weg gaan. In diezelfde dienst ontving ik tijdens de preek een openbaring van God over Mattheus 7: 7-10. Ik snapte nu dat er niks tussen mij en God in stond en alle religie die ik nog in mij had verdween. Vervolgens heb ik er niet meer over nagedacht en is de pijn ergens die dag weggegaan, zonder dat ik precies wist wanneer.

De dag daarna hoorde ik de Geest, toen mijn telefoon ging, zeggen: “Je mag nu!”. Het telefoontje bleek van het ziekenhuis te zijn; er was toch een plekje vrijgekomen voor het onderzoek. De assistente vroeg me of ik daar gebruik van wilde maken. Deze keer wilde ik mijn genezing bevestigen. Een week na het onderzoek kreeg ik het goede nieuws dat er geen enkele cel met een afwijking was gevonden.

Angst en stress heeft plaatsgemaakt voor rust en leven

Mijn leven is hierna totaal veranderd. Ik ben zó dankbaar voor wat Jezus voor mij en voor iedereen heeft gedaan. Angst en stress heeft plaatsgemaakt voor rust en leven, en dat in overvloed!

Ik ben de weg van Jezus ingeslagen en hoop anderen te kunnen helpen op dezelfde manier waarop Cindy mij heeft geholpen.

 

Jolien

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.