Joe Nay: Een vader in het geloof

In de tijd dat Andrew Wommack zijn wonderbaarlijke ervaring met de Heer had, op 23 maart 1968, was Joe Nay één van zijn meest invloedrijke mentoren. Joe heette de jonge Andrew welkom in zijn huis, beantwoordde veel van zijn vragen en bood hem zijn vriendschap aan.

Afgelopen juni ging Joe naar huis om bij de Heer te zijn, op de leeftijd van 91 jaar, na bijna vijftig jaar bediening. Hij begon met zijn bediening ‘Joe Nay Ministries’ in 1970, en hij ging voor in bijeenkomsten overal in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. In die vroege dagen stapte Andrew ook in deze bediening; via tentevangelisatie, het opzetten van podiums en zelfs door het leiden van het zangkoor. Joe’s bijeenkomsten dienden als een onofficiële Bijbelschool, en dit was van grote invloed op Andrews opvattingen over gerechtigheid. Dit liep uit in wat hij noemde: ‘Geest, ziel en lichaam’, één van Andrews meest populaire onderwijsseries. Door hun relatie gaf Joe aan Andrew een nieuw perspectief op het Woord van God en werd hij zijn geestelijke vader.

“Ik denk dat de reden dat God je in mijn leven heeft geplaatst, is omdat je zo radicaal was,” zei Andrew heel wat jaren later tegen Joe, terwijl ze terugkeken op hun samenwerking. “Jij hebt nooit iets halfslachtigs gedaan, en dat is wat ik nodig had. Ik had geen aanpassing nodig. . . . ik had een radicale transformatie nodig, en God heeft jou op een bovennatuurlijke manier gebruikt om alles te toetsen wat ik geloofde.”

In 2016 heeft Joe Nay over Andrew een zegen uitgesproken:

‘Moge het Woord van God rijkelijk in u wonen. Moge het een licht zijn op je pad en een lamp voor je voeten. Moge het de vreugde van je hart zijn, en blijf altijd een levend getuige van het Woord. Moge de Heer zich in je verheugen, en je zult Zijn goedheid zien in het land van de levenden. Je zult elke dag leven vanuit gezondheid en kracht. Moge de Heer al je wensen vervullen tot Zijn doel. Laat de meditatie van je hart altijd aangenaam zijn voor Hem, en je mag Hem kennen zoals Hij jou kent. Moge de Heer je leren hoe je moet zegenen, en je zult bekend staan als iemand die in grote zegeningen wandelt. En moge dit spreekwoord voor jou gelden: ‘De zegen van de HEERE, die maakt rijk, Hij voegt er geen zwoegen aan toe.’ (Spreuken 10:22).

Als je aan een bediening geeft, zegen je niet alleen de mensen die worden aangeraakt door die bediening, maar je neemt deel aan de zalving en de zegen die op het leven van die prediker rust. Juist door jullie als partners van onze bediening kan Andrew het Evangelie zo ver en zo diep mogelijk brengen. Als vriend en partner van deze bediening kunt je zelf ook delen in de zegen die Andrew vanuit dit profetische woord heeft ontvangen.

Als je er meer over Andrew Wommack’s herinneringen aan Joe Nay wilt lezen, kijk eens naar AWMI.net/Joe-Nay

Winkelmand

Aanstaande evenementen

 1. Charis open dagen

  mei 29 @ 10:00 - mei 31 @ 22:00

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.