+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Je hebt het al!

Elke zegening die je ooit van de Heer nodig hebt, is niet iets waar je naar moet streven; het is iets dat je al hebt. God heeft de voorziening getroffen voordat je ooit de behoefte had. Het is gewoon een kwestie van in ontvangst nemen wat Hij al heeft gedaan.

Het boek Efeziërs is geschreven vanuit het perspectief dat alles al van ons is in Christus. In vers 3 van het eerste hoofdstuk staat het al:

Efeze 1:3 Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons heeft gezegend met alle geestelijke zegeningen in de hemelse gewesten in Christus.

Merk op dat er staat dat God ‘u heeft gezegend (voltooide tijd) met alle geestelijke zegeningen. Hoe kun je ooit twijfelen dat God je iets wil geven als Hij het al heeft gedaan?

In 1973, toen Jamie en ik in onze eerste kleine kerk in Seagoville, Texas predikten, had ik niet eens een complete Bijbel. De ene die ik had meegenomen naar Vietnam was helemaal beschimmeld en hele stukken waren eruit. Ik besloot dat ik geloof moest hebben voor een nieuwe Bijbel, dat was absoluut nodig.

Ik had ook het besluit genomen dat ik resultaten van mijn geloof moest gaan zien, dus dan moest ik nu gaan voor een nieuwe Bijbel. Als ik God niet kon vertrouwen voor $20 om er één te kunnen kopen, hoe kon ik dan geloof hebben om mensen te bedienen met eeuwige dingen?

De duivel wist hoe belangrijk dit was voor mij, en hij bestreed mij tot het uiterste. Het kostte me maanden om genoeg geld te krijgen om die Bijbel te kopen. Gedurende die tijd gingen er geen tien minuten voorbij zonder dat ik te maken had met gedachten van ongeloof. De duivel vertelde me: ‘Je zult het nooit snappen. Ben jij nou een man van God? Je hebt niet eens een hele Bijbel. Hoe kun je bidden dat mensen gered of genezen worden als je niet eens door gebed een nieuwe Bijbel in bezit kunt nemen?’ De strijd was hevig.

Eindelijk kwam de dag dat ik het geld bij elkaar had. Ik kocht een gloednieuwe Bijbel, had mijn naam erop laten zetten en liep de winkel uit met het boek onder mijn arm. Mijn twijfels verdwenen onmiddellijk. Ik had gewonnen! En weet je dat ik daarna nooit meer een gedachte van twijfel of ongeloof had om die Bijbel te bezitten? Je denkt waarschijnlijk: natuurlijk twijfelde je er niet aan toen je die bijbel eenmaal had. Dat zou gek zijn! Ja, dat is nou net mijn punt!

God heeft ons alles gegeven wat we nodig hebben. We zouden niet moeten worstelen met gedachten van twijfel en ongeloof; we moeten leren ontvangen waarin Hij heeft voorzien. En, we zouden dat moeten doen vanuit een rustpositie. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar in feite kost het moeite om te rusten.

Laten wij ons dan beijveren om die rust binnen te gaan, opdat niemand door het volgen van dit voorbeeld van ongehoorzaamheid ten val zal komen. Hebreeën 4:11

Je hebt het geloof al wat je nodig hebt (Rom. 12: 3), maar om Gods voorziening door geloof toe te eigenen, moet je leren rusten. Nu kan ik je zeggen, het kost veel moeite om te rusten! Waarom? Omdat je gedachten 24/7 doorgaat, en tenzij je je denken actief vernieuwt (Rom. 12: 2), gaat het zich bezorgd maken, vrezen, en zich bezig houden met dergelijke dingen. Dat is de reden waarom de Bijbel het heeft over weerstand bieden aan de duivel (Jakobus 4: 7), wat betekent: actief tegen hem vechten. Eén van de manieren om je denken te vernieuwen is door, met wat er staat in het Woord van God, vijandige gedachten actief te bevechten!

Als je de strijd niet aangaat, zal de duivel ‘je lunch opeten en het boterhamzakje laten ploffen’. (Red.: Dit is een uitspraak van Andrew, waarmee hij aangeeft dat de duivel je ‘te grazen’ zal nemen.) Hij zal je vrede stelen. (zie 1 Pet. 5: 8)
Daarom zul je mij nooit twijfel en ongeloof horen spreken. Ik hou van vrede binnen in mij. De duivel krijgt geen ruimte in mijn gedachten. En jij kunt op dezelfde manier leven!

Leren wandelen door geloof is een groot deel van het christelijke leven (Rom. 1:17 en 2 Kor. 5: 7). Het gaat erom hoe je relatie tot God is en hoe je van Hem ontvangt. Er zijn goede en verkeerde manieren om dit te doen. Neem bijvoorbeeld genezing. Er is een verschil tussen vechten om genezen te worden en vechten omdat je al genezen bent. Het is het verschil tussen falen en succes. 1 Petrus 2:24 zegt: Door Wiens striemen u genezen bent. Het is een uitgemaakte zaak. Het is eigenlijk niet correct om voor genezing te bidden. In plaats daarvan zouden we ons geloof moeten gebruiken om de genezing in ontvangst te nemen waarin de Heer al heeft voorzien.

In Efeziërs 2: 8 schreef Paulus: Want uit genade bent u zalig geworden, door het geloof, en dat niet uit u, het is de gave van God;

We worden niet gered door genade alleen of alleen door geloof; we worden gered door een combinatie van die twee. In feite is geloof geen waar bijbels geloof tenzij het wordt gebruikt om te ontvangen waar God al door genade in voorzien heeft.

Genade is wat God al voor ons heeft gedaan, onafhankelijk van enige geschiktheid of waarde van onze kant. Als het van onze goedheid afhankelijk zou zijn, dan is het geen echte genade. God heeft door genade al in alles voorzien wat we ooit nodig zullen hebben.

Ons geloof zet God niet in beweging. Als God nog niet in beweging zou zijn gezet door Zijn genade, dan kan ons geloof Hem ook niet bewegen. Geloof eigent zich eenvoudig toe waarin God al heeft voorzien door genade. Als Hij in alles voorziet door Zijn genade, dan is geloof gewoon onze positieve reactie op wat God al heeft gedaan – niet iets dat we doen om God op ons te laten reageren.

Er is een openbaring van de Heilige Geest voor nodig om deze waarheden in je binnenste tot leven te brengen. Als je nog niet de overvloed ervaart waarvan je weet dat de Heer wil dat je die hebt, dan weet ik zeker dat je de nodige openbaring kunt krijgen vanuit de onderwijsserie ‘Je hebt het al!’ Dit is het soort onderwijs dat je steeds weer wilt lezen of beluisteren tot het ware openbaringskennis voor je wordt.

Om je te helpen is het boek ‘Je hebt het al’ in de aanbieding!  Je zult erdoor gezegend worden. Bestel via onze website op andrewwommack.nl of door onze hulplijn te bellen op 035 533 88 75. Dit onderwijs veranderde mijn leven en mijn vermogen om van God te ontvangen. Ik geloof dat dit ook voor jou is, dus bestel vandaag nog!

Wij houden van jou,

Andrew en Jamie,

0 reacties

Populair in onze webshop:

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
  • Bic NR: ABNANL2A   
  • KVK nr. 34384289   
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
  • Bic NR: RABONL2U 
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

4 + 4 =

Terugblik 2023 l Brazilië

De missietrip is een geweldige ervaring die ik niet had willen missen. Onze reis naar Brazilië was goud waard. Een fantastische toegevoegde waarde in onze levenswandel met de Vader die niemand meer van ons kan afpakken. Een echte aanrader voor het volgende team, je...

Terugblik 2023 l Roemenië

The God who sees Ik schrijf dit op ongeveer 10 kilometer hoogte tijdens de terugreis van de missiereis Roemenië met mijn gedachten bij al die mensen die we hebben ontmoet. Wat heerlijk om die blije gezichten te zien na genezing, na bemoediging, maar ook na gewoon er...

Terugblik 2023 l Zuid-Afrika

De Missietrip naar Zuid-Afrika was geweldig. Zuid-Afrika is fantastisch, maar het zijn vooral de mensen die de reis van waarde maakten. Wat een onvoorstelbaar lieve mensen wonen er in Zuid- Afrika. De Missietrip was een aaneenschakeling ontmoetingen met impact: we...

25 april 2023 l Zuid-Afrika

Verslag van de terugreis van Ruth.

24 april 2023 l Roemenië

Maandag was de laatste dag voor de groep in Roemenie. De vrouwen hadden een programma gemaakt voor de weduwengroep. En de mannen gingen met oud Charis-medewerker Henk van Dijk mee om te helpen bij het jeugdvoetbal team. Deze bijzondere missiereis werd afgesloten met...

23 april 2023 l Zuid-Afrika

Yes, een dag vrij na het drukke schema. Na 2 weken met bedienen, reizen, evangeliseren en veel mensen ontmoeten nu een hele dag rust in het programma. Heerlijk uitgeslapen vanochtend, dat was ook een keer lekker. Daarna gestart met ontbijt, gevolgd door een prachtige...

23 april 2023 l Roemenië

Op zondag stonden twee kerkdiensten inclusief gebed op het programma. In de ochtend bezochten we een dienst waarbij de jeugd zorgde voor song and praise en de dienst zelf werd via een headset vertaald naar het Engels. Na de dienst hebben we heerlijk met elkaar pizza...

22 april 2023 l Roemenië

Zaterdagochtend hadden we een ‘prayer & breakfast leadershipbijeenkomst voor een aantal kerkleiders uit de omgeving. Na een croissantje en een kopje koffie/ thee gaf Marcel onderwijs over ‘geest, ziel en lichaam’. Daarna gingen we in 2 groepen uiteen. James gaf...

21 april 2023 l Roemenië

Benieuwd wat we vrijdag 21 april allemaal beleefd hebben? Kijk dan gauw het filmpje. Hierin vertellen we over ons bezoek aan Valchid waar we een gevarieerd programma met om en nabij 200 kinderen hebben gehouden. Alle kinderen hebben een heerlijke hotdog en banaan...

22 april 2023 l Zuid-Afrika

Vandaag begon onze dag rond 07.00 uur, zoals we gewoon zijn in onze menscave werden er eitjes gekookt en genuttigd onder het genot van een kopje Jacobs koffie! Om 07.45 onze dagopening dit keer was Jacqueline degene die het had voorbereid, mooi om elke dag samen op...