+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Hoop om genezing te ontvangen

Wist je dat verbeeldingskracht belangrijk is in het ontvangen van je genezing? 

Het is waar, je verbeeldingskracht is krachtig en het op de juiste manier gebruiken kan je helpen om je genezing te ontvangen. Natuurlijk moet je, om je verbeelding te gebruiken, eerst begrijpen wat je verbeelding is. Volgens het woordenboek is verbeelding ‘het vermogen om iets te  zien dat niet echt of niet aanwezig is’. Verbeelding kan negatief of positief worden gebruikt, en vaak waarschuwt de Bijbel ons voor de problemen die voortkomen uit een negatieve verbeelding. Daarom moest de Heer de spraak van de mensen verwarren bij de toren van Babel.

Genesis 11:6 En de HEERE zei: Zie, zij vormen één volk en hebben allen één taal. Dit is het begin van wat zij gaan doen, en nu zal niets van wat zij zich voornemen (verbeelden) te doen, voor hen onmogelijk zijn.

Er is ook een positieve manier waarop je je verbeelding kunt gebruiken. De bijbel noemt dit ‘hoop’. 

Romeinen 8:24 en 25: ‘Want in de hoop zijn wij zalig geworden. Hoop nu die gezien wordt, is geen hoop. Immers, wat iemand ziet, waarom zou hij dat nog hopen? Maar als wij hopen wat wij niet zien, dan verwachten wij het met volharding.’

Op een dag mediteerde ik over deze tekst in Romeinen, en het drong plotseling tot me door dat die hoop ziet wat niet gezien kan worden – en dit is dan hetzelfde als de definitie van verbeelding! Ik heb een compleet boek over het onderwerp ‘de kracht van verbeelding’ geschreven (The Power of Imagination), maar vandaag wil ik me richten op het concept van hoop – jouw positieve verbeeldingskracht – om je genezing te bewerken. Je moet je positieve verbeelding gebruiken om jezelf gezond te zien en te genieten van het leven in totale heelheid.

Het probleem is dat de meeste mensen hun verbeelding negatief gebruiken.

Je ziet jezelf niet als de winnaar maar als slachtoffer. Je hebt je voorgesteld dat ziekten, verlammingen en virussen allemaal groter zijn dan jij. Je denkt dat je niets kunt doen, dus je kunt alleen maar de ziekte accepteren en leren hoe je ermee kunt leven. Als je op deze manier spreekt en denkt, werk je samen met de vijand. Je hebt de duivel een plek gegeven die hij niet waard is.

God heeft je niet ziek gemaakt. Door de striemen van Jezus ben je genezen! (1 Pet. 2:24) Als gelovige moet je je gedachten gevangen houden en je negatieve verbeelding omvormen tot een positieve verbeelding, gebaseerd op het Woord van God.

“Want al wandelen wij in het vlees, wij voeren geen strijd naar het vlees. De wapens van onze strijd zijn immers niet vleselijk, maar krachtig door God, tot afbraak van bolwerken. Want wij breken valse redeneringen af en elke hoogte die zich verheft tegen de kennis van God, en wij nemen elke gedachte gevangen om die te brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus.” 2 Korinthe 10:3-5 

Hier staat dat we onze negatieve verbeelding kunnen beheersen. Je kunt gedachten over ziekten niet altijd tegenhouden, want ziekte komt doordat we in een gevallen wereld leven, maar je kunt elke gedachte gevangen nemen en brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus. Op deze manier kun je het zien: Je kunt niet voorkomen dat een vogel over je hoofd vliegt, maar je kunt wel voorkomen dat hij in je haar landt en daar een nest bouwt!

Hoop – jouw positieve verbeeldingskracht – is niet het eindresultaat, maar het is een noodzakelijke stap op weg naar je genezing omdat hoop tot geloof leidt. Hoop activeert geloof.

Dus hoe behoud je de hoop? In plaats van stil te staan bij negatieve gedachten, gebruik je positieve verbeeldingskracht. Ga jezelf in de overwinning zien. Probeer niet om te bidden voor iets dat je nooit in je verbeelding hebt gezien. Stel je in plaats daarvan voor dat je in je genezing wandelt. Als je iets gaat zien, als je het eenmaal in je verbeelding kunt krijgen, dan garandeer ik je dat het gewoon een kwestie van tijd is totdat je het in het natuurlijke zult zien en voelen. 

We hebben een heleboel getuigenissen van genezing ontvangen en vastgelegd in onze Healing Journeys video-serie. Veel mensen die genezing hebben ontvangen kunnen getuigen over hoe ze begonnen met het Woord van God en de zekerheid dat Gods wil altijd genezing is. Ze kregen hoop en zagen zichzelf als gezond en heel voordat ze hun genezing ontvingen. Dit was het geval met Maren Hamm. Zij was erg ziek, ze had de ziekte van Lyme en was  gebonden aan de rolstoel. Maar ze kwam naar een sessie van onze Healing School en leerde de waarheid kennen dat God haar gezond wilde hebben. Toen begon ze zichzelf genezen te zien en niet meer beperkt tot een rolstoel. Ze zag zichzelf rennen en dansen en weer paardrijden. Ze gebruikte haar voorstellingsvermogen om haar geloof te activeren, en op dit moment is ze volledig genezen.

Maak niet de fout om te denken dat je geen kracht hebt. Jouw verbeelding geeft je veel kracht, maar als je dat niet gebruikt, heb je er niets aan. Als een arts je een slechte uitslag geeft ga dan je geloof focussen op God. Jesaja 26:3 zegt: 

“Gij zult hem in volkomen vrede bewaren, wiens gedachte op U gericht is gebleven: omdat hij op U vertrouwt.” (letterlijke vertaling vanuit de King James Version)

Dit vers spreekt over de kracht van je verbeelding. Wanneer je je verbeeldingskracht richt op God, zul je in staat zijn om je innerlijke vrede te bewaren en jezelf gezond te zien. Je moet het Woord van God nemen en erop mediteren totdat het in jouw gedachten een schilderij schildert van jezelf in overwinning en autoriteit en in controle, over elke aanval van de vijand.

Er is zoveel meer dat ik met jullie zou willen delen over genezing, maar ik heb hier nu geen ruimte voor. Het gebruiken van je verbeelding is een cruciale stap in het ontvangen van genezing, maar er zijn er nog meer aspecten aan genezing die je moet leren kennen. Daarom hebben mijn staf en ik de ‘Charis Healing University’ samengesteld, en houden we de ‘Healing Is Here’ conferentie, en hebben we onze Healing Journey video’s opgenomen. Ik raad je aan om deze Engelstalige producten te bestellen (AWME.net) –  God wil je gezond! Als je begrip over genezing toeneemt ga je jezelf gezond en heel zien in je verbeelding, je geloof zal groeien, en je gaat ontvangen waar Jezus al in heeft voorzien.

Wij houden van je,

Andrew en Jamie

Populair in onze webshop:

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

[wpforms id=”11351″ title=”false” description=”false”]

[paytium name="Formulier naam" description="Gift via website Andrew Wommack NL" button_label="Gift overmaken"] [paytium_field type="open" label="Maak jouw gift over via iDeal" amount="25" tax="0" /] [/paytium]