Hoe makkelijk het is om genezen te worden

Voor Troy en Gloria Akins werd de blijdschap van het thuiskomen uit het ziekenhuis met hun pasgeboren baby ruw verstoord toen ze de diagnose hoorden: ‘Je baby lijdt aan nierfalen, en hij zal een niertransplantatie moeten krijgen.’ Het was alsof de helderste dag in duisternis was veranderd.

Colt was geboren met een ongeneeslijke aandoening die, volgens de Nierstichting, zelfs met behulp van dialyse hem maar een levensverwachting van ongeveer tien jaar zou geven. Op dezelfde dag dat hij werd geboren, werd hij in een couveuse vervoerd naar het lokale kinderziekenhuis. Toen het medisch personeel hem meenam voelde de familie de pijn van hun jongste kind dat vocht voor zijn leven. Colt werd de volgende dag klaargemaakt voor dialyse.

Voor de familie Akins was hun leven dramatisch veranderd. De weg voor hen was onbekend en eng; maar Gods licht was klaar om hen naar hun genezingsreis te leiden. Toen de nefroloog aan Troy uitlegde dat de nieren van Colt lang en dun en vormeloos waren, vroeg Troy zich af: ‘Blijft onze baby wel leven?’

Gods licht was klaar om hen naar hun genezingsreis te leiden.

De dag dat Colt eindelijk naar huis mocht, slaakte het gezin een zucht van verlichting, maar ze realiseerden zich al snel dat er een andere nachtmerrie was begonnen. Nu draaide alles om dialyse en leren hoe ze Colt door een slangetje konden voeden. Er waren periodes dat Colt veel moest braken, en dan huilde hij van de pijn. Dialyse eiste zijn tol van het hele gezin, maar vooral van Colt. Na drie jaar dialyse zonder verbetering, waren de Akinses wanhopig op zoek naar een wonder. Het was in deze tijd dat een vriend hen voorstelde om een getuigenis te bekijken van een gezin dat een vergelijkbare situatie had meegemaakt.

Hun hoop werd gewekt toen ze naar het getuigenis keken van de genezing van Hannah Terradez op de AWM-website. Daarna luisterden ze naar het onderwijs van Andrew ‘God wil je gezond hebben’. Er scheen een nieuw licht in hun hart toen ze begonnen te begrijpen dat Jezus’ verlossingswerk net zo goed gaat over genezing als over vergeving van zonden.

Vrijmoedig en vol vertrouwen bidden

Op een nacht was Troy er helemaal klaar mee en besefte dat er iets moest gaan veranderen. Hij zei tegen Gloria: ‘Er moet iets aan gedaan worden! We kunnen hem niet blijven dialyseren.’ Ze gingen bidden voor hun zoon, maar deze keer was dat anders. Met vrijmoedig vertrouwen, wetende dat God al had voorzien in de genezing, bad Troy vanuit zijn hele hart, en beval de ziekte om Colts lichaam te verlaten. Spoedig daarna begon Colt wonderbaarlijk beter te worden. Stap voor stap gingen ze hem korte tijd van de dialyse te halen want hij had het niet meer nodig. Het onmogelijke werd mogelijk en eindelijk waren ze vrij!

Troy vat zijn ervaring op deze manier samen: ‘Wat ik echt heb geleerd van Andrew was de eenvoud van genezing, dat het niet moeilijk was. De resultaten kwamen door het spreken tegen de ziekte en dit uit te spreken: ‘Ga weg in Jezus’ Naam!’

Dankzij de steun van vrienden en partners van deze bediening is het leven van de familie Akins helderder geworden dan de middagzon en hun duisternis is als de morgen geworden (Job 11:17). Je kunt deze geweldige reis naar genezing bekijken op awmi.net.

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
  • Bic NR: ABNANL2A   
  • KVK nr. 34384289   
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
  • Bic NR: RABONL2U 
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

11 + 3 =