+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Het verhaal van jouw roeping

29 okt 2020 | Algemeen, Andrew Wommack Ministries, Getuigenissen

Het verhaal van jouw roeping

Familie Lucas draagt het Evangelie uit naar alle volken

Sarah en Jason Lucas hebben een roeping om het Evangelie te brengen onder de Indianen in het Wind River Indianen Reservaat. Maar voordat ze zover waren moesten ze hun hart voorbereiden door zelf Gods liefde te ontvangen. 

Als kind bracht Sarah zeven jaar door op het Wind River Indianen Reservaat als kind van het gezin van een missionaris. Maar na verloop van tijd heeft haar vader zijn hart verhard naar de Heer toe, tot hij er op zekere dag genoeg van had.

Hij pakte alles in, nam zijn gezin mee en verliet het reservaat. Sarah was er lange tijd van overtuigd dat de periode in het reservaat hun gezin uit elkaar gescheurd had. Maar ze maakte kennis met Jason en trouwde met hem, en het echtpaar hoorde over Andrew Wommack door hun plaatselijke kerk in Indiana. Ze gingen een paar keer in kort verband zendingsreizen maken en werden ertoe geleid om fulltime missies te gaan doen. Sarah wist dat ze voorbereiding nodig zouden hebben, dus ze schreef zich in voor Charis Bible College, waar ze gelukkig ook genezing ontving voor de wonden uit het verleden.

‘Op Charis Bible College vond die reiniging plaats door het Woord van God’, zegt Sara. ‘In mijn eerste jaar, toen één van de sprekers op Charis aan het woord was, toen zag ik juist op dat moment dat ik niet op Gods onveranderlijke liefde voor mij vertrouwde, maar dat ik nog steeds met angst in mijn hart liep.’ Na de bevrijding van de pijn uit haar verleden besefte Sara dat God haar gezin naar de plek riep waar ze nooit gedacht dat ze die weer zou zien: het Wind River Indian Reservaat. Er waren veel hindernissen voordat het gezin weer in het reservaat kon gaan wonen.

‘Het was hen nooit geleerd dat God hen gewoon accepteert’

De autochtone Indianen hadden geleerd dat hun cultuur niet overeenkomt met het Christendom, en velen geloven nog steeds dat dat de boodschap van Jezus hun cultuur afbreekt en dat ze daardoor worden gedwongen om net zo te gaan leven als blanken. Sarah zegt liefdevol: ‘Het was hen nooit geleerd dat God hen gewoon accepteert en dat Hij hen geschapen heeft mèt hun cultuur en hun dialect. Maar als je hen over Jezus leert zoals Hij was, en wat Hij voor hen gedaan heeft, dan opent die boodschap hun hart.’

Toen de harten van de Indianen begonnen te veranderen konden Jason en Sarah de jeugd van het reservaat laten opgroeien met de liefde van Jezus Christus. Ze geloven dat door de liefde en vrijheid in Jezus het voor hen mogelijk wordt om de wereld te veranderen, terwijl ze trots blijven op de cultuur van het volk waarin ze geboren zijn. Maar dat is niet de enige manier waarop het echtpaar Lucas werkt. Ze willen hun bereik nog verder vergroten doordat God hen op bovennatuurlijke wijze heeft voorzien van het eigendomsrecht van een stuk land in het reservaat, en daar willen ze hun kerk bouwen met  een recreatiecentrum erop.

De Indianen zijn niet de enigen die ervaren dat hun relatie met God verdiept is, ook Sara’s moeder vond verlossing en genezing en keerde terug naar het reservaat om haar dochter en schoonzoon te helpen. Sarah zegt: ‘Mijn moeder had deze plek nooit willen verlaten … maar dit is nu wèl de manier waarop God verlost en gebroken mensen verlost en herstelt.’

De familie Lucas bedankt jullie als partners van Andrew Wommack Ministries en Charis Bible College heel hartelijk.

Dankzij jullie steun waren ze in staat om het onderwijs op Charis te volgen en te ontdekken dat God zo’n mooie roeping voor hen heeft. Als gevolg daarvan vinden de inheemse Amerikanen van het Wind River Reservaat de vrijheid in Jezus Christus.

Populair in onze webshop:

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

[wpforms id=”11351″ title=”false” description=”false”]

[paytium name="Formulier naam" description="Gift via website Andrew Wommack NL" button_label="Overmaken / Donate"] [paytium_field type="open" label="Maak jouw gift over / Donate now" amount="25" tax="0" /] [/paytium]