+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Het licht van het evangelie voor Nepal

31 mrt 2020 | Andrew Wommack Ministries, Getuigenissen, Uitgelicht AWM

Het licht van het evangelie voor Nepal

Voor de geboorte van Christus profeteerde Jesaja: Het volk dat in (geestelijke) duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de dood (in het donkere land), over hen zal een licht schijnen. Jes.9:1 (Amplified Bible)

Over de hele wereld vervult God deze profetie door getrouwe mensen, o.a. mensen die afgestudeerd zijn aan Charis Bible College, zoals John en Elena. John’s roeping werd duidelijk nadat hij aan Charis afgestudeerd was. Hij wist dat het zijn bestemming was om het licht van Christus naar een ver land te brengen, wat vervuld was door geestelijke duisternis. Dit leidde hem en zijn familie naar een vreemd land waar ze zouden zijn blootgesteld aan gevaren zoals gevangenschap, aardbevingen en geestelijke onderdrukking. Maar John en zijn vrouw Elena wisten dat God hen naar de naties leidde, en ze waren er klaar voor om het licht van het evangelie naar een afgelegen groep mensen te brengen die nog nooit van Jezus hadden gehoord. John’s beste vriend, Kenneth Clark, ook afgestudeerd aan Charis, nodigde hem uit om Nepal te bezoeken, en die ervaring was een keerpunt in het leven van John. In Nepal zien de meeste mensen zichzelf als hindoes. Maar deze afgestudeerden van Charis wisten dat Gods liefde geen grenzen kent.

Al snel werd het John en Elena duidelijk dat Nepal het verre land was waar God hen heen wilde sturen. Met hun hart vol geloof verhuisde het echtpaar met hun drie jonge kinderen, en ze begonnen met een nieuwe manier van leven. Van de stad Kathmandu naar andere afgelegen dorpen reizen was niet eenvoudig. John moest gemiddeld zes tot acht uur per dag lopen, en het kan enkele dagen duren om een dorp te bereiken. Eenvoudige taken zoals koken en de was doen werden dagelijkse uitdagingen als gevolg van watertekort en stroomstoringen. In april 2015 werd het geloof van John en Elena op de proef gesteld toen een enorme aardbeving Nepal trof. Tijdens de aardbeving trilde hun huis zo hevig dat ze niet eens konden lopen. Ze omhelsden hun kinderen en baden: ’God, als U ons niet helpt, halen we het niet!’ Nadat het schudden was gestopt, renden ze het huis uit en realiseerden zich dat de muren van alle huizen om hen heen waren omgevallen, behalve de muren van hun eigen huis.

Het was hartverscheurend voor hen toen ze vernamen dat een aardverschuiving een van de dorpen had verwoest waar John vaak was geweest en veel van zijn tijd had besteed aan het opbouwen van relaties en het delen van het evangelie. De aardbeving verwoestte alles op één dag bij deze mensen met wie ze contact hadden. Maar God liet hen zien dat ze niet alleen waren. Door de connectie met Andrew Wommack Ministries ervaarden ze het hart van God en kregen ze hulp in deze moeilijke tijd. De financiële hulp die John en Elena ontvingen van de vrienden en partners van AWM hielp hen niet alleen als gezin, maar stelde hen ook in staat om hulp te bieden aan de mensen met wie ze het evangelie hadden gedeeld en die het meest getroffen waren door de aardbeving.

John en Elena zagen veel wonderen in Nepal, maar het grootste wonder voor hen was om het licht en de liefde vanuit het evangelie helder te zien schijnen in de harten van de Nepalezen.

Om meer te horen over dit geweldige Destiny-verhaal, ga naar  awme.net/shop/product/3018D of bestel Destiny Stories, Volume 3 op DVD door te bellen naar +44 1922 473300; benieuwd naar andere Destiny verhalen, ga naar awme.net/shop

0 reacties

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
  • Bic NR: ABNANL2A   
  • KVK nr. 34384289   
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
  • Bic NR: RABONL2U 
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

5 + 4 =