+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

God spreekt elke taal

Als jonge jongen in Iran probeerde Mohamad Faridi een vrome moslim te zijn. Hij leerde zelfs Arabisch zodat hij kon bidden volgens de religieuze wet. Mohamad vroeg zijn moeder: ‘Begrijpt de god van de islam – de god die mij heeft geschapen – mijn moedertaal niet? Kan ik hem in het Farsi spreken?’ Mohamads moeder vertelde hem dat goede moslims geen vragen stelden.

Overgave, gehoorzaamheid en zelfopoffering maakt deel uit van het leven in deze religie, die op prestaties gebaseerd is. Het ultieme offer dat iemand zou kunnen brengen was om te sterven in de jihad – de geestelijke oorlog die elke moslim moet voeren tegen de vijanden van de islam. ‘Ik had één droom en had één doel in het leven’, zegt Mohamad. ‘Dat was het martelaarschap.’ Als tiener sloot Mohamad zich aan bij het Iraanse leger in de hoop te sterven in de strijd, zodat hij het paradijs zou binnengaan (het islamitische concept van de hemel). Hij nam ook deel aan rituelen waarbij hij vijf keer per dag bad, weende over zijn zonde en zichzelf kastijdde. Hij kwam op het punt waar hij  aan zelfmoord dacht en wanhopig op zoek was naar antwoorden. Hij zocht advies bij een vriend, bij wie hij zag  dat er een verandering had plaatsgevonden. ‘Ik stelde veel vragen en uiteindelijk zei deze vriend dat hij christen was geworden’, zegt Mohamad. Zijn vriend legde uit dat Jezus al vernederd, geslagen, gekneusd en geofferd was voor de hele mensheid. Hij werd aan het kruis genageld om voor de zonde te betalen en als Mohamad in Hem zou geloven, zou hij het eeuwige leven hebben. Mohamad hoorde dit goede nieuws dat veel te mooi leek om waar te zijn. Toen hij besefte dat het enige offer dat nodig was voor de zonde al gebracht was (1 Johannes 2: 2), gaf hij alles op om de slavernij van de islam te ruilen voor vrijheid in Jezus Christus. Mohamads beslissing om christen te worden bracht zijn leven in gevaar en hij zocht zijn toevlucht in de Verenigde Staten.

Toen hij op zoek was naar een goed fundament in het Woord van God, vond hij het onderwijs van Andrew Wommack en schreef zich in bij Charis Bible College. Nadat ze afgestudeerd waren aan Charis Woodland Park in 2019, zijn Mohamad en zijn vrouw Susan in een bediening gestapt om christenen te leren hoe ze moslims kunnen bedienen. Ze helpen ook bij het vertalen van Andrews materiaal in het Farsi, waarmee ze laten zien dat God tot mensen wil spreken waar ze ook zijn; dat is het grote verlangen van Mohammad (Ps.37: 4). We willen onze vrienden en partners bedanken. Dankzij jou verandert het vrij toegankelijke onderwijs van Andrew levens over de hele wereld. Dankzij jullie leidt Charis Bible College mensen op die zonder terughoudendheid de waarheid van Gods Woord verkondigen. Zo is deze voormalige moslim nu bezig is om anderen door de kracht van het evangelie vrij te zetten.

Je kunt de ontmoeting van Mohamad met God en andere getuigenissen zoals deze bekijken op AWMI.net/Video/Series/Grace-Encounters. Je kunt ook genieten van het verhaal van Mohamad via onze gloednieuwe dvd van Grace Encounters, Volume 2. Samen met het getuigenis van Mohamad kun je de inspirerende levensverhalen van nog vier andere mensen bekijken, die net als hij door Jezus uit de duisternis zijn gered.

Populair in onze webshop:

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

[wpforms id=”11351″ title=”false” description=”false”]

[paytium name="Formulier naam" description="Gift via website Andrew Wommack NL" button_label="Gift overmaken"] [paytium_field type="open" label="Maak jouw gift over via iDeal" amount="25" tax="0" /] [/paytium]