GEWOON Centen

Veel Christenen weten waarschijnlijk, dat het goed is om tenminste 10% van hun inkomen aan de Heer te geven. Wat de meesten niet weten, is hoe je de andere 90% het beste kunt gebruiken. Misschien zeg je: “Ik wel, hoor!” Maar de statistieken wijzen uit, dat de meeste mensen – inclusief Christenen – van salarisstrookje tot salarisstrookje leven. Waarom floreren zij niet? Omdat wat zij doen met hun geld “geen cent waard” is. Ik weet dat het ‘spelen met woorden’ is, maar mijn punt is, dat veel mensen niet weten hoe ze welvarend moeten worden.

Ik denk niet, dat het voor de meeste van ons een tekort aan geld is, wat het probleem is. Het probleem is meer, dat geld niet correct gebruikt wordt. Dat komt, omdat de meeste van ons naar het Woord kijken en daarin zien hoe een geestelijk leven te leiden, hoe te bidden en hoe mensen te behandelen, maar we zien niet hoe het Woord ook van toepassing is op onze financiën. En toch zegt het Woord meer over financiën dan over welk ander onderwerp dan ook.

Eén van de dingen, die centraal staan in de Schrift, is dat God je Bron is. Jouw baan is dat niet. Ik weet dat dit als een schok kan overkomen. Maar zolang jij je baan als belangrijkste bron van inkomsten ziet, zul je nooit voorspoedig zijn. Ik ga je niet aanmoedigen om je baan op te geven en niet te werken; God zal je baan gebruiken. De Bijbel zegt: “Als iemand niet wil werken, zal hij ook niet eten.” (2 Thess. 3:10) Wat ik wil zeggen is, dat je God niet zou moeten beperken om alleen via je baan voor jou te zorgen. Je kunt meerdere bronnen van inkomsten in je leven hebben!

In plaats van naar je baan te kijken voor een promotie of voordelen, kijk naar God. Hij kan je een creatief idee geven om je voorspoedig te maken. Laat mij je iets persoonlijks vertellen, waarvan ik denk dat het je wellicht zou kunnen helpen.

Vorig jaar sprak de Heer tot mij door 2 Koningen 4:1-7, het verhaal van de weduwe, die geld schuldig was aan schuldeisers. Deze schuldeisers dreigden haar zonen van haar weg te nemen en hen als slaaf te gebruiken, totdat de schuld afbetaald was. Dit was een verschrikkelijke situatie; iets dergelijks is jou waarschijnlijk nooit overkomen.

Zij ging naar de profeet Elisa voor hulp en hij vroeg haar: “Wat heb je bij de hand?” Zij antwoordde: “Ik heb niets anders dan een kruikje met olie”. Elisa zei, dat ze zoveel mogelijk kruiken moest vergaren als ze kon vinden. Zoals het verhaal verder gaat, nam zij alle kruiken uit haar eigen huis en leende zelfs nog van de buren. Ze vulde ze allemaal met de olie, die maar doorvloeide. Toen zij geen kruiken meer had, stopte ook de stroom olie. Het was bovennatuurlijk!

De Heer zei me, dat wij als dienaren van God, dingen in onze handen hebben, die naar een grotere hoeveelheid mensen kunnen doorstromen. Ik riep al mijn leiders bij elkaar en er kwamen heel wat goede ideeën naar boven. Eén ervan was om een infomercial (informatieve advertentie) te maken over onze Genezingsverhalen. Die zonden we uit. Kort geleden heb ik rapporten gezien van alle bedrijven die dit soort infomercials op social media plaatsen, en zij hebben nog nooit zoveel reacties gezien, als het aantal dat wij krijgen. Het is geweldig! Hier is iets wat wij in onze handen hadden en konden uitgieten aan mensen– meer dan ooit tevoren.

Zie je, God is onze Bron. En er is geen aanzien des persoons bij Hem (Rom. 2:11). Beperk hem niet. Hij kan je een creatief idee geven, dat je leven direct kan veranderen.

Mijn vriend en CEO, Paul Milligan, heeft onderwijs dat Basic Cents heet, waarin hij vertelt over drie niveaus van inkomen, die je in je leven nodig hebt. Allereerst het geld waar je voor werkt, je baan. Dat is het niveau waar ieder mens bij moet beginnen. Als je eenmaal wat geld kunt overhouden en kunt gaan beleggen en rijkdom kan creëren, heb je het tweede niveau bereikt.

En daar begint je geld voor jou te werken, als een investering. Het derde niveau is geld dat zonder jou werkt. Dat is als er geld binnen komt, zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Weinig mensen, Christenen in het bijzonder, komen daar terecht. Maar ik zeg je, de Heer wil dat het je in alles goed gaat (3 Joh. 1:2). Als je door de niveaus van inkomsten naar boven klimt, zullen je financiën zich uitbreiden en groeien. Paul Milligan’s onderwijs is gemaakt om je daarmee te helpen.

Het wordt tijd, dat wij als Christenen niet langer achteraan aanschuiven op financieel gebied. Er zijn bijna overal financiële middelen en opleidingen beschikbaar, maar Basic Cents is uniek. Dit Engelstalige onderwijs bevat 6 tot 7 uur aan lessen over Christelijke principes met o.a. onderwerpen als rentmeesterschap, investeren en de drie niveaus van inkomsten.

Met daarbij: 6 maanden toegang tot web-gebaseerde software (Engelstalig), dat je zal helpen om je geld op de juiste manier te beheren.

En als je het volledige pakket van Basic Cents koopt, ontvang je ook mijn Engelstalige boeken: ‘Living in God’s Best’ en ‘Financial Stewardship’ , samen met de Engelstalige CD en DVD van ‘What’s in Your Hand?’  Deze middelen zullen je helpen bij het verkrijgen van de financiën, waarvan God wil dat ze hebt. Om te bestellen, ga naar www.AWMI.net Het zal je zegenen!

We houden van je,

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.