Geloofbouwers

Heb je je ooit afgevraagd waarom God je geen emotionele aanraking geeft om je vrij te zetten van ongeloof? Het is omdat Hij zo veel van je houdt, dat Hij je probeert gebruik te laten maken van iets groters: geloof! Misschien zeg je nu wel: “O nee, niet wéér een boodschap over geloof.”. Als je op die manier reageert, dan heb je geen goed zicht op wat geloof is. Dan heb je datgene nodig, wat ik hier ga vertellen.

Geloof is de sleutel tot alles in het Christelijke leven. Het is de overwinning die de wereld overwonnen heeft (1Joh. 5:4).

Ik heb geloof dingen in mijn leven zien bereiken, die op geen enkele andere manier bereikt hadden kunnen worden.

Geloof is wat werkt. Niet je natuurlijke talenten of bekwaamheid. Niet je grote wijsheid. Je hebt geen emotionele ervaring met, of aanraking van God nodig. Je hoeft Hem alleen maar te vertrouwen, Hem te geloven. Dat is hoe je van Hem in ontvangst neemt.

Het ligt dus voor de hand, dat je vraagt: “Hoe werkt geloof?” Dat is waarschijnlijk de vraag, die het meest gesteld wordt door Christenen. De meeste mensen zouden antwoorden: “Geloof is werkzaam door de liefde. Dat zegt Galaten 5:6.” En zij hebben gelijk. Maar terwijl ik regelmatig de genade en onvoorwaardelijke liefde van God benadruk, is dat alleen maar de motivatie voor geloof. Om geloof effectief te laten zijn, moet je al het goede, dat reeds IN je is in Christus, erkennen (Filemon 6 – KJV). Hoe kun je weten wat er binnen in je is? Door het Woord van God!

Maar als we worstelen met ongeloof, willen we geen Schriftgedeelte. We willen iets tastbaars, iets emotioneels. We zouden liever hebben, dat Jezus Zijn arm om ons heen sloeg en ons zou zeggen, dat alles wel goed komt. Dat zou ons een stuk beter laten voelen. Maar het overwinnen van twijfel gebeurt niet door onszelf beter te voelen; het gebeurt wel door terug te gaan naar het Woord, waar geloof vandaan komt (Rom. 10:17).

De enige, zekere manier om te werken met Godssoort geloof, is om Hem op Zijn Woord te geloven. Laat je vijf zintuigen je denken niet domineren. Je moet op een punt komen waar de Schrift voor jou meer wezenlijk is dan wat je kunt zien, proeven, horen, ruiken of voelen. Dit gebeurt niet per ongeluk. Het is iets wat je na moet jagen.

Geloof werkt tegenovergesteld aan hoe de wereld de dingen aanpakt. Het systeem van deze wereld werkt niet op vertrouwen en afhankelijkheid van God. Het vecht alles aan, dat Hij ontworpen heeft. Het is zo ver gekomen dat, als mensen zeggen dat ze God en wat de Bijbel zegt geloven, zij uitgelachen worden. De angst om belachelijk gemaakt te worden, zorgt voor zwakke en verwarde Christenen.

Uit onderzoek blijkt dat maar 7 procent van de Amerikaanse Christenen de dingen ziet vanuit een Bijbels perspectief. ¹ Dat is erbarmelijk! Het resterende deel vraagt zich waarschijnlijk af, waarom hun geloof niet werkt. Ze moeten teruggaan naar wat de Bijbel zegt.

Als het Woord van God de eerste plaats inneemt in je leven, dan is er geen probleem dat je hebt, dat niet door geloof opgelost kan worden. Geloof is de overwinning die de wereld overwint. Elk wapentuig dat tegen u wordt vervaardigd, zal niets uitrichten (Jes. 54:17), als je God gelooft. Jij plus God zijn de meerderheid.

Als je wedergeboren bent, heb je waarschijnlijk ooit wel geworsteld met geloof. Zoals de meeste Christenen, is het voor jou ook “raken-en-missen” geweest. Je moet de wetten begrijpen, die het geloof regeren, en daar gaat het over in mijn (Engelstalige) serie Faith Builders (Geloof Bouwers). Toen ik voor het eerst hierover onderwees, waren er velen, die al jaren “in geloof wandelden”, die mij vertelden dat dit onderwijs hun leven het meest had veranderd. Prijs de Heer! We leren nog steeds over geloof.

Ons Engelstalig pakket Faith Builders (Geloof Bouwers) zal je helpen om de fundering, die ik hier gelegd heb, uit te breiden. Ik garandeer je dat, als je eenmaal begint te wandelen in geloof (2Kor. 5:7), je de overwinning zult zien die de wereld overwint. Ik spoor je aan om je voordeel te doen met de aanbieding van deze maand: boekje, CD en DVD over Faith Builders (Geloof Bouwers). Je kunt het hele Engelstalige pakket via www.awmi.net bestellen.

Je zult erdoor gezegend worden!

Gods zegent je! Liefdevolle groet,

Andrew & Jamie

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.