Geestelijk overlevingspakket

Hoe reageer jij in een crisissituatie? Als je oog in oog staat met een crisis, bedenk dan wat Jezus tot Zijn discipelen zei op de avond voor Zijn kruisiging: “Laat uw hart niet in beroering raken” (Joh. 14:1)

Stel je voor hoe het geweest zou zijn als jij één van de discipelen van Jezus zou zijn op die laatste avond. Zij zagen dat Hij gearresteerd werd, geslagen en gekruisigd. Al hun hoop en dromen waren in Hem geworteld en toen ….. was Hij dood en ogenschijnlijk verslagen.

De verwarring, het leed en de pijn daarvan alleen al waren waarschijnlijk onverdraaglijk, maar daarnaast kwamen ook de gedachten erbij: Wij hebben zoveel opgegeven, familie en ondernemingen achtergelaten, alles geriskeerd in het geloof dat Jezus de Messias was. Was dat allemaal voor niets? Hoe lang zal het duren voordat ze óns oppakken? Nou, dat is echte stress en druk.

Persoonlijk geloof ik dat, hoe de eerste reactie van mensen op een crisis is, uit zal maken of ze er wel of niet doorheen komen. Sommige mensen laten hun emoties en pijn met hen op de loop gaan, waardoor ze enorme bolwerken en ongeloof in hun hart opbouwen. Dan, als de bolwerken zich stevig hebben vastgezet, keren zij zich tot God en vragen Hem om hulp. Ze realiseren zich niet dat het veel gemakkelijker is om te zorgen dat de storm van de crisis hun hart niet binnenkomt, dan om het er later weer uit te krijgen.

We leven in een gevallen wereld en beproevingen zullen komen. We kunnen er niet omheen, maar als we voorbereid zijn, kunnen we ze wel verhinderen om in ons binnen te dringen. Het maakt niet uit of je gescheiden bent, financiële tegenvallers hebt gehad of dat je met ziekte te kampen hebt; met God kun je elk probleem aan, als je gelooft en niet in paniek raakt.

Je kunt je emoties en gevoelens onder controle houden. Je kunt zelf depressies in toom houden en beslissen of je al dan niet bemoedigd of ontmoedigd zult zijn. Jezus zou niet gezegd hebben “laat uw hart niet in beroering raken”, als dat niet mogelijk zou zijn. (Joh. 14:1) Het zou onjuist van Hem zijn als Hij je zou zeggen iets te doen, dat je niet zou kunnen doen. Het feit dat Hij je zei het te doen, betekent dat je zowel de capaciteit als de kracht ervoor hebt.

Als jij opstaat en doet wat je kunt doen, zal God je bovennatuurlijke energie geven. Petrus kon niet uit eigen menselijke kracht op het water lopen, maar hij stapte wel in eigen kracht uit de boot. Het moment waarop hij de eerste stap zette, nam de bovennatuurlijke kracht van God het over en maakte het mogelijk voor hem om op water te lopen.

De duivel gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden (1Pet. 5:8). Als je hem in dit leven nooit tegen het lijf loopt, kan het best zijn dat het komt doordat je dezelfde kant opgaat. Maar als je je omdraait en tegen de stroom in gaat, het plan van God voor je leven volgend, zul je tegenstand ervaren. Dus zul je moeten weten hoe je je hart kunt beschermen om niet in beroering te raken.

Als jij opstaat en doet wat je kunt doen, zal God je bovennatuurlijke energie geven.

In de bijna vijftig jaar dat ik in de bediening sta, ben ik al vaak met crises geconfronteerd. Maar God is altijd trouw geweest en heeft me laten zien hoe ik er weer bovenuit kon komen. Ik wilde anderen laten zien hoe zij dezelfde overwinningen konden behalen als ik, dus begon ik erover te bidden. Ik zei: “Heer, het zou echt fijn zijn als al deze verschillende waarheden op één plek in de Bijbel te vinden zouden zijn. Dan zou ik mensen gewoon vanuit die Schriftgedeeltes kunnen leren, wat te doen in tijden van een crisis.” De Heer beantwoordde dat gebed, door mij naar Johannes 14, 15 en 16 te leiden. Deze hoofdstukken bevatten de sleutels om iedere situatie die wij tegenkomen, te overwinnen.

Wij houden van je. God’s zegen,

Andrew and Jamie

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.