Een wandeling om NOOIT te vergeten

Een wandeling om nooit te vergeten…

Randys: “Dit is de titel van een film gemaakt in 2002 met een diepe en indringende boodschap. Een film die het verhaal van twee studenten met twee totaal verschillende achtergronden laat zien. Eén van de studenten was een jong meisje uit een christelijk gezin dat sterk in God geloofde. Ze was zorgzaam, deed alles volgens de regels en maakte plannen voor haar toekomst. Ze was niet erg populair en was een onopvallende leerling tussen al haar klasgenoten. De andere student was een jonge jongen. Hij was populair, rebels en een sensatiezoeker. Hij leek zorgeloos en had geen plannen voor zijn toekomst. Als gevolg van een grap die slecht uitpakte krijgt deze jongen een taakstraf na schooltijd. Bij één van de activiteiten ontmoet hij het jonge meisje. Nadat ze een tijdje niet met elkaar kunnen opschieten, worden ze verliefd, maar krijgen ze te maken met een moeilijke situatie.

Als je deze film nog niet hebt gezien, raad ik hem ten zeerste aan. Tijdens mijn jaren als jeugdleider heb ik deze film vaak gebruikt om jonge mensen te inspireren, omdat hij duidelijk het verschil laat zien tussen een leven met en zonder God.

Ik beschouw mijn aankomst bij CBC als de wandeling die ik nooit zal vergeten. Het begon allemaal in oktober 2017. In die periode ontving ik een krachtige boodschap van God om op zondag in de kerk te prediken. Twee dagen nadat ik deze boodschap had gepredikt, ging ik naar de dokter en kreeg vreselijk nieuws. Ze vonden kankercellen in mijn lichaam. Mijn wereld stond op zijn kop. Het enige dat ik op dat moment kon bedenken, was wat er daarna zou gebeuren. Terwijl de dokter aan het woord was, hoorde ik hem praten, maar ik kon niet luisteren naar wat hij zei. Ik liep het ziekenhuis uit om naar huis te gaan en ‘hoorde een stem’ zeggen: ‘Deze ziekte zal je niet tot de dood leiden, maar zal ertoe leiden dat Mijn naam wordt verhoogd’. Ik was stomverbaasd, want nog nooit had ik de stem van God zo duidelijk gehoord. Onmiddellijk belde ik mijn vrouw en vertelde haar wat er was gebeurd. Ze brak en begon te huilen. Een paar dagen later vertelden we onze kinderen het nieuws. Dit was een erg moeilijk en emotioneel gesprek. Ondanks het nieuws dat ik ontving, voelde ik een vreemd gevoel van kalmte in mij. Kort daarna begon een behandelingsperiode. Datzelfde jaar hadden we al een familievakantie gepland. Ik vroeg mijn artsen of ik kon gaan en ze keurden het goed. Ook al was ik met mijn lichaam op de vakantiebestemming, mijn gedachten waren er niet bij. Een paar weken later, in januari 2018, kwamen we terug van onze vakantie. Zodra we aankwamen, ontving ik een bericht van mijn manager. Hij vertelde mij dat één van onze klanten vroeg of ik tijdelijk één van hun medewerkers mocht vervangen. Toen ik weer aan het werk kwam, kreeg ik te horen dat bij deze werknemer borstkanker was vastgesteld. Ze moest een behandeling ondergaan en vertelde haar werkgever dat ze alleen maar vertrouwde dat ik haar baan over zou nemen. Na een tijdje besloot ze niet terug te keren naar haar vorige baan, maar ergens anders te gaan werken. Dit opende een deur voor mij en ik werd gepromoveerd tot hoofd van de afdeling Internationale Relaties en Financiën.

Toen ik op een avond klaar was met werken, hoorde ik dat één van onze klanten met haar dochter op een avond naar het Leger des Heils moest worden gebracht. Terwijl ik met haar sprak, vertelde ze me over de school van Andrew Wommack. Ondanks haar situatie was ze erg optimistisch en sprak ze met veel vertrouwen. Een paar dagen later nodigde ze me uit voor een leiderschapsconferentie bij Charis. Ik had een sterk gevoel dat ik moest gaan, en ik vroeg mijn vrouw of ze met me mee wilde gaan. Ik ging gewoon als bezoeker. Destijds had ik niet de intentie om student te worden, maar na de leiderschapsconferentie moest ik me wel aanmelden. Het is verbazingwekkend hoe God werkt. Als ik de werknemer niet had vervangen, had ik deze vrouw nooit ontmoet en zou ik dus nooit uitgenodigd zijn voor de conferentie. Bij de opening van het nieuwe seizoen besloot ik me in te schrijven voor de deeltijdlessen omdat ik ook voltijds werkte. Op weg naar huis gebeurde er iets opmerkelijks. Ik voelde hoe God weer tegen me sprak. Ik had het gevoel dat Hij zei dat Hij wilde dat ik de cursus niet parttime deed, maar fulltime in combinatie met hybride. Ik koos ervoor om te gehoorzamen!

Op de eerste dag van de les vertelde de leraar over het verhaal van Goliath. Hoe de Goliaths in ons leven ons soms verlammen en we onze doelen niet kunnen bereiken. Die dag sprak ik over wat er in mijn leven gebeurde en hoe bang ik hierdoor werd. De leraar en de studenten baden voor me en ik voelde sterk de kracht van God door me heen bewegen. Op de tweede dag werd ik benaderd door Jacob. Jacob vertelde me dat ik kon beginnen met het bestuderen van een bepaalde lesmodule totdat alles voor me geregeld was voor de hybride klas. De titel van die lesmodule was: Genezing. Ik was geschokt. Ik ging alleen in een kamer de online les volgen. Toen gebeurde er iets opmerkelijks. Ik voelde dat de kracht van de Heer de hele kamer vulde en ook mijn hart. Opnieuw ’hoorde’ ik dat ik genezen was. Ik heb toen mijn beste vriend gebeld, omdat dit precies op zijn verjaardag, op 6 oktober gebeurde. Ik kwam de kamer uit en vertelde iedereen wat er was gebeurd toen ik daar was. Ze waren allemaal verwonderd.

Ik herinner me nog veel meer momenten die een enorme impact hadden op mijn leven. De eerste groepsdiscussie waarin je moest aangeven wat de Goliath op je pad was, mijn eerste hybride les, de outreach, mijn presentatie voor de klas, om er maar een paar te noemen. Niet alleen zijn de lesmodules geweldig, maar de mensen die ik heb ontmoet hebben allemaal bijgedragen aan mijn wandel met God. Het heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Ik moest leren om goed te plannen, om door te gaan na moeilijke momenten vol teleurstelling en verdriet, om nederig te zijn en mijn liefde voor God te laten groeien. Ik kon een band opbouwen met medestudenten en voelde me op mijn gemak om te delen wat ik doormaakte. De coördinatoren stonden altijd klaar om met veel liefde naar mij te luisteren, begrip te tonen voor mijn situatie en ook actie te ondernemen om te helpen. Soms was er gewoon gebed voor nodig om het probleem op te lossen. Voor mij begon dit allemaal als een onmogelijke situatie. Ik had geen idee hoe dit zou aflopen, maar ik durfde de uitdaging met God aan. Soms denk je dat je alles hebt bedacht en ben je er al, maar nog steeds diep in je hart is er een leegte die je niet weet te vullen. Je huilt van binnen en je denkt dat God niet luistert. Maar deze periode op mijn levensweg was Zijn antwoord op mijn gebed. Ik kon me nooit voorstellen welke enorme impact de afgelopen twee jaar op mijn leven zouden hebben. Ik kan met trots zeggen dat ik ben afgestudeerd. Ik ben erg dankbaar. Dank U God!”

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.