+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Een Bijbelse reactie op het coronavirus

Door het coronavirus zijn er enorm veel dingen in korte tijd veranderd. Het is alsof er een perfect geplande storm opgestoken is.

 • Ten eerste zit Amerika in een periode van verkiezingen met veel verschillen op politiek gebied.
 • Verder zijn er vele mensen in de wereld die normaal gesproken al steeds in angst leven, en als er dan iets bijzonders gebeurt hebben ze er geen antwoord op en ze raken gewoon in paniek.
 • Dan hebben we nog nieuwsmedia die ons altijd de slechtste scenario’s voorschotelen. Zij zijn verantwoordelijk voor het versterken van de angst over het virus. Wanneer je deze dingen combineert, krijg je een stroom van schrikreacties en angst.

Ik geloof dat het heel belangrijk is dat we in elke situatie

op een Bijbelse wijze reageren.

Ik zeg vaak dat er aan beide kanten van de weg een greppel is. Aan de ene kant denken mensen dat we moeten negeren wat er gebeurt en dat we ons niet hoeven aan te passen. Aan de andere kant zijn mensen in absolute paniek terecht gekomen. Geen van beide reacties is een Bijbelse benadering. Allereerst moeten we als gelovigen ons nooit laten leiden door angst. 2 Timoteüs 1: 7 zegt, ‘Want God heeft ons geen geest van angst gegeven maar van kracht en liefde, en bezonnenheid.’ Angst mag nooit onze motivatie zijn. 1 Johannes 4:18 zegt: ‘Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. De vrees houdt immers straf in, en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde.’

Wij leven dus uit geloof, en niet uit angst. Dat betekent echter niet dat wij geen voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Wij leven uit geloof en niet uit dwaasheid.

Maar we moeten ook begrijpen dat niet iedereen dezelfde kennis en hetzelfde geloof heeft. 1 Korinthe 8: 6-7 zegt: ‘Toch is er voor ons maar één God: de Vader, uit Wie alle dingen zijn, en wij voor Hem, en één Heere: Jezus Christus, door Wie alle dingen zijn en wij door Hem. Maar niet in allen is deze kennis …’ Dit vers helpt ons om te beseffen dat niet alle mensen op dezelfde plaats in het geloof staan – en als ze proberen om ons te imiteren, zou het voor hen niet werken.

Na dit gezegd te hebben geloof ik dat we hier beter dan ooit doorheen zullen komen. Mensen hebben meer tijd om het Woord van God tot zich te nemen. Ik heb indertijd tot tien uur per dag het Woord bestudeerd. Wij hebben op de website van AWMI meer dan 200.000 uren gratis materiaal. Als je acht uur per dag zou lezen, dan zou het je achtenzestig jaar kosten om door al het beschikbare onderwijs heen te komen.

En ook door de livestreams waar ik aan heb meegewerkt hebben we meer mensen bereikt met het evangelie. De online dienst die ik op 22 maart hield met Jesse Duplantis, Duane Sheriff en John Tesh bereikte een kwart miljoen mensen. Verder hebben we, dankzij de vooruitziende blik van mijn personeel, op een soepele manier de overgang – van call center naar thuiswerk – kunnen regelen van onze medewerkers van de telefooncentrale, zodat ze nu thuis de telefoongesprekken kunnen beantwoorden. Als je gebed nodig hebt, om welke reden dan ook, er zijn gebedsdienaren die van je houden en die je in de Heer willen bemoedigen. Bel dan 035 533 8875. Onze hulplijn is open op maandag t/m donderdag, van 10.00 uur tot 14.00 uur. Buiten die tijden kun je een voicemail inspreken, of via onze website een e-mail met je vragen insturen. We proberen je zo snel mogelijk antwoord te geven.

Door Bijbelse antwoorden op onze vragen komen we er beter en sterker uit dan tevoren. We stemmen met elkaar overeen voor een goede gezondheid en Gods wonderbare voorzieningen, gedurende deze tijd en hierna!

 

Kijk op Youtube de special GospelTruth over Covid_19 met Andrew Wommack.

 

 1. https://www.youtube.com/watch?v=iKg3pB0D8zk
 2. https://www.youtube.com/watch?v=cnc7ztP4Fd0

Populair in onze webshop:

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
 • Bic NR: ABNANL2A   
 • KVK nr. 34384289   
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
 • Bic NR: RABONL2U 
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

7 + 9 =

[paytium name="Formulier naam" description="Gift via website Andrew Wommack NL" button_label="Gift overmaken"] [paytium_field type="open" label="Maak jouw gift over via iDeal" amount="25" tax="0" /] [/paytium]