+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Een betere manier om te bidden

14 apr 2023 | Andrew Wommack schrijft, Uitgelicht AWM | 1 reactie

Ik denk dat bidden waarschijnlijk een van de meest misbruikte zaken is in het Christelijke leven. We zien aanvallen op de kerk, het gezin en kinderen zoals we niet eerder hebben gezien in de geschiedenis. Wanneer de angst toeslaat, raken sommige mensen in paniek, terwijl anderen beginnen te bidden en God om opwekking vragen.

Maar veel van de gebeden die ik hoor worden niet op de meest effectieve manier gedaan. Ik wil de mensen niet bekritiseren, maar ze bidden uit wanhoop; ze bidden uit angst. Ze gebruiken hun autoriteit niet. De meeste mensen geloven dat zolang ze maar bidden, het goed is. Dat is niet waar. Er is een goede en een verkeerde manier van bidden.

Kijk naar wat Jezus zei toen Hij over gebed sprak in Mattheüs 6:5, vaak de Bergrede genoemd:

En wanneer u bidt, zult u niet zijn als de huichelaars; want die zijn er zeer op gesteld om in de synagogen en op de hoeken van de straten te staan bidden om door de mensen gezien te worden. Voorwaar, Ik zeg u dat zij hun loon al hebben.
[nadruk door mij]

Jezus vond het belangrijk genoeg om Zijn discipelen te leren wat ze niet moeten doen als ze bidden. Bidden is geen gelegenheid om de “arme misleide God” te vertellen hoe slecht je situatie is. Het lijkt wel of mensen denken dat ze hun verzoek naar de top van de stapel aanvragen moeten krijgen, omdat God zoveel mensen heeft die van alles van Hem vragen. In Mattheüs 6:8 gaat Jezus verder,

Word dan aan hen (heidenen) niet gelijk, want uw Vader weet wat u nodig hebt, voordat u tot Hem bidt.
[haakjes toegevoegd]

Veel van wat mensen vandaag de dag doen is niets anders dan bidden uit angst. Ze denken dat als ze maar beginnen met “onze hemelse Vader”, eindigen met “in de naam van Jezus” en tussendoor zeggen wat ze maar willen, ze een gebed hebben uitgesproken. Nee, zo werkt het gebed niet. Mensen bidden met veel ongeloof en veel angst. Maar volgens Psalm 91:5 hoeven we niet bang te zijn voor het beangstigende van de nacht (dat betekent de dodelijke plaag). Psalm 91:10 zegt verder dat geen kwaad ons zal overkomen en geen plaag onze tent zal naderen.

Ik wil je zeggen dat er een goede en een verkeerde manier van bidden is en veel mensen bidden niet op de juiste manier. Mensen zeggen bijvoorbeeld tegen God dat ze bang en depressief zijn en vragen Hem om hen vreugde, vrede en bescherming te geven.

Maar in Psalm 91:1 staat:

Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige.

En in Psalm 16:11 staat:

U maakt mij het pad ten leven bekend; overvloed van blijdschap is bij Uw aangezicht, lieflijkheden zijn in Uw rechterhand, voor altijd.

Dus als je geen vrede, bescherming, volle vreugde en eeuwige lieflijkheden ervaart, is dat omdat je niet in de aanwezigheid van God verblijft. God is altijd bij je, maar je maakt niet altijd gebruik van wat Hij je heeft gegeven.

Een sleutel tot gebed is dat je al Gods beloften over bescherming uitspreekt (Psalm 91:2). Je moet ook geloven dat Hij jou Zijn kracht heeft gegeven. Dus in plaats van God te vragen iets aan het coronavirus te doen, moet je geloven dat Hij je macht heeft gegeven over iedere ziekte en elke kwaal  (Matt. 10:1 en 8), en dan begin je er tegen te spreken. Er zijn miljoenen mensen over de hele wereld die bidden en vragen om Gods hulp, maar ze begrijpen niet dat God het al gegeven heeft.

Toen ik vijfenvijftig jaar geleden net begonnen was, zag ik af en toe een paar wonderen gebeuren. Ik zag soms de aanwezigheid en de kracht van God verschijnen, en ik zag enkele van mijn gebeden verhoord worden. (Weet je, ook een blind varkentje vind wel eens een eikeltje.) Maar het waren er maar een paar en met grote tussenpozen, omdat ik bad op de manier die traditioneel geleerd wordt. Toch hield God van me, en ik hield van Hem.

Maar in al die jaren dat ik de Heer zocht, heb ik een aantal dingen geleerd. Ik heb een betere manier van bidden geleerd, en tegenwoordig  krijg ik betere resultaten dan ooit tevoren. Ik geloof dat mijn gebedsleven en mijn relatie met de Heer beter is dan ooit.

Er is zoveel meer over te schrijven dan de ruimte hier toelaat. Dus heb ik wat ik geleerd heb in mijn onderwijs gestopt, genaamd ‘Afslag naar echt gebed’. Dit onderwijs heeft veel mensen bevrijd, waaronder mijn vriend John Tesh. Toen hij in 2015 te horen kreeg dat hij nog achttien maanden te leven had, begon tegen zijn berg te spreken zoals in Markus 11:23 staat. John staat in 2023 nog steeds op dit vers. Zoveel mensen hebben mij verteld dat deze kennis een revolutie teweeg heeft gebracht in hun relatie met de Heer. Ze zeiden dat het een van de belangrijkste dingen is die ze ooit hebben geleerd.

Met alles wat er tegenwoordig in onze wereld gebeurt, is het belangrijk dat je op de juiste manier bidt. Ik moedig je aan om mijn onderwijs ‘Afslag naar echt gebed’ aan te schaffen. Het boek is verkrijgbaar in het Nederlands. Je kunt ook mijn Gospel Truth serie op YouTube (Engels) bekijken.

Ik zeg niet dat je van de duivel bent als je niet bidt zoals ik. Ik heb zelf alles gedaan op een manier dat ik nu juist tegenspreek in Afslag naar echt gebed. Maar als wat jij doet niet werkt, overweeg dan ‘Afslag naar echt gebed’. Ik weet dat het je enorm zal helpen.

Ik bid dat de Heer deze zaken die ik heb gedeeld, zal gebruiken om jou een nieuw begrip te geven van wat bidden is en hoe jouw gebeden effectiever kunnen zijn. Ik geloof dat de Heer deze waarheden zal gebruiken om je uit alle ‘religieuze’ tradities te halen die het Woord van God vruchteloos maken in je leven. Je zult de vrijheid en blijdschap ervaren die voortkomen uit het kennen van God in geest en waarheid. En zoals deze waarheden jou vrijzetten, bid ik dat de Heer je gelegenheid geeft om deze zaken met anderen te delen, zodat zij ook een betere manier van bidden kunnen gaan ervaren!

Onderwijs over een betere manier van bidden is beschikbaar als boek en via de Gospel Truth serie  hierover op YouTube (Nederlands ondertiteld).

Boek ‘Afslag naar echt gebed

Ben je gefrustreerd over je gebeden en vraag je je af waarom ze niet verhoord lijken te worden? Vraag je je af wat er nodig is om effectief te bidden? Het zal je misschien verbazen dat er een goede en een verkeerde manier van bidden is. ‘Afslag naar echt gebed’ is een praktisch boek over bidden dat je laat zien hoe je de kracht van God kunt ervaren door jouw gebedsleven. Leer hoe je gebeden effectiever kunnen zijn, en begin tastbare resultaten in je leven te ervaren!

Terugblik 2023 l Brazilië

De missietrip is een geweldige ervaring die ik niet had willen missen. Onze reis naar Brazilië was goud waard. Een fantastische toegevoegde waarde in onze levenswandel met de Vader die niemand meer van ons kan afpakken. Een echte aanrader voor het volgende team, je...

Terugblik 2023 l Roemenië

The God who sees Ik schrijf dit op ongeveer 10 kilometer hoogte tijdens de terugreis van de missiereis Roemenië met mijn gedachten bij al die mensen die we hebben ontmoet. Wat heerlijk om die blije gezichten te zien na genezing, na bemoediging, maar ook na gewoon er...

Terugblik 2023 l Zuid-Afrika

De Missietrip naar Zuid-Afrika was geweldig. Zuid-Afrika is fantastisch, maar het zijn vooral de mensen die de reis van waarde maakten. Wat een onvoorstelbaar lieve mensen wonen er in Zuid- Afrika. De Missietrip was een aaneenschakeling ontmoetingen met impact: we...

25 april 2023 l Zuid-Afrika

Verslag van de terugreis van Ruth.

24 april 2023 l Roemenië

Maandag was de laatste dag voor de groep in Roemenie. De vrouwen hadden een programma gemaakt voor de weduwengroep. En de mannen gingen met oud Charis-medewerker Henk van Dijk mee om te helpen bij het jeugdvoetbal team. Deze bijzondere missiereis werd afgesloten met...

23 april 2023 l Zuid-Afrika

Yes, een dag vrij na het drukke schema. Na 2 weken met bedienen, reizen, evangeliseren en veel mensen ontmoeten nu een hele dag rust in het programma. Heerlijk uitgeslapen vanochtend, dat was ook een keer lekker. Daarna gestart met ontbijt, gevolgd door een prachtige...

23 april 2023 l Roemenië

Op zondag stonden twee kerkdiensten inclusief gebed op het programma. In de ochtend bezochten we een dienst waarbij de jeugd zorgde voor song and praise en de dienst zelf werd via een headset vertaald naar het Engels. Na de dienst hebben we heerlijk met elkaar pizza...

22 april 2023 l Roemenië

Zaterdagochtend hadden we een ‘prayer & breakfast leadershipbijeenkomst voor een aantal kerkleiders uit de omgeving. Na een croissantje en een kopje koffie/ thee gaf Marcel onderwijs over ‘geest, ziel en lichaam’. Daarna gingen we in 2 groepen uiteen. James gaf...

21 april 2023 l Roemenië

Benieuwd wat we vrijdag 21 april allemaal beleefd hebben? Kijk dan gauw het filmpje. Hierin vertellen we over ons bezoek aan Valchid waar we een gevarieerd programma met om en nabij 200 kinderen hebben gehouden. Alle kinderen hebben een heerlijke hotdog en banaan...

22 april 2023 l Zuid-Afrika

Vandaag begon onze dag rond 07.00 uur, zoals we gewoon zijn in onze menscave werden er eitjes gekookt en genuttigd onder het genot van een kopje Jacobs koffie! Om 07.45 onze dagopening dit keer was Jacqueline degene die het had voorbereid, mooi om elke dag samen op...