DISCOVER THE POWER OF GRACE

Dat was het thema van de Open Lesweek, van 2 t/m 7 september jl. Een lesweek waarin geïnteresseerden geheel vrijblijvend lessen mochten bijwonen, de sfeer konden proeven en kennis konden maken met de staf, studenten én met het onderwijs dat Charis Bible College Nederland biedt.

Het thema liep als een rode draad door alle ‘live’ lessen heen: Door de Genade die we hebben ontvangen in onze Heer Jezus Christus, mogen we gaan ontdekken welke Kracht er in ons werkzaam kan zijn, als wij ons daarvoor open stellen. Door deze genade mogen wij, door onze intimiteit met God de Vader, onze identiteit als kind en erfgenaam gaan ontdekken. En daarmee gaan zien welke autoriteit Hij ons heeft gegeven om uit te stappen en op zieken de handen te leggen, mensen te bevrijden van angst, schaamte en schuld, en te heersen over negatieve omstandigheden in ons leven. En dat alles om een getuige van Jezus te zijn in een wereld die, zonder het zich bewust te zijn, hunkert naar verlossing in Hem. Als we Zijn werken doen, dan getuigen we van Hem, omdat Hij zelf zegt dat Zijn werken van Hem getuigen.

Uit de gesprekken met potentiële studenten blijkt dat ze juist hierin willen groeien. Ze willen wonderen zien gebeuren, ze willen Jezus’ werken doen, ze willen uitgaan en voor de wereld in duisternis ‘een licht doen opgaan’…. En die wereld is niet altijd ver weg… dat kan heel dichtbij, in jouw directe omgeving zijn.

De opleiding aan Charis is juist daarop gericht, en dan met name het tweede leerjaar. In het eerste leerjaar ga je, in intimiteit met God, jouw ware identiteit ontdekken. Je zaait véél Woord van God in je hart (Markus 4), waardoor je begint te leven vanuit hetgeen je hoort van God, want je hart is de bron van waaruit je leeft. (Spr. 4:23)  En als vanzelf ontdek je daardoor Gods plan met jouw leven.

Veel potentiële studenten kennen het onderwijs van Andrew van de televisie-uitzendingen. Het spreekt hen aan, omdat het ‘tradities van mensen’ omver gooit en tegelijkertijd heel radicaal is in het bekrachtigen van Gods Woord. (Matth. 15:76) Daardoor willen ze meer van dit onderwijs en willen ze dieper gaan. En dat is precies wat Charis biedt.

De hobbels die moeten worden genomen om ook werkelijk tot inschrijving voor de opleiding over te gaan zijn vaak: tijd, afstand en/of financiële middelen. Aan de eerste twee zijn we tegemoet gekomen door de hybride studievorm te lanceren. Slechts één zaterdag per maand naar school, met daarnaast zo’n tweeënhalf uur thuisstudie d.m.v. videolessen.  Om de laatste hobbel te nemen, zeggen wij altijd: sluit van te voren geen deuren, die God wellicht wil gaan openen. We hebben getuigenissen te over van studenten die het financieel niet rond dachten te krijgen, maar toch in geloof zijn uitgestapt, en wonderen op dit gebied zagen gebeuren. Alles is mogelijk voor wie gelooft! (Markus 9:23) 

Als God het op je hart legt om Charis te volgen, zal Hij ook voorzien! ‘Where God guides, He provides!’

Een onderdeel van de Open Lesweek was de open lesdag op zaterdag 7 september, wat meteen ook de 1e lesdag was van de hybride studievorm. Een heel druk bezochte dag, waarop en waarna een tiental studenten alsnog de beslissing heeft gemaakt om zich in te schrijven voor de opleiding aan Charis.

Dit schooljaar zijn meer studenten (dan vorig jaar) overgegaan naar de combi ‘Hybride en Deeltijd’. In één jaar tijd volgen zij op deze manier dan toch het voltijdprogramma, waardoor de opleiding voor hen slechts twee jaar duurt.
Maar voor welke studievorm, er ook wordt gekozen, stuk voor stuk worden de levens van studenten aangeraakt, en ondergaan zij verandering tijdens hun reis aan Charis, op weg naar een leven in de bestemming die God voor hen op het oog heeft. En daar gaat het ons om!

Ook geïnteresseerd? Kom geheel vrijblijvend 5 dagdelen meelopen met de studenten om te zien of studeren aan Charis ook iets is voor JOU! Inschrijving is nog mogelijk! Bel 035 533 88 75 of mail naar: info.nl@awmcharis.com

0 reacties

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis