+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

De relatie tussen horen en genezing

Want het hart van dit volk is vet geworden, en zij hebben met de oren slecht gehoord, en hun ogen hebben zij dichtgedaan, opdat zij niet op enig moment met de ogen zouden zien en met de oren horen en met het hart begrijpen, en zij zich zouden bekeren en Ik hen zou genezen.

In deze tekst verbindt Jezus onze genezing met ons gehoor. We moeten eerst het Woord over genezing horen voordat we ernaar kunnen handelen. We moeten ook onze relatie met God verdiepen en naar Hem luisteren om van Hem afhankelijk te zijn in het ontvangen van genezing. 

Er zijn vele manieren waarop God geneest, maar Hij zal niet toestaan dat we meer afhankelijk zijn van de methode dan van Hem. Hij heeft genezing voor ons beschikbaar gesteld, maar de manifestatie van genezing gaat niet altijd op dezelfde manier. Het is dus nodig dat we naar Hem kijken om de stap van gehoorzaamheid te nemen, om genezing te ontvangen.

De Bijbel toont ons vele voorbeelden van de verschillende methoden die Jezus gebruikte om zieken te genezen. Hij sprak, en de knecht van de centurio werd genezen (Matt. 8: 8-13). Hij raakte de hand van Petrus’ schoonmoeder aan, en de koorts verdween (Matt. 8:15). Hij spuwde op de blindheid, en deze verdween (Joh. 9:6). Waar het op neerkomt, is dit: Jezus genas mensen niet elke keer op dezelfde manier.

De Bijbel toont ons verschillende methoden
die Jezus gebruikte om zieken te genezen

Mijn ervaring met genezing heeft ook specifieke stappen van geloof vereist. Toen ik in 1977 kreeg te horen dat ik kanker had, droeg God mij op om me te laten opereren om het gezwel te verwijderen, en daarna naar drie mannen te gaan en hen voor mij te laten bidden. Het resultaat van deze geloofsstappen was genezing. Toen mijn zoon Michael ziek werd konden we niet dezelfde stappen voor hem doen omdat God het ons niet opdroeg om te doen. In plaats daarvan, vertelde Hij ons: Duik in het Woord en spreek alleen het Woord over Michael. Dit bracht hem genezing

Elke strijd m.b.t. genezing is anders. Er wordt van ons gevraagd om afhankelijk te blijven van de Heer en te luisteren naar Zijn stem. Je moet in Gods aanwezigheid zijn, luisteren naar Zijn instructies en de leiding van Zijn Geest volgen.

Bij God is er geen aanzien des persoons. Hij zal Zijn Woord bevestigen met tekenen die jou en je familie volgen. Dus als je voor andere mensen bidt, leg dan niet zomaar iedereen de handen op. Neem de tijd om te luisteren, zowel naar de individu als naar de Heilige Geest. De Geest weet alles over iedereen, en Hij zal je de instructies geven die je nodig hebt!

 

Populair in onze webshop:

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

  • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
  • Bic NR: ABNANL2A
  • KVK nr. 34384289
  • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

  • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
  • Bic NR: RABONL2U
  • KVK nr. 37137450
  • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

Stap 1 van 2