+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

De reis naar genezing

15 jun 2022 | Algemeen, Andrew Wommack Ministries, Getuigenissen | 5 reacties

Dokters gaven Egbert hooguit nog drie maanden… God vertelde Egbert: “Je levensjaren zullen talrijk zijn!”

Hoe “de geestelijke waarheid de medische feiten kan veranderen,” dat heeft Egbert aan den lijve ondervonden…In april vorig jaar kreeg hij bij een bezoek aan het ziekenhuis te horen dat hij een vorm van kanker had waaraan hij zou komen te overlijden.

Egbert wist echter genoeg van het Woord van God om dat niet te accepteren en zijn hoop alleen op de Levende God te stellen…Toen hij naar buiten liep zei hij tegen God:

“De artsen daarbinnen geven me geen hoop meer, maar ik stel al mijn hoop op U, U bent mijn Hoopgever!”

Thuis gekomen dook hij in de Bijbel en God sprak tot Hem: “Mijn zoon, luister naar Mijn woorden en je levensjaren zullen talrijk zijn.”(Spr.4:10)

Egbert die al vanaf 2007 het onderwijs van Andrew Wommack volgde, besloot om zich zoveel mogelijk “te vullen met het Woord van God” en begon met een deeltijdstudie aan Charis Bible College in Naarden.

Ondanks alle symptomen, die volop aanwezig waren, bleef Egbert vasthouden aan wat God tegen hem gezegd had. Dat was niet altijd even makkelijk… Soms was Egbert zo moe dat hij in de pauzes even ging slapen om het vol te kunnen houden. Op zijn lichaam verschenen er allemaal kankerbulten. Egbert was echter zo zeker van “wat God tegen hem gezegd had,” dat hij op een gegeven moment vroeg aan zijn vrouw om een foto te maken van “die bulten,” voor het geval ze straks verdwenen zouden zijn!

Zo is het uiteindelijk ook gegaan…

Na verloop van enkele weken verdween de pijn en ook de kankerbulten verdwenen volledig! Bij een nieuw bezoek aan het ziekenhuis lieten de bloedwaarden een totaal ander beeld zien. Daar waar de statistieken eerst torenhoog waren, tonen ze nu mooie gezonde bloedwaarden!

Artsen zullen -medisch gezien- niet gauw zeggen “dat iemand genezen is,” toch laten de feiten zien dat de situatie van “toen en nu,” volledig anders is geworden! Egbert blijft zich lekker focussen op het volbrachte werk van Jezus Christus en geeft Hem alle dank en lof en eer voor al het goede wat de afgelopen tijd gebeurd is.

 Een geweldig verhaal van een geweldige God, Die mensen zoekt waardoor Hij Zijn liefde en Zijn goedheid in deze wereld kan tonen! Egbert is daar het levende bewijs van!

5 Reacties

 1. Ad van der Heiden

  Wat hebben we toch een geweldige God!!! Het verhaal van Egbert geeft ons de hoop op een geweldige toekomst. Hoop geeft leven!

  Antwoord
  • Toos Mentink

   Beste Egbert de Heer heeft jouw versterkt in jouw geloof en blijf vertrouwen op de God.

 2. Helen Bruinsma

  Wat een Voorrecht hebben de Gelovigen, die De ALMACHTIGE GOD Kennen en Vertrouwen en Altijd op HEM kunnen bouwen!
  Zie ook Psalm 30:3-4

  Antwoord
 3. Johan

  Een goed getuigenis. Ga zo door.

  Antwoord
 4. Marga

  Halleluja, prijs de Heer!

  Niets is onmogelijk voor wie gelooft.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *