+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

De oorlog is voorbij

21 dec 2018 | Andrew Wommack schrijft

De oorlog is voorbij

Jezus heeft voor altijd de manier veranderd, waarop God met de mensen spreekt. Er zijn natuurlijk Bijbelse voorbeelden van Gods catastrofale oordeel over zonde, maar Zijn grootste oordeel viel op Jezus, toen Hij al Zijn toorn van onze zonden op Hem legde. Dit betaalde voor altijd de prijs van de toorn van God. Sindsdien heeft God onze zonden nooit meer veroordeeld (2Kor.5:19). God is niet kwaad op ons. Hij is zelfs niet uit Zijn humeur.Kijk naar de vreugde van de engelen omtrent de geboorte van Jezus in Bethlehem: 

En plotseling was er bij de engel een menigte van de hemelse legermacht, die God loofde en zei: Eer zij aan God in de hoogste hemelen en vrede op aarde in mensen een welbehagen.

Lukas 2:13-14

Je kent dit Schriftgedeelte waarschijnlijk wel, maar toch is er nog onduidelijkheid over wat het hier precies zegt. Sommige vertalingen zeggen, dat zij alleen ‘vrede op aarde en in mensen een welbehagen’ uitriepen. Het geeft de indruk dat Jezus vrede op aarde onder de mensen kwam brengen. Maar dat was niet waarom de engelen God loofden. Als die verklaring juist was, dan Zijn de eigen woorden van Jezus in Mattheüs tegenstrijdig. Hij zegt:

Denk niet dat Ik gekomen ben om vrede te brengen op aarde; Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar een zwaard. Want Ik ben gekomen om tweedracht te brengen tussen een man en zijn vader, en tussen een dochter en haar moeder, en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder; en iemands huisgenoten zullen zijn vijanden zijn.

 Mattheüs 10:34-36

Jezus Zelf zei, dat Hij niet gekomen was om vrede op aarde voor de mensen te brengen. De vrede waar de engelen God voor loofden (Lk. 2:13-14) was de vrede tussen God en de mens. Zij verkondigden het eind van Gods oorlog tegen de zonde. Vrede regeert nu tussen God en de mens.  Voordat Jezus kwam, was er de toorn van God tegen de mens vanwege zijn zonden. Het was niet een algehele toorn. Zelfs in het Oude Testament zien we de genade en barmhartigheid van God. Maar in het Oude Testament was de Wet de bediening des doods (Rom.4:15; 2Kor. 3:7 en 9), en werden de zonden van de mens hem aangerekend. Maar toen Jezus kwam, heeft God niet langer de zonden aan de mens toegerekend. Dit is precies wat er in 2Kor. 5:19 en 21 staat:

God was het namelijk, die in Christus de wereld met Zichzelf verzoende en aan hen hun overtredingen niet toerekende; en Hij heeft het woord van de verzoening in ons gelegd… Want Hem Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem.

 Het woord “verzoening” betekent vrede stichten. God hield ons niet langer verantwoordelijk. In plaats daarvan rekende Hij onze zonden toe aan Jezus en legde de verantwoordelijkheid ervan bij Jezus neer. Jezus was als een bliksemafleider, die alle oordelen van God naar Zichzelf toetrok (Joh. 12:32). Niet alleen droeg Hij onze zonden: Hij werd tot zonde gemaakt (2Kor.5:21).De zonde is niet langer een probleem voor God. De kerk heeft het opgeblazen. Maar geen van je zonden uit verleden, heden of zelfs in de toekomst, kunnen je scheiden van God. De enige mensen die naar de hel zullen gaan, zijn diegenen die Zijn onuitsprekelijke gift hebben afgeslagen en afgewezen. In de hemel zul je niet ter verantwoording geroepen worden voor je zonde; dat heeft Jezus al voor je gedaan. Je zult na je dood ter verantwoording geroepen worden voor je acceptatie of afwijzing van Jezus.

 Nu zul je misschien denken: je geeft hiermee mensen toestemming om te zondigen. Wat ik zeg, geeft je geen vrijkaartje om te zondigen; maar het zal je vrijzetten van veroordeling en het schuldgevoel dat erbij komt kijken als je zondigt. Misschien zeg je wel: “Nou, als God mij niet veroordeelt voor mijn zonde, waarom zou ik dan heilig leven?”  Goede vraag. En om daar een antwoord op te geven, lezen we wat Paulus aan de Romeinen schreef:

Weet u niet dat aan wie u uzelf als slaaf ter beschikking stelt ter gehoorzaamheid, u slaaf bent van wie u gehoorzaamt: of van de zonde tot de dood, of van de gehoorzaamheid, tot gerechtigheid?

Romeinen. 6:16

Als je je aan satan overgeeft door zonde, open je de deur voor hem om je leven te verwoesten door middel van ziekte, armoede, slechte relaties, emotionele problemen en allerlei dingen. Het zal niet zijn omdat God achter je aan zit; Hij houdt van je. Het gaat er om dat satan een opening krijgt in je leven. Om door te gaan met zondigen is dus doodgewoon stom. (Rom. 6:1-2). Er is nog zoveel meer dat ik je hierover wil vertellen. Ik raad je aan om mijn Engelstalig onderwijs ‘The War Is Over’ (De Oorlog is Voorbij) aan te schaffen, dat je als pakket kunt bestellen. Dit pakket houdt in: Het boek The War Is Over, de studiegids, CD of DVD series. Het boek is overigens ook in het Nederlands te verkrijgen.

Je weet dat ik het altijd heb over het veranderen van de manier waarop de wereld naar God kijkt. En de Kersttijd is een mooie gelegenheid voor mensen om het Evangelie te horen. In december zijn de meeste mensen gevoeliger voor God, dan welke andere tijd door het jaar heen. De meeste mensen zullen nooit over mijn bediening horen en wie weet heb je familie of vrienden die in die categorie vallen.

Als je dus eenmaal deze boodschap hebt ontvangen, kun je gebruik maken van deze kersttijd, om het met hen te delen. Bestel dit pakket voor jezelf, maar ook nog eentje als cadeau voor hen. Het zal je misschien verbazen om te zien dat zij al die tijd gewacht lijken te hebben om het Goede Nieuws te horen!

Om het The War Is Over Pakket te bestellen, ga naar www.awme.net (Webshop Engeland). Om het Nederlandstalige boek te bestellen, ga naar www.andrewwommack.nl of bel 035-5338875.

We houden van je

Populair in onze webshop:

Andrew Wommack Ministries
Charis Bible College

ADRES:
Nikkelstraat 3A
1411 AB Naarden

TELEFOON:
+31(0)35 533 88 75
E-MAIL:
vraag.nl@awmcharis.com

KVK nr. 37137450

Bankgegevens:
GIFTEN
IBAN: NL83RABO0114176485
Bic Nr: RABONL2U
BETALINGEN
IBAN: NL33ABNA0544385306
Bic Nr: ABNANL2A

Verstuur een bericht

11 + 4 =