De kracht van partnerschap

Vorige maand ben ik begonnen met lesgeven over rentmeesterschap in mijn Gospel Truth televisieprogramma, in de Verenigde Staten. Het is krachtig onderwijs! Vorige maand schreef ik over mijn verlangen dat Charis Bible College in 2023 schuldenvrij zal zijn. Het is duidelijk hoe jullie partnerschap Charis ten goede komt, maar in deze maandelijkse nieuwsbrief wil ik uitleggen hoe partnerschap voordelen voor jezelf heeft.

De Schrift zegt in Spreuken 18:16:

‘De gift van een mens maakt ruimte voor hem, en leidt hem in de tegenwoordigheid van groten.’

Mensen interpreteren deze ’gave’ vaak als een verwijzing naar onze talenten of capaciteiten. Maar Spreuken 19:6 zegt: ‘Velen trachten het gezicht van aanzienlijken gunstig te stemmen, en iedereen is een vriend van wie giften geeft.’ Hier staat hetzelfde Hebreeuwse woord in de grondtekst, en het wordt nogmaals vertaald met ‘giften’, en het verwijst duidelijk naar een waarde in geld.

Dus Spreuken 18:16 spreekt niet over bepaalde gaven of een zalving die ons de gelegenheid geeft om voor grote mannen te kunnen verschijnen. Het gaat over een geldelijk geschenk; iets tastbaars dat we geven en dat ons promoveert. Dit kan voor veel mensen een aanstoot zijn omdat wij het meestal als iets negatiefs zien. Iedereen zou een hekel moeten hebben aan omkoping en corruptie. De Bijbel spreekt daar ook duidelijk over. (Spr.15: 27; Ex.18: 21; 1 Tim. 3: 3, 8; Titus 1: 7; en 1 Pet. 5: 2).

Maar geschenken kunnen ook op een positieve manier worden gebruikt. Hetzelfde biljet van honderd euro waarmee je iemand zou kunnen omkopen kan ook worden gebruikt om iemand te zegenen en hem de Liefde van God te tonen. Geld is niet moreel of immoreel. Het is de intentie van de persoon die het geld geeft, waardoor de uitwerking van een gift bepaald wordt.

De koningin van Sheba is een mooi voorbeeld. 1 Koningen 10:1–13 vertelt het verhaal van haar bezoek aan Salomo en dat ze hem beproeft met moeilijke vragen. Ze had in haar land van zijn roem gehoord, en ze wilde zelf kijken of de verhalen klopten. Ze kwam tot de conclusie dat zijn wijsheid en rijkdom zelfs nog veel groter waren dan haar was verteld.

Maar denk hier eens aan: Salomo’s wijsheid was groter dan die van alle wijze mannen van zijn tijd, en iedereen wilde wel op audiëntie bij hem komen om te delen in zijn wijsheid (1 Kon. 4: 30–31). Hoe krijg je audiëntie bij iemand waar de hele wereld achteraan loopt? Je gebruikt een geschenk, net als Spreuken 18:16 zegt, om je in de tegenwoordigheid van grote mannen te brengen.

1 Koningen 10:2 zegt dat de koningin van Sheba kwam met een zeer groot gevolg, en vers 10 zegt: ‘Zij gaf de koning honderdtwintig talent goud en zeer veel specerijen en edelstenen. Zo’n grote hoeveelheid specerijen als die de koningin van Scheba aan koning Salomo gaf, is er nooit meer gekomen.’

De notitie uit mijn Living Commentary Bijbelstudie software bij 1 Koningen 10:10 laat zien dat 120 talenten goud gelijk is aan 3600 kilo goud. Vandaag is de waarde ongeveer € 48,50 per gram en dat maakt in totaal ongeveer € 174,5 miljoen. Ze gaf ook een enorme hoeveelheid kruiden en kostbare stenen. Daardoor kwam ze vooraan in de wachtrij te staan. Haar geschenk maakte plaats voor haar en bracht haar voor de grootste man van haar tijd. Dat is het positieve gebruik van een geschenk.

Wanneer je voor de bediening van het Evangelie giften geeft met het goede motief van een rentmeester, krijg je toegang tot de zalving en de zegeningen die naar die bediening toe komen.

Door jouw gift wordt je een partner van hen. Dit is wat Paulus beschreef in zijn brief aan de Filippenzen. Ze waren zijn partners. Dat is het Griekse woord koinonia, dat in Filippenzen 1:5 wordt vertaald met ‘gemeenschap’ en het betekent: ‘Partnerschap, participatie, sociale omgang, of (geldelijke) zegening.’

Paulus schreef deze brief aan zijn partners en veel van zijn verklaringen en beloften waren afhankelijk van hun partnerschap. Filippenzen 1:6 zegt: ‘Ik vertrouw erop dat Hij Die in u een goed werk begonnen is, dat voltooien zal tot op de dag van Jezus Christus.’ Paulus was ervan overtuigd dat God het goede werk zou volmaken dat Hij in hen begonnen was omdat ze partners waren.

Ik verzeker je dat de Heer Zijn werk in elke gelovige wil volmaken, maar het gebeurt niet automatisch. We moeten met Hem samenwerken, en partnerschap is één van de manieren waarop we dat doen. In Filippenzen 4:19 zei Paulus: ‘Maar mijn God zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom, voorzien van alles wat u nodig hebt, in heerlijkheid, door Christus.’ Dat was ook geschreven aan de  partners van Paulus. De context (Fil. 4:15–16) maakt duidelijk dat deze Filippenzen de enigen waren die Paulus daarna steunden nadat hij bij hen geweest was. Ze gaven zelfs aan hem terwijl hij in de gevangenis in Rome zat (Fil. 4:10 en 14). Het wordt verondersteld dat zij ook degenen waren die hem in staat stelden om de huur van zijn huis te betalen toen hij in Rome huisarrest had. (Handelingen 28:30).

Dus de belofte van God is dat Hij zal voorzien in al hun behoeften overeenkomstig Zijn rijkdom in heerlijkheid, werd gegeven aan de partners van Paulus. Partnerschap zorgt voor een Goddelijke verbinding die een verschil maakt in het leven van de partner en zijn financiën. Maar als de Heer wil voorzien in de behoeften van de kerk of bediening die het Evangelie predikt, moet Hij allereerst hun partners voorspoedig maken. Dat is de manier waarop de Heer het in Zijn Koninkrijk heeft ingesteld. We kunnen niet prediken zonder dat we uitgezonden worden (Rom.10: 15).

Er zijn veel bedieningen waar je partner van kunt zijn om het Evangelie uit te dragen, maar Andrew Wommack Ministries en Charis Bible College zijn een geweldige bediening die de Heer gebruikt. Als je graag een Grace Partner wilt worden, bel onze infolijn op +31 35 533 8875, of klik door naar onze partners en giften pagina en je ontvangt het dagboek ‘Elke dag met Jezus’ van Andrew Wommack als gratis geschenk. Ik weet zeker dat je als partner van onze bediening gezegend zult worden!

 

Wij houden van je,

 

Andrew en Jamie

 

 

 

Winkelmand

Aanstaande evenementen

 1. Charis open dagen

  mei 29 @ 10:00 - mei 31 @ 22:00

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.