+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

De kracht van je verbeelding

Ik heb veel christenen ontmoet die meer van God in hun leven willen zien. Wat ze zich vaak niet realiseren, is dat hun ervaring met Zijn kracht en aanwezigheid is gekoppeld aan hun verbeelding. Als ik nu ‘verbeelding’ zeg, denken de meeste christenen dat ik het heb over fantasiën of zweverigheid. Maar daar heb ik het niet over! Wist je dat de Bijbel veel te zeggen heeft over verbeelding? Als het op een positieve manier wordt gebruikt, noemt de Schrift het ‘hoop’!

De hoop die in jou is heeft te maken met jouw verbeelding. Hoe werkt dat? Als je hoopt, creëer je in je gedachten een beeld van wat je wilt zien gebeuren. Er zijn veel Bijbelgedeelten over dit onderwerp. Laten we beginnen met Hebreeën 11:1: Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet.

Je zou het op deze manier kunnen zeggen: ‘Geloof is de zekerheid van je positieve verbeelding, geloof is het bewijs van de dingen die je niet ziet.’ Volgens dit vers brengt geloof de dingen die je je positief inbeeldt naar de zichtbare realiteit.

Zie het maar als een geestelijke baarmoeder. Je verbeelding zal begrijpen wat Gods Woord zegt, en dan brengt het geloof de dingen voort die je hebt bedacht.

Ik weet niet of dit je helpt, maar mij zegent het zeker! Het is juist zo belangrijk omdat er veel mensen zijn die hoop als een non-issue beschouwen. In feite hebben veel gelovige mensen de rol van hoop gebagatelliseerd. Maar er staat in 1 Korinthe 13:13 – ‘En nu blijven geloof, hoop {en liefde}, deze drie, maar de meeste van deze is {de liefde}.  

Gelovigen zullen natuurlijk het geloof benadrukken, uit deze tekst. En ze begrijpen het belang van liefde en waarom het de grootste van allemaal is. Maar besef je dat hoop daar ook staat als een van de sterkste krachten, samen met geloof en liefde?

Toen ik mensen het woord hoop hoorde gebruiken wanneer ze het hadden over het ontvangen van God, heb ik anderen hen horen bekritiseren en zeggen: ‘Je hoeft niet te hopen; je moet geloven!’ Ze realiseren zich niet dat je zonder hoop – zonder een positieve verbeeldingskracht – niet kunt geloven! Als er niets wordt gehoopt, heeft je geloof niets om inhoud aan te geven.

Het is niet alleen geloven en ontvangen. Je moet het Woord verbeelden, dan geloof je wat het zegt en dan ontvang je wat het belooft. Je zou kunnen vragen: Hoe vat je het Woord van God op? Spreuken 23:7 zegt: Want zoals een mens in zijn hart denkt, zo is hij. (letterlijke vertaling uit de KJV)

Waar je aan denkt of waarop je mediteert, is hoe je dingen beleeft, goed of slecht. Als je mediteert over je omstandigheden, ga je dat ook voortbrengen. Het zal een zichzelf vervullende profetie zijn! Maar als je mediteert over wat Gods Woord te zeggen heeft, ga je begrijpen wat Gods Woord zegt. Dat zal alles aan jou veranderen! Hoe je jezelf ziet in je omstandigheden – alles. Dat is krachtig! Ik hoop dat je dit gaat ervaren.

Welzalig de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, die niet staat op de weg van de zondaars, die niet zit op de zetel van de spotters, maar die zijn vreugde vindt in de wet van de HEERE en Zijn wet dag en nacht overdenkt. Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt; al wat hij doet, zal goed gelukken. Psalm 1: 1-3

Merk op dat er staat, dat alles wat jij onderneemt, zal gelukken! Dat is een grote belofte! En het is waar. Zó werkt het: je hart is als aarde die vrucht laat groeien. En welke gedachten er ook in worden gezaaid (Markus 4: 26-28), wat je hart dan ook binnenkomt, wat je je voorstelt dat gaat gebeuren. Je verbeelding gaat in de richting van je dominante gedachten. Daarom moet je ervoor zorgen dat je je hart bewaakt (Spr. 4:23).

Sommige dingen die ik zeg zijn moeilijk onder woorden te brengen omdat ik het heb over dingen die je niet kunt zien. Maar zo leef ik! Mijn bediening en mijn relatie met God zouden niet zijn waar ze nu zijn zonder deze dingen in praktijk te brengen. Ik heb in mijn leven veel doelen gesteld die volgens mij van de Heer zijn. Ik weet zeker dat ik er maar op één manier kan komen: als ik de dingen bedenk die God op mijn hart heeft gelegd en daarover mediteer. Ze zullen aan de binnenkant van mij een beeld schetsen wat ik door geloof kan manifesteren. Het zál tot stand komen! Soms lijkt het er misschien niet op, maar let op: of het nu gaat om financiën of genezing of wat dan ook, ik heb álles wat ik nodig heb om álles te bereiken wat God me heeft gezegd te bereiken. Wát ik ook doe zal voorspoedig zijn!

Ik geloof echt dat de dingen die ik met je deel, je leven zullen veranderen. Als je meer van de bovennatuurlijke kracht van God wil ervaren, als je meer van Zijn voorziening wil zien, als je meer genezing wil zien, is dit de manier om het te doen.

Wij houden van jou

1 Reactie

 1. Marco

  Dit is zo enorm waar!! Ik heb dit zelf talloze malen in mijn leven mogen ervaren.

Populair in onze webshop:

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
 • Bic NR: ABNANL2A   
 • KVK nr. 34384289   
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
 • Bic NR: RABONL2U 
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

4 + 2 =