+31(0)35 533 88 75 info.nl@awmcharis.com

Daniel Amstutz, een voorganger met talenten op vele terreinen, een lieddichter en auteur, is de directeur van het Charis Aanbiddingsteam, de derdejaars Worship Arts School en de Charis Healing School. Hij is ook de oprichter en voorzitter van zijn stichting Daniel Amstutz Collective. Zijn grootste verlangen is mensen bevrijd te zien door de waarheid van het Woord van God.

Ik ken niet veel mensen die ‘s morgens wakker worden en zeggen: “Vandaag wil ik depressief en verdrietig zijn.” Toch dragen veel mensen lasten en leed met zich mee, die zij niet zouden moeten dragen. Het Woord van God heeft heel wat te vertellen over het hebben van een opgewekt hart. In Spreuken 15:13 staat: ‘Een vrolijk hart maakt een gezicht blij.‘ Dit maakt duidelijk dat ons hart invloed heeft op onze houding en zelfs op ons uiterlijk.

Een blij hart bevordert de genezing, maar een neerslachtige geest doet de beenderen verdorren
Spreuken 17:22

Wat een krachtige uitspraak! Vrolijkheid werkt als medicijn voor ons lichaam en een neerslachtige geest is precies het tegenovergestelde daarvan. Misschien vraag je nu: “Maar hoe kan ik een vrolijk hart hebben?”

Jezus zegt tegen ons: “Heb goede moed”, zelfs in moeilijke tijden (Johannes 16:33). Waarom? Omdat Hij de wereld overwonnen heeft. Halleluja! Ons hart zal de koers volgen, die wij ervoor hebben uitgezet, net zoals een kapitein dat doet voor een schip. We kunnen ons hart in de richting sturen van vreugde of verdriet door de dingen waarop wij ons concentreren. In Spreuken 4:23 staat: ‘Bescherm je hart boven alles wat te behoeden is, want daaruit zijn de uitingen van het leven.’ Je overwinning wordt niet bepaald door wat er op je afkomt, maar door wat er uit je komt.

Hoe kunnen we dit begrip omarmen, terwijl het in tegenspraak lijkt met onze ervaring? Jezus nodigt ons uit om te onderzoeken wat Hij noemt: ‘het ongedwongen ritme van genade(Mattheüs 11:29, The Message). Wanneer ons leven en onze emoties op hol slaan, is dat een aanwijzing dat we uit het ritme van Gods genade zijn geraakt. We laten iets toe, dat onbalans veroorzaakt. Soms zullen we ontdekken, dat het noodzakelijk is om iets wat goed lijkt af te wijzen, zodat we ‘ja’ kunnen zeggen tegen het beste van God. En dat vindt plaats doordat we ons concentreren op de Heer en niet op druk van buitenaf.

Jezus zei, dat Hij was gekomen zodat wij leven zouden hebben en overvloed (Johannes 10:10). Denk aan alles wat Jezus heeft meegemaakt voor jou, zodat jij vrijuit zou gaan. Je hebt toestemming om van je leven te genieten en te leven in de overwinning die Zijn bloed voor jou gekocht heeft. En wanneer dit de enige reden zou zijn voor een vrolijk hart, zou dat al genoeg zijn. Maar God heeft Zijn goedheid over ons uitgestort op zoveel manieren!

De onderlinge band met je echtgenoot, spelen met je kinderen, tijd doorbrengen bij vrienden – dit zijn allemaal investeringen die blijdschap opwekken. Van je gezin genieten en van het bestaan dat God je gegeven heeft, zal je helpen om te leven in het ritme van genade. Het leven krijgt gestalte van binnenuit. Genieten van de mensen die je dierbaar zijn, in saamhorigheid leven en Gods fenomenale zegeningen waarderen; dit zijn allemaal manieren om een vrolijk hart te ontwikkelen en de vele vruchten hiervan te plukken.

17 maart 2023 organiseren we een Healing School met Daniel Amstutz, de schrijver van dit artikel. Wil je je aanmelden of hier meer over weten, klik op de onderstaande link.
Healing School met Daniel Amstutz | Charis Bible College / Andrew Wommack Ministries

0 reacties