DE GELE KOORTS KREEG GEEN KANS

Johan Toet was in Brazilië en leidde een zendingsreis om het evangelie te delen. Johan was afgestudeerd aan Charis Bible College Nederland en had daarvóór jaren van drugsmisbruik doorgemaakt – wat uiteindelijk leidde tot tien jaar gevangenisstraf, en juist in de gevangenis leerde hij de Heer kennen. Maar toen hij na hun zendingsreis thuiskwam in Nederland, gaven de artsen hem vreselijk nieuws.

Johan vertelt: “Een dokter komt mijn kamer binnen en zij zegt tegen mij: ‘Luister, ik heb slecht nieuws voor je. Je hebt gele koorts”. Johan leed aan ernstige symptomen en had het stadium van de ziekte bereikt waarbij vijftig procent van de mensen binnen zeven tot tien dagen sterft.

Net als de 30.000 mensen die elk jaar aan gele koorts sterven, liep Johan de ziekte op door een muggenbeet. Niet wetend dat hij ziek was, reisde Johan terug naar Nederland. Binnen een paar dagen waren er pijnlijke symptomen – waaronder ademhalingsproblemen, hartafwijkingen en ernstig braken – ontstaan.

De vrouw van Johan, Brenda, zag dat de ziekte haar man sloopte. “Hij was zo ziek. . . hij zag eruit alsof hij net de dood in de ogen had gekeken,” zegt Brenda. Johan ging de volgende dag naar de dokter en toen kreeg hij een sombere prognose. Eenmaal in het ziekenhuis, vertelt Johan: “Om tien uur ’s avonds komt er een dokter. . . en zegt: ‘Je hebt gele koorts. Het is een dodelijk virus. De kans is groot dat je het niet gaat halen. Je wordt geel en al je organen gaan opzwellen.” Johan koos er echter voor om het rapport van de dokter niet te accepteren, maar geloofde in plaats daarvan het Woord van God. Hij legde Gods rapport uit aan de dokter. “En toen zei ik: ‘Wel, allereerst, laat me je vertellen dat ik niet ga sterven, maar ik zal leven omdat mijn God een hoopvolle toekomst voor mij heeft. Ten tweede, geel past volgens mij niet echt bij mij. En mijn organen, ze blijven prima functioneren!”

Johan wendde zich toen tot God in gebed. “Ik zat gewoon naast mijn bed en ik zei:

‘Vader, u zegt in uw Woord dat u een hoopvolle toekomst voor mij hebt en u zegt dat ik niet ga sterven, maar ik ga leven. Nu, in de naam van Jezus, verbreek ik alles wat de dokter me heeft verteld. Ik verbreek die vloek in mijn leven, ik verbreek het virus dat me aanvalt. Gele koorts moet nu sterven in de naam van Jezus!”

De volgende dag deelde Johan de artsen mee dat hij genezen was. De artsen besloten hem het hele weekend in het ziekenhuis te houden voor observatie. Op die maandag konden de artsen duidelijk zien dat Johan volledig herstelde en ze stuurden hem naar huis.

Net zoals Johan geloofde, verdween de gele koorts volledig uit zijn lichaam; het was zo’n wonderbaarlijke genezing dat hij werd uitgenodigd om zijn verhaal te delen op een medisch seminar voor honderden artsen.

Johan leerde zijn autoriteit in God kennen nadat een zoekopdracht op internet hem naar het onderwijs van Andrew wees. Juist door de steun van partners is het mogelijk om dit onderwijs gratis online beschikbaar te maken voor mensen over de hele wereld, waardoor bovennatuurlijke genezingen tot stand komen, zoals deze van Johan.

Als je meer van het hele verhaal van Johan wilt zien bekijk hier dan de ‘Healing Journey’

 

3 Reacties

 1. Ruben de Vries

  Dank U Heer voor Uw offer! Dat U geleden en gestorven bent voor onze zonde en ziekte. En dat we in Uw striemen genezen zijn. Ik ook!
  Johan en Brenda Gods zegen en bedankt dat we dit mochten lezen. Zulke getuigenissen geven mij geloof.

  God zegen allemaal.

 2. W keymans

  Bedankt , dit steun me , ben momenteel ziek, huid ziekte , hoop wordt genezen , dank

  • Webredactie awmcharis

   Beste W.Keumans,
   We spreken tegen de huid dan het in Jezus naam genezen is! en dat het zal functioneren zoals de Vader het heeft bedoeld!

   We nodigen je van harte uit tijdens onze genezingsavond op 24 november. Je kan je hier aanmelden: http://www.andrewwommack.nl/event/genezingsavond/

   We hopen je daar te zien!

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis