Charis in Uganda (7) Bart schrijft

Woensdag 10 april 2019, Masindi

Dit was alweer de laatste dag van de conferentie. We kwamen mooi op tijd ’s morgens binnen en pastor Shammah was al begonnen met worship en daarna vragen te beantwoorden. We zagen duidelijk dat het enthousiasme met de dag groeide. Het zingen was nog uitbundiger (als je de eerste dag dacht dat het niet uitbundiger kon dan was het wel de tweede dag, maar nu….pfffff, haha!). Stil zitten? Nee, dat kan niet, echt niet!

We hadden deze laatste conferentie dag enkel nog de ochtend, dus al snel mocht Marieneke haar spreekbeurt houden over ‘Healing’. Ze vertelde onder andere haar persoonlijke ervaringen bij het krijgen van haar (op dit moment alweer 3 jaar oude dochter), wat technisch niet mogelijk was, en over haar gezichtsverlamming (die in 5 weken over was). Dat ze tijdens haar moeilijke tijden er voor koos om niet depressief te worden maar leven van God over haar leven uit te spreken.

Hierna kwam Rik die onverwachts ook een spreekbeurt hield over ‘gerechtigheid & genade’. Gerechtigheid heeft niet zozeer met jezelf te maken maar meer dat je het van de Vader krijgt. Je bent gerechtigd in de Vader.

Vervolgens was het de beurt aan Monique die sprak over ‘Authority of the believer’. De mensen ervoeren dit als een krachtige teaching. Ze sprak over wat we allemaal in Jezus naam mogen doen. Haar lievelingstekst Romeinen 8:11 kwam ook aan de beurt. Aan het eind van haar spreekbeurt vroeg ze de mensen naar voren die met de H.G. gedoopt wilde worden.

En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichaam levend maken door Zijn Geest, die in u woont! Romeinen 8:11

Uiteindelijk kwam er aan het eind gelegenheid voor vragen. En dat was een mooi moment om te zien wat er zoal leefde onder de mensen.

Nu komt het moeilijke gedeelte nm het verwoorden van wat we in de middag mee maakten. Na de lunch gingen we naar het kindertehuis Family Spirit Children Centre in Masindi. Zodra we uit stapten werden we besprongen door zo’n 260 kinderen. Aan elke hand hingen er 2 kinderen die aandacht wilden. Hoezo eenkennig? En zeer nieuwsgierig, zoals elk knopje van de camera proberen (dus die tezamen met de rugzak maar snel in de auto gelegd), en bij ons allemaal moest elk ding aan de arm of pols (inclusief bril) eraf gepeuterd worden.

Maar al snel moesten we allemaal gaan zitten en alle kinderen kwamen bij elkaar om, om de beurt onder begeleiding van trommels een aantal dansen uit te voeren. Echt op z’n Afrikaans en hartverwarmend. Ze lieten weten dat ze echt hulp nodig hadden (d.m.v. een handgeschreven tekst van een lied op papier aan ons gegeven) terwijl ze zongen. Verder werden de kinderen in groepen opgedeeld en mochten we met ze kinderwerkjes doen die we uit Nederland hadden meegenomen. Ook werden de kinderen door ons geschminkt.

Na afloop hadden we een tevreden gevoel dat we iets voor ze konden betekenen maar tevens ook een gevoel dat je daar nooit klaar komt. Er is zoveel te doen (en dat vooral veel basisbehoeften nog niet goed geregeld zijn. We hebben de koffers met knutselspullen, knuffels en geld daar achtergelaten, wat met zeer veel dank aanvaard werd. Ik hoop dat wat ik niet met woorden kon duidelijk maken aangevuld wordt door de foto’s…

6 Reacties

 1. Maarten Kroon

  Hoi Bart,
  Wat een mooi verslag. Krachtig dat jullie tijdens de conferentie zoveel mochten vertellen over Gods woord. Gods woord is het levende water en wat hebben jullie dat mogen uitdelen. wat zullen de kinderen genoten hebben van de dingen die jullie hebben meegenomen. Wat een liefde!!

 2. Leni

  Wat beeldend geschreven

 3. Ada

  Wauw Uganda team, wat is God goed en jullie zijn Zijn geweldige discipelen. Allemaal gebeurtenissen die zij en jullie niet meer vergeten. Door jullie verhalen zit ik ook weer terug in Uganda, zo herkenbaar.
  Mooi hoor!
  Bedankt!
  Ada

 4. Gerton en Elvira

  Je bent net een boom hè Bart, ze klimmen zo langs je omhoog haha.
  Kinderen zijn zo lekker kind daar zonder al die afleiding die ze hier in het westen hebben. Het is dan wel arm daar maar zalig zijn de armen zegt het Woord. Wat een zegen brengen jullie met onderwijs zeg, echt mooi.
  God is alom tegenwoordig.

  Wees gezegend om veel uit te kunnen delen.

 5. Mijnie

  Hoi Bart wat een mooi verslag! En wat zal het een vreugde geven voor jou en jullie hele team om zulk mooi en krachtig liefdewerk te mogen doen! Bij alle verslagen van alle teams en vedeo filmpjes raakt het me zo wat jullie daar allemaal doen echt hartverwarmend! Echt top!

  Veel zegen op jullie verdere missie!

  Groetjes en liefs Mijnie

 6. Anneke v.d. Molen

  Ik keek al steeds uit naar een berichtje uit Uganda en voila… daar is het..bedankt Bart! Wat goed dat jullie zo vrijmoedig hebben gesproken! En dan die kindertjes. Overal donkere kinderen en een paar blanke mensen er tussen. Het beeld wat me vroeger van zendelingen is bijgebleven en nu mogen julie daar zijn om de liefde van Jezus over hen uit te gieten.. Mooi man!

Donna: “Genezing is voor iedereen”

Donna Jones was een hoog gekwalificeerde bedrijfsleider. Ze was echt iemand die leefde in de...

Onze bediening via de telefonische hulplijn

We begonnen in 1991 met een handvol vrijwilligers in de telefoonbediening en nu heeft de AWM in...

Beproefd in de praktijk: Een beter manier van bidden

"Ik denk dat gebed een van de meest verkeerd gebruikte dingen is het Christelijk leven. Nu de...

Onderhoud alle dingen

Kan het zijn dat wat er in de Bijbel staat een obstakel vormt voor wat jij gelooft? Als je net zo...

We zijn er voor je!

In deze tijd van ogenschijnlijke onzekerheid en maatregelen vanuit de overheid, willen we bereikbaar zijn voor je.

Heb je vragen of wens je gebed voor jouw situatie? Ons team staat voor je klaar. Zoek je een boek? Onze webshop blijft open.

Bel onze hulplijn: 035 533 88 75

Onze hulplijn voor gebed of vragen is bereikbaar op maandag t/m donderdag van 10.00 - 14.00 uur. (i.v.m. mei vakantie van vrijdag 24 april t/m zondag 3 mei Bereikbaar van ma. t/m do. 10.00 uur – 12.00 uur)
Laat bij geen gehoor een bericht achter. Wij bellen je terug. Ook kun je je bericht sturen naar info.nl@awmcharis.com.