Charis in Uganda (12) Anneke schrijft

Vandaag een echte CBC Uganda dag. Na dagopening en ontbijt en een flessen-water gevecht tussen Danila en Rik,  in de bus naar hartje Kampala waar het kantoor van CBC is. In een mooi gebouw met lift en airco. Hans Baksteen wees ons “tussen de middag” onderweg naar een restaurant om te lunchen,  het gebouw waarin het kantoor zat toen hij in Kampala kwam, zonder lift en airco op de (ik meen) 8e verdieping. Na drie maanden naar een gebouw met lift maar zonder airco.

Sinds 2,5 jaar verhuisd naar de huidige locatie omdat het vorige gebouw te klein werd. Een prachtige reden om te verhuizen. We werden hartelijk verwelkom en het voelde CBC-thuis. Na een rondleiding langs de kantoren en voorstellen van de medewerkers begonnen we met een krachtige aanbidding, Wat kan onze familie in Uganda toch prachtig zingen met veel volume en diep vanuit hun hele hart vol overgave, heerlijk om daarin meegenomen te worden.

In de ochtend drie lessen: Jan Rudolf over het huwelijk (ook in de avond)  > luid applaus, het is in Uganda een onderwerp wat enorm speelt onder de christenen. Het voorbeeld van Jan Rudolf dat, als je als man thuis komt je niet op de bank ploft en verder niets meer doet, maar dat je je vrouw gaat helpen zodat zij ook wat vrije tijd kan hebben werd door de dames met veel amèns beantwoord en de mannen hoorde je wat mompelen. Marieneke gaf  haar getuigenis wat met veel aandacht werd ontvangen. Applaus voor God toen ze vertelde dat ze in geloof woorden van herstel en genezing uitgesproken heeft over haar gezichtsverlamming (waarvan de artsen hadden gezegd dat het niet zeker was dat ze ervan genezen zou en dat het wel een jaar of twee kon duren) en dat deze verlamming na vijf weken verdwenen was.

Bart had een mooi woord met een duidelijke PowerPoint over een andere kijk op een nieuwe orde, wat ging over wettisch denken versus genade denken. In de pauzes met diverse studenten gesproken wat gewoon fijn was. Voor de lunch moesten we 10 minuten lopen waar we heerlijk van genoten. Even de benen strekken, maar ook meer de stad ervaren met al die verschillende mensen en stalletjes van fruit, slippers, stropdassen, en noem maar op. ’s Avonds mocht ik weer spreken over geest, ziel en lichaam. Aan de reacties van de studenten kon ik merken dat ze hier al onderwijs over hebben gehad, dat was goed om te ervaren. In de pauze sprak ik met een student die me vertelde dat ze een diepere openbaring van dit onderwerp heeft gekregen door de visuele manier waarop ik het bracht.

Monique sprak o.a. over gezond oud worden. Ze las verschillende teksten voor uit de Bijbel waarin te lezen is dat we oud mogen worden en gezond mogen blijven als we oud zijn, als we de Here vrezen Hem eren en respecteren. We mogen deze waarheid van Gods Woord uitspreken en gaan ervaren hoe krachtig en leven gevend onze woorden kunnen zijn.

In één van de pauzes kwam Abraham naar mij toe een tweede jaars student. Hij verteld dat hij oorspronkelijk uit Kenia kwam, maar nu al een tijd in Kampala woonde, met vrouw en drie kinderen. Zijn vader is overleden toen hij 100 was. Het was een heel sterke man, ook een sterke en krachtige man van God. Hij was een evangelist en veel mensen zijn onder zijn handen genezen. Zijn vader was van een tweeling en zijn tweelingzus is nu 104. Zijn moeder is ik meen in de 90. Zijn vader heeft 18 kinderen, maar bij drie vrouwen. Ik vroeg of het in Kenia gebruikelijk is dat een christen drie vrouwen heeft. Hij vertelde dat zijn vader op later leeftijd tot geloof gekomen is en toen al drie vrouwen had.

Abraham gaat in augustus op missietrip naar Kenia naar “zijn” dorp. De mensen in het dorp hebben hem gevraagd of hij na de Bijbelschool bij hen wil komen wonen om een leider voor hen te zijn omdat ze zijn vader gekend hebben en weten uit welk gezin hij komt. Zijn moeder heeft, toen ze zwanger was van Abraham tegen God gezegd dat als het een zoon zou worden, ze hem aan God zou geven. Ik noemde dat dit leek op het verhaal van Samuël en hij knikte. W.s. gaat hij terug naar zijn dorp zodat hij zijn dorpsgenoten de genade boodschap kan brengen. Hoe mooi is dat. Terug in de bus vol met indrukken en gedachte en nu in het donker op het balkon, terwijl de rest van de club al op één oor ligt even lekker wat gedachten van me afschrijven in de blog.

Whasiebjè òtjàh…ik hoop dat dit: slaap lekker is, maar ik denk dat het goedemiddag betekend 😊

9 Reacties

 1. Elly van der Horst

  Hoi Anneke, Whasiebjè òtjàh!
  Ha ha!
  wat een heerlijk dag weer in Kampala op Charis!
  Mooi om getuigenissen te horen van studenten daar wat het onderwijs met hen doet! God is goed!

 2. Elly van der Horst

  Hoi Anneke Whasiebjè òtjàh
  Ha ha
  Wat een heerlijke dag op Charis in kampala!
  Goed te horen de getuigenissen van de studenten daar van de hoop en veranderingen.
  God is goed! Dank voor je verslag.

 3. Gerton en Elvira

  Wat een mooi verhaal van Abraham. Echt geweldig hoe God mensen naar CBC stuurt ter voorbereiding op de bestemming. Wat zijn jullie een zegen.
  Liefs van ons.
  Gerton en Elvira

 4. Dennis

  Wat bemoedigend om te lezen dat jullie de mensen en studenten mogen zegenen met onderwijs. Krijg dat beeld van de zaaier die in goede grond zaait. ‘Het zaad dat in goede grond is gezaaid, dat zijn zij die het woord horen en begrijpen. Zij dragen dan ook rijkelijk vrucht, deels honderdvoudig, deels zestigvoudig, deels dertigvoudig.’‭

 5. Auke

  Sula bulungi, dat is slaap lekker, goede nacht.
  Wat een heerlijke reis hebben jullie, met zulke mooie ontmoetingen!
  Inderdaad is de mentaliteit van de meeste mannen daar om wanneer hij thuiskomt van zijn werk om verheerlijkt in de glorie toe te kijken hoe zijn vrouw huishoudelijke taken verricht, terwijl zij ook net terug is van haar werk… Vernomen uit welingelichte bronnen.

 6. Klaas

  Gezegend om tot zegen te zijn! Halleluja!

 7. Wilma Nell

  Hallo allemaal, ik heb al de missietrips op de voet gevolgd en wil dan toch ook nog even zeggen dat ik heb genoten van jullie prachtige verhalen.
  Jullie zijn allemaal stuk voor stuk uit jullie comfortzone gestapt om Jezus te laten zien in “woord en daad”.
  Hebben gehoor gegeven aan- en zijn gaan uitstappen in- hetgeen God jullie aangerijkt heeft.
  Hoe geweldig is het om zo tot zegen te mogen zijn.
  Hierdoor……word je zelf dubbel en dwars gezegend!

  Goede reis naar huis, gr Wilma

 8. JanvdH

  Wat een belevenissen allemaal en zo mooi om iets er van te kunnen proeven door wat jullie schrijven en de foto’s – werkelijk prachtig. Nu alweer twee weken voorbij; how time flies when…..Wens jullie een goede reis naar Amsterdam. Zoals Auke zei: Sula bulungi ook in het vliegtuig. tot spoedig ziens

 9. Mijnie Elsbeek

  Hoi Anneke bedankt voor je mooie verslag!
  Zoals Wilma reageert gezegend om een zegen te zijn,zo is het en dat zijn jullie alle missitrippers een zegen voor de mensen die door jullie bedient worden. Geweldig!
  God is goed!

  Liefs en Zegen❤

Winkelmand

Aanstaande evenementen

 1. School voor Genezing

  augustus 2 @ 09:00 - augustus 6 @ 14:30
 2. Summerschool

  augustus 9 @ 18:00 - augustus 21 @ 13:00
 3. Charis open dag

  september 4 @ 10:00 - 14:00

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.