Charis in Uganda (11) Marieneke schrijft

Vanmorgen konden we voor het eerst lekker uitslapen. Het ontbijt was weer heerlijk voorbereid door de kok van het guesthouse, David. Zijn specialiteit is ‘spanish egg’ oftewel boerenomelet en werd weer gretig door ons allemaal afgenomen. Daarna mocht ik de bijbeloverdenking voorbereiden en God legde echt op mijn hart om het over Zijn liefde, de liefde te hebben. We vierden daarbij samen het verbondsmaal met mini-matzes en cassis.

Vervolgens gingen we op weg naar één van de locaties van Worship Harvest Church, al een aantal jaren de thuisgemeente van Hans Baksteen. We werden hartelijk ontvangen en de kerk deed heel westers aan en bevind zich in een rijker deel van Kampala. We mochten deze ochtend gewoon deelnemen en we hoefden dus niks voor te bereiden. Hoe mooi en bevestigend vond ik het, dat de dienst ook over Gods Liefde ging! Een paar zinnen uit de dienst spraken me aan: ‘You were being loved by Jesus, before you were born’, ‘Love is not an emotion, love is an action’, want God hield zoveel van de wereld, dat Hij Zijn Zoon GAF… en ‘we simply reflect, what we have received; if you know that you are being loved, you can reflect that’. Prachtig en indringend om stil te staan bij Gods éérste liefde voor ons. Het was verfrissend om deze dienst mee te maken.

Na de dienst reden we door voor een lunch en ontspanningsmiddag in een resort vlak buiten Kampala. Godfrey wees onderweg een berg aan, waar hij vroeger ging bidden. Het is een ‘mountain of prayer’ waar veel religieuze Oegandezen naar toe gaan om te bidden. Hijzelf heeft vroeger daar wel eens een nacht lang gebeden, daarbij liep hij bepaalde routes, nam een kop thee en ging weer verder met bidden tot zonsopgang. In de ochtend voelde hij zich dan zo goed; God moest wel zijn gebeden verhoren. Maar toen hij de genade van God echt ging kennen, was dat voorbij. Verhoring van gebed had niks meer te maken met zijn eigen goedheid of harde bidden, maar met geloof en vertrouwen op Gods goedheid. Door geloof is al het goede van God al zijn deel geworden en Godfrey staat nu heel anders, lees: niet meer religieus, maar relationeel met God in het leven.

Bij het resort liepen we door een prachtige tuin met veel bloemen en dieren, richting het restaurant. Na een voortreffelijke lunch met friet, steak, rijst of vis, hebben we genoten van het zwembad of een ligbed, goede gesprekken en lekker socializen met elkaar. Het was een mooie dag, dank U, Jezus! Morgen weer vroeg op om naar Charis Bible College Kampala te gaan voor ontmoeting met en mooie lessen aan de Oegandeze studenten.   

7 Reacties

 1. Esther

  Leuk om wat van jou te lezen, sis!
  Goed om te horen dat jullie t zo fijn hebben.
  Het zal nog moeilijk worden om afscheid te nemen straks…

 2. Elly

  heerlijk, doen jullie goed effe ontspannen!
  lekker eten, zwemmen en ontspanning kletsen met elkaar.
  Hans was ook van de partij, leuk voor jullie en voor hem!
  gezegende tijd op Charis waar jullie les mogen geven.

 3. Alfred

  Heel bijzonder om jouw reis langs deze weg een beetje mee te maken Marien! Ik wens jullie nog heel fijne, inspirerende zendingsdagen toe en een goede terugreis met elkaar as donderdag.

 4. Mijnie Elsbeek

  Hoi Marieneke en alle anderen wouw wat weer een mooi verslag van jou!super! Bedankt ervoor.wat een mooi en bemoedigend verhaal van Codfrey dat door dit krachtige onderwijs hij zo anders is gaan kijken! En zo zijn en er zovele verandert Door het horen van het woord van God komen mensen in beweging en kunnen in geloof gaan uitstappen! Ook mooi om te zien dat jullie zo heerlijk mogen genieten van het lekkere eten en het zwemmen en etc…… geniet nog even van het daar zijn want het zit er alweer bijna op voor jullie.

  Heel veel liefs en een knuf van mij voor allemaalXXX

 5. Dennis

  Die foto’s zien er goed uit! Geniet er lekker van. We zijn human beings en niet human doings.

 6. Diana

  Wat zijn jullie toch onwijs tot zegen voor de mensen daar, maar ook voor elkaar! Geweldig hoe jullie ons/mij deelgenoot hebben gemaakt door het schrijven van jullie blogs. Ik ben er nóg stil van..

  Liefs!
  Diana

 7. Ria Verwayen

  Hallo allemaal.
  Wat maken jullie veel mee,ook even tijd om te relaxen.
  Ik wens jullie een veilige reis naar huis.
  Ria

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis