Charis in Uganda (10) Jan Rudolf schrijft

Vandaag was onze laatste dag in Masindi. Na het ontbijt en devotional maakte we ons klaar om naar een Pastor te gaan die het momenteel erg moeilijk heeft. Onze begeleiders Godfrey, Brian en John hadden in de ochtend eerst een bespreking met een aantal Pastors van verschillende kerken. Zij hadden ook gekeken waar we eventueel zouden kunnen helpen of bouwen. Dit was echter op dit moment niet echt nodig, maar wilden ze wel graag dat we deze Pastor zouden bezoeken.

Na een minuut of tien rijden en we echt het platteland in waren gereden kwamen we bij het huis van de Pastor. Pastor Lenox die ons hierin begeleidde stond al samen met de Pastor op ons te wachten. We liepen een meter of 50 het land in waar hij zijn lemen huisje had. Naast het lemen huisje was er nog een soort van schuurtje en verderop een hok met drie varkens. Één varken stond met een touw vast aan een boom. Hij wees ons zijn land aan waar hij van alles verbouwd. Onder andere bananen en uien en zoete aardappelen.

Ook stond er een huis in aanbouw van gebakken stenen, maar niet met cementen voegen maar gewoon met aarde. Dit huis was in aanbouw voor zijn gezin. Nu woont hij nog samen met zijn vrouw in het lemen hutje. Omdat hij zijn baan als leraar is kwijt geraakt komen er momenteel te weinig financiën binnen om voor zijn vrouw en zeven kinderen te zorgen. Daarom wonen zijn kinderen momenteel ergens anders.

Hij vertelt dat zijn oudste dochten op een universiteit studeert en zijn andere kinderen ook nog naar school gaan. Zijn vrouw werkt ook als lerares, maar het is niet voldoende om voor het gehele gezin te zorgen. Nadat we kort gesproken hebben met hem en vertellen dat we graag met hem willen bidden, pakt hij een oud stuk kleding uit een boom en legt het op de grond. Daar gaat hij op zijn knieën zitten, zodat we met hem kunnen bidden, Nadat we met hem gebeden hebben hebben we verschillende spullen nog voor hem meegenomen. Onder andere een Engelse bijbel (waar hij erg blij mee is), twee blouses en een doos vol met flessen water. Omdat we zouden bouwen en we niet echt bouwmaterialen mee konden nemen, had ik wel een flinke rol duct tape en tyraps  en een victorinox mes meegenomen.

We legde uit dat hij de tyraps ook nog opnieuw kon gebruiken. Met dit was hij ook erg blij en we konden zien dat hij dit goed kan gebruiken. Ook hebben we hem geld kunnen geven wat hij kan gebruiken voor eten, de bouw van zijn huis of andere onkosten. Hij was erg blij met wat hij ontvangen had maar bovenal gaf hij aan hoe belangrijk het Woord van God voor hem is en hoeveel hij geleerd heeft van de conferentie voor de Pastors aan het begin van de week.

En ja daar wil ik ook graag nog wat over vertellen, omdat in het gesprek die onze begeleiders in de ochtend hadden met de Pastors er al verschillende getuigenissen van voorgangers bekend werden. Zij waren erg aangeraakt door wat we onderwezen hadden. Onder andere hadden we uitgelegd welke prioriteiten er zijn in relaties. Daar hebben ze een hele andere kijk op gekregen omdat zij de bediening boven hun relatie met hun vrouw en kinderen plaatsten. Dit was voor hun echt een openbaring. Ook door het onderwijs die Anneke gebracht had over geest, ziel en lichaam waren ze erg door aangeraakt. We zien hoe belangrijk goed onderwijs is voor de mensen in dit gebied. Dit is wat ook echt opgepakt gaat worden door de school in Oeganda om dergelijke conferenties meer te gaan houden.

Na het bezoek zijn we weer terug gereden naar de guesthouse en hebben we na de lunch onze spullen weer gepakt. Nadat we een aantal koffers weer bovenop het busje hebben vastgeknoopt, zijn een aantal van ons nog gaan bidden voor de medewerkers van het guesthouse en hebben we ook nog wat medewerkers kunnen zegenen met geld.

Sjonge wat kan die Brian toch rijden door het drukke verkeer in Masindi helemaal weer naar de drukke stad Kampala. Het lijkt alsof hij onvermoeibaar is. Tijdens zijn reis doet hij nog even een goeie teaching op de afrikaanse manier geven terwijl Marieneke rustig de wereld erom heen aan het filmen is totdat ze door krijgt dat ze ook Brian aan het filmen is. Wat hebben we toch een hoop lol gehad tijdens de reis en zijn we weer heerlijk in onze eerste guesthouse aangekomen. Tja, het lijkt gewoon alsof we weer een beetje zijn thuis gekomen.

 

5 Reacties

 1. Manon Stylman

  Jan Rudolf
  Het is prachtig om in alle verslagen te lezen hoe jij “handen” aan het Woord geeft.
  Het is leuk om al de verslagen te kunnen lezen ! Bedankt allemaal en geniet nog van deze unieke ervaring.

 2. JanvdH

  Dank je wel Jan Rudolf voor je verslag en ons weer mede deelgenoot te kunnen laten zijn van wat God door jullie heen bewerkt! Fantastisch ook hoe jullie mensen kunnen onderwijzen en zo mensen openbaringen ontvangen die ze kunnen leren toepassen praktisch in hun leven van alle dag. Groeten daar!

 3. Maarten Kroon

  Prachtig hoe God door jullie heen werkt en wat dit doet met de mensen daar. Wat een bemoediging voor hen. Mooi ook te zien hoe dankbaar ze zijn voor de dingen die jullie hebben meegebracht. Gaaf om te horen hoe jullie tot zegen zijn waar jullie komen of verblijven. Wees gezegend!

 4. Gre

  Opnieuw heb ik de afgelopen dagen genoten van de verslagen die jullie zo trouw sturen .
  We krijgen er hierdoor echt een beeld van wat jullie allemaal meemaken .
  Het valt me op, dat het brengen van het Woord, juist aan deze
  pastors, zo,n indruk heeft gemaakt. Zij zullen dit weer meenemen naar hun gemeentes en gezinnen .
  Trouwens ….ook goed dat jullie iets ontspannends gedaan hebben. De boog kan niet altijd gespannen staan. Be blessed en groetjes .

 5. Mijnie Elsbeek

  Hoi Jan Rudolf bedankt weer voor je prachtige verslag! Geweldig om te horen hoe levensveranderend dit onderwijs is !als de onvervalste waarheid van Gods Woord word gesproken gaan er levens veranderen! Fantastisch! Ik zie dat God zoooooo blij met jullie en trots op jullie is! En ik ook!

  Zie uit naar jullie volgende verslag.

  Liefs MijnieXXX

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis