Charis in Uganda (1)

Uganda here we come! Nog maar een paar weekjes en dan zitten we in het vliegtuig om de lange reis te maken naar Oeganda. Daar zullen we Gods grote liefde en goedheid laten zien en verkondigen overal waar we gaan. Nu de voorbereiding en een hoop geregel tot een einde komt heb ik steeds meer zoiets van: laat het maar gebeuren, ik wil dat vliegtuig in en GAAN!

We gaan met een geweldig team vol prachtige mensen die stuk voor stuk uniek zijn en een eigen kleur en openbaring hebben van de grootheid van onze Heer. Ieder ook met eigen talenten en getuigenissen die zorgen voor een compleet team. We merkten dat ook bij de verdeling van de spreekbeurten dat wat een ieder op zijn hart had uiteindelijk heel mooi bij elkaar paste voor een conferentie die we gaan houden in Masindi. Maar eerst zal ik u het team voorstellen. We zijn met 6 studenten: Jan Rudolf, Anneke, Bart & Magda, Monique en Marieneke. En met 2 coordinatoren: Danila en Rik.

Tijdens de voorbereidingslessen merken we dat we steeds meer naar elkaar toegroeien en een eenheid vormen. Daarnaast is het ook gezellig wat ook niet geheel onbelangrijk is:) En je merkt dat een ieder denkt: We gaan ervoor! Dat Jezus maar verhoogt mag worden en krachtig de mensen in oeganda door ons heen zal bedienen met Zijn liefde en kracht!

Programma

We gaan 14 dagen en willen graag alles uit de kast halen deze periode om zoveel mogelijk mensen te bereiken maar ook om de studenten in hun bestemming te laten komen en hen drempels te laten overwinnen.

We starten 5 april met een rustige dag om wat te acclimatiseren en het team uit oeganda dat ons host en begeleid te leren kennen. Vervolgens gaan we op zaterdag de eerste ministry dag beleven en gaan we twee bedieningen bezoeken. De eerste zal Zoë girls zijn. Dit is een huis waar meisjes tussen ongeveer 15-25 jaar oud worden opgevangen. Ze wonen hier en ontvangen onderwijs en worden in alles begeleid om uiteindelijk zelfstandig te worden. Een prachtige bediening! In de middag gaan we naar een weeshuis. Hier geldt natuurlijk ook dat we vooral liefde mogen geven en ze mogen bemoedigen. Ook zullen we iets delen en woorden van leven uitspreken en met ze bidden.

De eerste zondag gaan we een lokale kerk bezoeken waar we mogen spreken en ook actief zullen zijn in het kinderwerk. Dan vertrekken we naar Masindi en hier zullen we een grote conferentie houden van 3 dagen waar veel mensen op af zullen komen. Ook zullen hier leiders bij zitten die weer invloed uit kunnen oefenen in hun gemeenten. Het is zo hard nodig dat zij (nog meer) Gods liefdevolle vaderhart leren kennen en van Zijn genade mogen proeven en meer gaan zien we ze werkelijk zijn in Christus. Wat een eer om dit te mogen doen als team. We gaan de dagen indelen met de volgende thema´s: intimiteit – identiteit – autoriteit. We geloven dat identiteit voortvloeit uit je intimiteit met de Heer. Als je Hem beter leert kennen zul je jezelf beter leren kennen!

2 Korinthe 3:18 Wij allen nu, die met onbedekt gezicht de heerlijkheid van de Heere als in een spiegel aanschouwen, worden van gedaante veranderd naar hetzelfde beeld, van heerlijkheid tot heerlijkheid, zoals dit door de Geest van de Heere bewerkt wordt.

En zodra je weet dat je ten alle tijden één bent met Christus en dat niets meer met jouw rechtvaardigheid te maken heeft maar met de zijne dan zal autoriteit een logisch gevolg zijn. We zien hier een mooie rode draad in en ik kan persoonlijk niet wachten om dit mee te maken!

Het enige waar we nu nog mee zitten is dat mensen van heinde en verre komen om dit mee te maken en dat ze zeer weinig financiën hebben en afhankelijk zijn van eten wat wij verstrekken. Met andere woorden hoe meer geld we hebben voor eten hoe meer mensen kunnen komen.. Daarom willen we graag voor ons team ook een actie doen.

Help mee aan een succesvolle conferentie!

Toen we de kosten berekenden voor ontbijt en lunch tijdens de driedaagse conferentie kwam er €5,55 uit per persoon. En wat ik zo grappig vond is dat vijf het getal is van de genade en drie het getal van volheid/volmaaktheid is. We hebben nu sowieso financiën voor 100 mensen die kunnen komen. Ik moet erbij zeggen dat er zo veel mensen willen komen dat we zelfs een maximum moeten gaan bepalen…

Mensen die door deze actie naar de conferentie komen zullen het onderwijs van Gods liefde en genade ontvangen en zullen ondergedompeld worden in Zijn Woord. Daarnaast zullen we hen lief hebben en laten zien dat ze waardevol zijn. We zullen hen bemoedigen en voor ze bidden en verwachten grote doorbraken, wonderen en herstel in mensenlevens.

Wilt u hiervan deelgenoot worden door mensen te sponsoren die dan naar deze conferentie kunnen komen? Voor elke €5,55 kunt u een persoon sponsoren die dan deel kan hebben aan deze conferentie en gratis ontbijt en lunch zal ontvangen. In al het andere is al voorzien. Te denken valt aan de reis, aanbidding, sprekers en zelfs een grote zaal.

Wil je bijdragen aan de conferentie dan kan dat door een bedrag over te maken naar NL83RABO0114176485 t.n.v. van de Stichting Andrew Wommack Nederland onder vermelding van “missiontrip Oeganda conferentie”.

We geloven dat de conferentie grote impact zal hebben in het gebied van Masindi. Daarnaast verwachten we dat de mensen die beïnvloed worden door het Woord en de getuigenissen, op hun beurt weer impact zullen hebben op hun familie, achterban en gemeente.

Bedankt voor uw interesse. We geloven dat de Heer zal voorzien en voorbereidingen heeft gedaan in harten van mensen om de conferentie tot een succes te maken. We zien uit naar hetgeen Hij allemaal gaat doen in Masindi/Oeganda en zijn blij dat we mogen proeven van Zijn liefde en zegen voor mensen.

Terug in kampala

Na de conferentie sluiten we dat deel af met een geweldige safari waar we een dag vol ontspanning zullen hebben en onze ogen zullen uitkijken naar Gods geweldige schepping. We zullen waarschijnlijk leeuwen, olifanten en giraffen zien en ga maar door! Hoe geweldig is dat?

Dan gaan we terug naar kampala en zullen we ook nog Charis bible college Oeganda bezoeken en daar een goede tijd hebben met de studenten. Daar mogen we de lessen voor de ochtend en de avond verzorgen en lekker connecten met iedereen. De laatste bediening die we gaan bezoeken is Saving grace ministries van David, een oud student van CBC. Dit is een bediening waar een aantal straatjongeren door hem zijn opgevangen die helemaal niets meer hebben. In het huis ontvangen ze eten en onderwijs en ervaren ze boven alles de liefde van de Vader. Als wij langs komen zullen er veel straatkinderen uitgenodigd worden en zullen we ze een onvergetelijke dag geven met spel, plezier en een hoop liefde…

Wij als team zijn heerlijk enthousiast en ondanks dat het soms spannend is op gebieden en er soms leugens in je oor tetteren houden we onze ogen gericht op Jezus! De auteur en voleinder van ons Geloof. Hij die ons geroepen heeft is getrouw en zal het ook doen!

Hartelijke groet,

Team Oeganda

 

5 Reacties

 1. Jacolien loonstra

  Beste mensen een hele goede reis morgen en ga genieten. Blessing

 2. Margreet Maurits

  Heel veel zegen en een hele mooie reis!!!!

 3. Elly

  Welkom in Uganda! Lekker bijkomen vandaag, genieten van het klimaat en de mensen!

 4. Olof Velt

  Wat mooi en krachtig geschreven. Ik wil trouwens wel 4 personen sponsoren voor de conferentie.

  • Webredactie

   Dank voor je bericht Olof, Mooi dat je tot zegen wil en kan zijn!

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. vraag.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)   
 • Bic NR: ABNANL2A   
 • KVK nr. 34384289   
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop) 
 • Bic NR: RABONL2U 
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur een bericht

9 + 14 =