Charis in Brazilie (8) Marja schrijft

Vandaag hadden we een spontane actie ingevoegd, namelijk naar de daklozen om broodjes en koffie uit te delen. Gisteravond hebben we nog 500 broodjes met ham en kaas gemaakt, zodat we vandaag vroeg op pad konden. We kwamen terecht in een soort enorme parkeergarage waar meer dan 2000 mensen leefden! Met hout e.d. hebben ze hier allemaal hutjes gebouwd en zelfs kleine winkeltjes, het leek wel een dorp.
 
We werden ontzettend hartelijk ontvangen en werden meteen uitgenodigd in sommige huisjes. Zo gingen weer al snel op doortocht door de gemeenschap en mochten we in verschillende huizen voor de mensen bidden. Zo bijzonder hoe de mensen daarnaar hunkerden en allemaal hiervoor open staan. Ze hebben zelfs gezegd dat we daar altijd welkom zijn en niet altijd brood of iets dergelijks mee hoeven te nemen, maar we ook gewoon mensen mogen bemoedigen en voor ze mogen bidden.
 
We hebben zulke mooie ontmoetingen gehad en woorden van God ontvangen voor de mensen daar. Janet mocht bidden voor een vrouw met een bloedziekte, zo bijzonder met haar eigen verleden. Soms vraag ik me af hoe God het voor elkaar krijgt om precies de juiste persoon op de juiste plek te brengen. Zo wonderlijk!
 
Niek raakte aan de praat met wat jongens die allemaal opzoek zijn naar werk, maar niks kunnen vinden. Zo triest, want vaak hebben ze al meerdere kinderen die ze moeten onderhouden. Hij heeft voor ze mogen bidden dat ze een baan mogen vinden en God mogelijkheden op zijn pad brengt. Spontaan kwamen er nog 2 jongens die ook graag werk wilden. Mooi om te horen, want veel mannen laten hun gezinnen in de steek, terwijl deze jongens juist graag willen werken. 
 
Tijdens het koffie uitdelen was er een jongetje dat ons assisteerde en tot zijn grote trots in het Engels doorgaf wat mensen wilden, echt zo’n heerlijk ventje! Milky and coffee please zei hij dan met zo’n lekker accent:) Ik heb enorm genoten van alle kinderen die zo genieten van de aandacht en gieren van het lachen als je ze door de lucht slingert. Hoe makkelijk kan het zijn?! 
 
’s Avonds hebben we nog met z’n allen een dienst gehad waarin we elkaar mochten bemoedigen en voor elkaar mochten bidden. Ook hier was God zo aanwezig en werden we gezegend. Bijzonder mooi om te zien hoe God zegent en door ons heen werkt en tegelijk ook ons zo op het oog heeft en elke dag weer overlaad met zijn goedheid en liefde.

10 Reacties

 1. Hans Bliek

  Lieve mensen,
  Wat maken jullie mooie dingen
  mee en wat bemoedigen jullie de mensen en kinderen.
  En Gods zegen op jullie werk.
  Marry en Hans

 2. Hanneke

  Wat fijn dat jullie mensen, die in moeilijke omstandigheden leven, bij God mogen brengen en hen zo mogen bemoedigen. Ik bid jullie Gods zegen voor elke dag en elk moment.

  Groetjes

 3. Maarten Kroon

  Schitterend hoe de Heere door jullie allemaal heen werkt. Gaaf zo met jullie mee te kunnen leven en te bidden. Mooi om te horen hoe jullie tot zegen zijn en zelf ook gezegend en bemoedigd worden. Prachtig om te lezen dat die mensen het zo prijs op stellen dat jullie oog voor ze hebben, hoe belangrijk het is dat ze gezien worden door Gods ogen en liefde, jullie ogen en jullie liefde die de Heilige Geest in jullie heeft gelegd voor deze mensen.

  Met een liefdevolle groet
  Maarten

 4. Marijke

  GEZEGEND! Om tot zegen te zijn! Geweldig… dank jullie wel dat je daar Gods handen, voeten en stem bent!

 5. Elly

  dank je wel Marja, voor je dagverslag.Mooi dat jullie verschillende projecten ondernemen, maar wat iedere keer het belangrijkste is dat jullie de LIEFDE van de Vader door mogen geven. Hij houd zo veel van deze mensen.
  wat doet Jacob nu weer raar? wie is hij aan het nadoen?
  Geniet van HEM en van elkaar!

 6. Coby

  Wat een mooie getuigenissen! Heerlijk om te horen, dat jullie de handen en voeten van Jezus zijn.

 7. Mijnie Elsbeek

  Bedankt voor je mooie verslag Maria! Geweldig wat een zegeningen,super! En wat ziet Jacob er weer prachtig en charmant uit😆

  Heel veel zegen daar bij alles wat jullie nog gaan ondernemen door Zijn kracht!

  Groetjes aan allemaal en liefsXXX

 8. Hannie lakeman

  Mooi verslag Marja! Heerlijk dat we zo met jullie mee kunnen genieten! Wat je doet voor de minste van mijn broeders heb je aan Mij gedaan! Echt super wat jullie daar allemaal beleven!

 9. Diana

  Ik schreef het net ook al bij een ander dagverslag.., maar ik ben er gewoon stil van! Wat mooi dat jullie ons zo meenemen in jullie onwijs gave belevenissen! Ik heb de dagverslagen met bewondering en vreugde gelezen. 🙂

 10. Roxan

  Prachtig, zo heeft Jezus het bedoelt om voor armen, wezen en weduwen te zorgen.

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis