Charis in Brazilie (4) Janet schrijft

Het is vandaag woensdag en we moesten vroeg het bed uit, want we zouden vroeg op pad gaan. Half 7 mocht ik de dag openen en hebben we samen het avondmaal gedeeld. Ik heb het gehad over hoe belangrijk de éénheid is, omdat zijn liefde dan het beste kan stromen. Wederom is er een uitdaging op ons pad. We zouden vanmorgen vroeg vertrekken, maar de bus was vast geslipt in de modder. We hebben hier namelijk Hollands weer, Roemeense wegen en we eten Afrikaans fruit en toch zitten we in Brazilië.  

Om 9 uur, een uur later dan de bedoeling was vertrekken we toch naar de verslavingskliniek. Daar aangekomen hebben we een heerlijke maaltijd gehad en daarna in de kerk, mocht ik een getuigenis doen, door Johan vertaalt. Best eng voor al die mannen, aan het einde ervan lieten wij een man psalm 91 voor lezen, waarmee ik opnieuw werd bemoedigd met de woorden; verzadigd van dagen. Ook mocht Jörg een korte kickstart-voorbereiding op de outreach doen. Hij legde uit dat we de straat op zouden gaan en voor zieken gingen bidden. Heel moedig liet hij dat ook oefenen en riep mensen naar voren die iets in hun lichaam hadden er waren veel mannen die wat in hun lichaam hadden en hij deed voor hoe je dan moest bidden voor genezing. Moedig hoe hij er in stond en we zagen verschillende mannen die genezing ontvingen. Wat een groot en liefdevol God hebben we.

Later zijn we met een aantal ex-verslaafde de straat op gegaan. We zagen dat mensen genezen werden en we waren onder de indruk, ook hoe die jongens die mee waren bijzonder vrijmoedig op mensen afstapte. S’avonds hadden we nog een kerkdienst waar Niek mocht spreken. Hij sprak over het hart van ieder mens en hoe gauw je al een hartje kunt horen in de moederschoot. De conclusie van zijn boodschap was, bescherm je hart boven alles. Hij stond er heel vrijmoedig en sprak de mensen er echt mee aan.

Daarna ging Johan zijn getuigenis doen, over hoe hij tot geloof is gekomen en dat hij genezen is van gele koorts. Wij konden hem niet verstaan, want hij sprak in het Portugees, maar zagen wel dat hij heel bevlogen sprak. Daarna deed hij een oproep, of mensen hun hart aan Jezus wilde geven. Er kwamen heel veel mensen naar voren, waar we voor mochten bidden en voor het ontvangen van de Heilige Geest. De mensen waren hongerig naar God. Er waren verschillende bevrijdingen van gebondenheden.

Het was super gaaf om te zien dat mensen vrij kwamen. Het was een lange dag, we moesten toen nog een paar uur terug rijden, waardoor we ongeveer om half 1 thuis waren. We waren samen een team en hebben gezien hoe ieder op zijn plek geweldig door God werd gebruikt. Ik ben trots op ons team en we hebben het vaak erg gezellig met elkaar.

13 Reacties

 1. JanvdH

  Dank jullie wel allemaal – dank Janet voor het zo mooi beeldend te beschrijven wat jullie ervaren en waarom je trots mag zijn op wat God allemaal door jullie heen doet. Blij en gezegend met zulke verslagen!

 2. Ellly

  Whow Janet wat een mooi dagverslag! Heerlijk om Zijn handen en voeten te mogen zijn aan hen wij mogen bemoedigen!
  Groeten aan de groep, jullie zijn een eenheid en gezegend door de Allerhoogste!

 3. Marijke

  Wauw!! Wat zullen jullie veranderd terugkomen, met zulke bijzondere ervaringen! Ik zie er al naar uit!

 4. Maarten Kroon

  Hoi lieve schat en natuurlijk alle andere van de groep. Prachtig om te zien hoe jullie door God worden ingezet en dat jullie zulke gave dingen meemaken. Wat is het mooi dat we zo kunnen meeleven en bidden voor jullie daar in Brasil. Gaaf dat er zoveel wonderen gebeuren door jullie heen. God is geweldig goed !!!!

  Met een liefdevolle groet
  Maarten

 5. Annette van de Ruitenbeek

  Wat heb je deze dag zo duidelijk en mooi verwoord lieve Janet! Wat ontzettend gaaf dat God zo aan het werk is door jullie heen! Echt zo bijzonder !Een liefdevolle groet aan jullie allemaal! Ook aan mijn fijne collega Niek!

  Liefs Annette

 6. Evelien

  Hey lieve vriendin en zus! Zo mooi om te lezen wat jullie belevenissen zijn! Ik ben super trots op je( jullie) juist omdat ik weet dat je geen schrijfster bent, een super mooi verslag! Gods zegen bij alles wat jullie doen! Liefs Evelien.

 7. Hanneke

  Wat fijn om op de hoogte te blijven van jullie fantastische reis. Wat laten jullie Gods grootheid zien. Alle eer aan Hem! Maar ook grote waardering voor jullie, die een werktuig in Zijn handen zijn.

 8. Stein

  Wat mooi om dit te lezen, jullie stappen uit en delen Gods liefde uit! Bedankt voor je mooie verslag Janet. In Hem vermogen jullie alle dingen. Wat de omstandigheden ook zijn, jullie zijn gezegend en tot zegen!

 9. Marielle

  He lieve mam, wat fijn om zo’n mooi verslag te mogen lezen. Wat een prachtige dingen maken jullie mee, wat gaaf dat er zo veel mensen aangeraakt, bemoedigd, genezen en bevrijdt worden. Geniet van de andere dagen waarin jullie vast nog veel meer mooie dingen gaan beleven!
  Dikke knuffel van je dochter

 10. Mijnie Elsbeek

  Hoi lieverds wat een mooie dingen allemaal en wat een mooi verslag Janet! Bedankt voor alle informatie die we van jullie krijgen. Geweldig om zo mee te kunnen beleven. Helemaal top!

  Groetjes voor jullie allemaal

  Liefs Mijnie XXX

 11. Jacolien

  Hoi allemaal, wat een mooie dingen maken jullie mee.Heerlijk dat we mee kunnen lezen en bedankt voor het schrijven Janet. Zegen

 12. Dennis

  Schitterend zoals jullie door de kracht van de Geest mensen vrij zetten! Lukas 4:18-19 krijg ik in gedachten als ik jullie stukje lees – De Geest van de Heere ‭is‭ op Mij, omdat Hij Mij gezalfd heeft; Hij heeft Mij gezonden om aan armen het Evangelie te verkondigen, om te genezen wie gebroken van hart zijn,‭ om aan gevangenen vrijlating te prediken en aan blinden het gezichtsvermogen, om verslagenen weg te zenden in ‭vrijheid‭, om het jaar van het welbehagen van de Heere te prediken.‭

 13. Philip & Anta

  Lieve Kroonzus, wat mooi dat je zoveel mooie dingen meemaakt. Dit is volgens ons het doel en jouw de wens waarvoor je naar Brazilië bent gegaan. En nu mag je de warmte en geloof daar in de realiteit aanraken en ondergaan. We wensen jou en de hele groep gezegende tijd. Lieve groet, Philip & Anta

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis