Charis in Brazilie (3) Jörg schrijft

Dag 3: Eten, Bidden, Regen en natuurlijk Jezus

Na de overdenking van Spreuken 3,5 en 6 als dagopening en een lekkere ontbijt stond vandaag een bezoek aan een van de vele favellas van Sao Paulo op het programma. Hiervoor moesten natuurlijk eerst nog de voedselpakketten gemaakt worden. Gezegd, gedaan – met zo een “top team” met de erbij horende top leiders is zelf het maken van voedselpakketten een fluitje van een cent… ook al waren het er 100! De plastic zakken werden gevuld met basis voedsel en de Pick-up werd gevuld met alle voedsel pakketten. In de vroege middag maakten we eerst een tussenstop in een typisch Braziliaanse restaurant waar we genoten van het lekkerste buffet. Ongekende smaken streelden mijn tong – wat een verschil met de smaken die wij in Nederland zo gewend zijn. Thank you Jesus!

De buik gevuld en iedereen met een heel persoonlijke verwachting kwamen we korte tijd later op de plek van bestemming aan. Onze groep werd opgedeeld in 3 kleine groepen en we gingen de favellas in om mensen een nummer-bonnetje te geven en hun uit te nodigen om 16.00h naar de plek van de Pick-up te komen. Hoewel de zon zich in de ochtend al duidelijk liet zien liet zij het nu afweten… we kregen te maken met een dikke bui regen. Het duurde dan ook niet lang totdat het met bakken uit de hemel kwam. Ondanks deze spelbreker kwamen heel veel mensen naar de plek van bestemming. Na een korte toespraak van Johan en een aanbiddingslied van Geilson Praxedes (een Ex-verslaafde) had onze Janet een persoonlijk getuigenis en deelde wat zij op haar hart had. Aan het einde gaf Johan nog iedereen die de gelegenheid om zijn/haar leven aan Jezus te geven. Een aantal mensen staken de hand op… Wow – God is goed!  

De voedselpakketten werden uitgedeeld en na nog wat gesprekken verlieten we de favellas met een voldaan gevoel. Wat een voorrecht om op deze manier voor Jezus bezig te zijn.

De weg terug was niet “helemaal terug”… Hoewel we met Niek een “professionel driver” hadden lukte het ook hem niet met het busje voor de groep de inmiddels modderige weg naar onze uitvalbasis te beklimmen. Halverwege het laatste steile stukje moesten we dan toch “de benen nemen”… Ondanks dit moeten we met zn allen zeggen: Niek, we´re proud of you!!!

Terug op locatie nog lekker gegeten en dan zijn we samen in een zeer waardevolle evaluatie ingedoken. Wat een mooie groep mensen, wat een verschil van insteek en verwachtingen. Wat een top stel leiders die alle indrukken goed opnamen en als bemoediging weer terug konden geven. Marja, Jacob, Brenda en Johan: Jullie zijn toppers! Maar wat ben ik ook blij met onze groep: De eerste stappen zijn gedaan en ik heb het idee dat er onderling openheid ontstaat maar de groep ook dichter naar elkaar toe groeit. En dat is pas het begin…

 

11 Reacties

 1. Annette van de Ruitenbeek

  Supergaaf dat we jullie zo kunnen volgen in jullie bijzondere avontuur!
  Ons gebed is dat er veel mensen aangeraakt mogen worden door Gods liefde!
  Zet hem op kanjers!!
  Veel liefs Aart en Annette en kids

 2. Jolanda Crowe

  Wat leuk om jullie reis zo te kunnen volgen! Wij zien uit naar het vervolg en blijven voor jullie bidden!

 3. Anneke v.d. Molen

  Ola lieve mensen… Wat een regen!! Maar goed jullie laten je daar natuurlijk niet door weerhouden en geven alles!! Superleuk zo deel te zijn van jullie belevenissen. Heel veel zegen voor de komende tijd en ooit wordt het weer droog 😊.

 4. Maarten Kroon

  Hoi lieve schat, heel knap, meteen al een getuigenis gedaan. Gelijk uitstappen heel mooi. Prachtig dat jullie als groep via de voedselpakketen tot zegen zijn voor deze mooie mensen in Brazilie en dat er al mensen zijn die Jezus hebben aangenomen. Geweldig om jullie zo te kunnen volgen. Ik kan niet wachten naar jullie nieuwe ervaringen van vandaag.

  Met een liefdevolle groet
  Maarten

 5. Rebeka & Mees

  Awesooooooome 😉 Love what you guys are doing. Can’t wait to hear all about it and see more pictures.

  • Mijnie

   Wouw wat prachtig om te horen Janet dat je al een getuigenis hebt gegeven ben super trots op je!👍Alle eer voor onze koning Jezus! En wat een mooi duidelijk filmpje Jörg👍 en thanxs Jezus dat jullie meer naar mekaar aan het groeien zijn,ik blijf voor de eenheid van de groep bidden zoals de Heilige Geest het me in heeft gegeven. Verder heel veel zegen in het dienen dat er nog heeeeeeeel veeeeeeeel mensen aangeraakt zullen worden Door Gods liefde die door jullie allemaal heen stroomt!

   Doen jullie de hartelijke groeten aan Johan en Brenda van me.

   Liefs en een dikke knuf Mijnie.😗

 6. Hanneke

  Wat prachtig om te lezen waar jullie allemaal Alle dank aan God voor de reactie van de mensen op de getuigenis. Jullie brengen licht in de duisternis.

 7. Anta

  Goed werk Janet en alle anderen. We leven met jullie mee al is het op verre afstand.
  Succes in alles wat jullie doen.

 8. JanvdH

  Dank je wel Jörg voor je sprekend verslag, geweldig om te ervaren en ons mee te laten delen in de vreugde van het zaaien en uitdelen van de Liefde van God. Mooi je daar te zien staan spreken Janet en mensen te helpen bewust te worden van de Liefde die Jezus heet. Ik wens jullie vooral ook een mooie droge periode toe. Ja, en wat een chauffeur die Niek! Stoere toppers zijn jullie allemaal!

 9. Jordy

  Mooi mam! Tof dat je zo uitstapt.. geniet ervan jullie als groep. Op naar nog meer mooie verhalen!

 10. René

  Mooi om dagelijks de verslagen te lezen en wat een veelzijdigheid aan activiteiten.
  Prachtig wat jullie al kunnen betekenen voor deze mensen en bemoedigend dat ze hun hart geven aan Jezus.
  Jörg, het filmpje is erg leuk en onderhoudend. Ja het valt ook niet mee om al die producten bij naam te kennen.
  We zien er naar uit om meer verhalen van je te horen.
  Nog gezegende en opbouwende dagen gewenst.
  Een groet in liefde van Renske, Anneke, Wietsche, Henriët en René; het AWM groepje.

Winkelmand

Aanstaande evenementen

 1. School voor Genezing

  augustus 2 @ 09:00 - augustus 6 @ 14:30
 2. Summerschool

  augustus 9 @ 18:00 - augustus 21 @ 13:00
 3. Charis open dag

  september 4 @ 10:00 - 14:00

Privacy -verklaring
ANBI & Verantwoording

Contactgegevens

Nikkelstraat 3A
1411AB Naarden
T. (0)35 533 88 75
E. info.nl@awmcharis.com

 Charis Bible College

 • IBAN: NL33 ABNA 05443 85306    (School en lesmateriaal)
 • Bic NR: ABNANL2A
 • KVK nr. 34384289
 • NL822120100.B.01

Andrew Wommack Ministries (ANBI geregistreerd)

 • IBAN: NL83 RABO 0114176485        (giften en webshop)
 • Bic NR: RABONL2U
 • KVK nr. 37137450
 • NL818760552.B.01

Verstuur jouw bericht of getuigenis

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.